• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kursak mantari

Seveceeennn

Yeni Üye
Kuşlarım hasta kursak mantarı olanlar var kurumaya girenler de olabilir. 2 defa truflucan verdim 5 gün ve 1 hafta aralıklarla. Arada 2 defa sulphamezathine verdim Ishalleri icin. Dunya kadar dal dari ve aspur aldım. Haftaici 2 defa mama yapmış kuzenim ve yine ishal oldular Tetramezathine veriyorum 4 gündür, 1.5 litreye 1 cc gentamisin ekledim büyük bir klinige götürdüm onlar tavsiye etti. Gentamisin ile çok e coli ve kuruma tedavisi yaptım ama şu an 2 kuşum sabah aksam agizdan vermeme rağmen halâ çok kabarik ama yemeleri iyi. Triflucan veya biteral içinde vitamin yada ishal ilacı verebilirmiyim? Ishal daha iyi durumda düzeliyor. Vitamin eksikliği olabilir mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Bu kadar ilaç neden? Sindirim sistemi duzenliyici alsaydıniz yeterliydi.kursak mantarı olduğunu nereden anladınız? mümkünse video yollayın görelim

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Fok geçmiş olsun bencede aisir yükleme iyi değil ama anladığım siz mecbur kalmışsınız elinizden geleni yapmışsınız

Seveceeennn

Yeni Üye
Kursaklari şiş ve bazıları kusacak gibi yapıyor birde esneme var. Ishali gecirdik şükürler olsun. Kurumaya giren 2 kusumu ayirdim 5 gündür ayri olarak tedavi ediyorum. Probiyotik ve elektrolit 'de verdim daha önce. Hosbuldum bu arada teşekkür ederim. 2 kuşum çok kabarik. 2 tane daha kabarik kuşum vardi agizdan triflucan verdim hamdolsun daha iyiler simdi

Seveceeennn

Yeni Üye
Ve ayırdığım 2 kuşa sabah aksam 1 damla gentamisin verdim 3 gün bu sabahta triflucan verdim biri kustu. Surekli kabarik ve biri sürekli yiyor. Yinede maşallah yemesi kesilmesin daha kötü. Biteral mi kullanmaliyim yoksa?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
:rolleyes: biteral neden ? Kuşlara çok değişik ve fazla ilaç veriyorsunuz bu şekilde tedavi doğru değil öncelikle hastalığını tam olarak anlamamız gerekiyor ve hasta olan kuşları hastane kafes yapıp ayırmanız lazım diğerlerine çok kolay bulaşabilir
:(

Seveceeennn

Yeni Üye
Bugün biraz daha iyiler şükürler olsun. Triflucan hem kursak mantari hemde kuruma icin etkili bir ilac bildigim kadariyla. Birkac gün daha devam edip probiyotik ve vitamin verecegim. Taşıyıcı kuş ilacla iyilesir mi acaba anne ve babadan kapan? Tedavi icin kuzenimin getirdigi 2 yavru kusun taşıyıcı oldugunu düşünüyoruz. Her ne kadar ayri kafeste olsalarda kafesten disarda olan kuslarlatemas olabilir. Bir ara yuvanin kapagini açmıştı bizimkiler. Fazla ilac karaciger sorunu yaptıysa nasil düzeltebilirim ne verebilirim faydali olarak? :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bugün biraz daha iyiler şükürler olsun. Triflucan hem kursak mantari hemde kuruma icin etkili bir ilac bildigim kadariyla. Birkac gün daha devam edip probiyotik ve vitamin verecegim. Taşıyıcı kuş ilacla iyilesir mi acaba anne ve babadan kapan? Tedavi icin kuzenimin getirdigi 2 yavru kusun taşıyıcı oldugunu düşünüyoruz. Her ne kadar ayri kafeste olsalarda kafesten disarda olan kuslarlatemas olabilir. Bir ara yuvanin kapagini açmıştı bizimkiler. Fazla ilac karaciger sorunu yaptıysa nasil düzeltebilirim ne verebilirim faydali olarak? :(
Taşıyıcı olabilir hatta hepsine de bulaşmış olabilir bu yüzden çok iyi bir kanatlı uzmanına gidip röntgen çekilerek dışkı analizi yapılarak çözüm bulabilirsiniz yani kuşların hepsine kür yapılarak iyileştirebilirsiniz aksi takdirde kayıplarıniz olacaktır üzgünüm biz buradan teşhis yapılmamış bir hastalığa ilaç tavsiye edemeyiz..sizin kuşların durumu başka yani çözümü analizlerledir

Seveceeennn

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim insallah Iyi bir kanatli uzmanı bulabilirim

Seveceeennn

Yeni Üye
Pazt kliniğe gittim dışkıya bakıldı parazit yok dendi. Tetramezathine içine gentamisin 1 cc ver dediler, 1.5 litre suya. 2 gün de tetramezathine içinde triflucan verdim. Allah'ıma hamdolsun inanin eve geldim az önce ve masallah kabarık kuşlarım normale dönmüş. Düne göre çok iyiler. Ve halsiz biraz kabarik olanlar ise çok daha hareketli hepsi daha hareketli üstelik aksam olmasına ve yorulmalarina rağmen. Kafesleri açık uçuyorlar. 2 gün daha bu tedaviye devam edecegim. Sonrasında vitamin ve probiyotik ne kadar süre ile vermeliyim? Ve berovit çok etkili onu kullanıyorum B vitamini. Probiyotik olarak ne tavsiye edersiniz? Kaç gün. Çok teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Pazt kliniğe gittim dışkıya bakıldı parazit yok dendi. Tetramezathine içine gentamisin 1 cc ver dediler, 1.5 litre suya. 2 gün de tetramezathine içinde triflucan verdim. Allah'ıma hamdolsun inanin eve geldim az önce ve masallah kabarık kuşlarım normale dönmüş. Düne göre çok iyiler. Ve halsiz biraz kabarik olanlar ise çok daha hareketli hepsi daha hareketli üstelik aksam olmasına ve yorulmalarina rağmen. Kafesleri açık uçuyorlar. 2 gün daha bu tedaviye devam edecegim. Sonrasında vitamin ve probiyotik ne kadar süre ile vermeliyim? Ve berovit çok etkili onu kullanıyorum B vitamini. Probiyotik olarak ne tavsiye edersiniz? Kaç gün. Çok teşekkür ederim
Bu iyi haberler bizleri böyle bir zamanda mutlu ediyor.. Diyazm 256 olabilir

Kenan ilçin

Yeni Üye
Bı aylık yavrular diskilar bu şekilde ara ara uyuklama var ağzını açıp esneme gibi bişey yapıyor bı sorun varmı acaba

Kenan ilçin

Yeni Üye
Biri diğerlerine göre fazla fazla uyuyor bide ağzını açınca öyle bişey var gibi geldi mamayı keseyim o zaman biraZ elimde bu ilaçlar var tedbir amaçlı kullanılır mı yada hangi durumlarda kullanılır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçlar tedbir ilacı değildir.. tedavi ilaçlardır bu yüzden kuşun tam olarak hastalığını öğrenmeden kullanmayın 👍 kuşun videosunu ekleyin bakalım

Kenan ilçin

Yeni Üye
Diğer üç yavruya göre bişey olduğu kesin takip edeyim bı değişik lik olursa yine yazarım teşekkür ettim

Son düzenleme:

Kenan ilçin

Yeni Üye
Video eklenmedi uzantı hatası dedi nasıl ekleyebilir im