• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak Mantarı ve Solunum

z.12345

Aktif Üye
Merhaba daha önce de kursak mantarı için başlık açmıştım. Şimdi solunum sıkıntısı olunca yeni konu açmak istedim. Kursak mantarı için fungi-stop kullanıyorum şuan, bir hafta kadar kullandıktan sonra da probiyotik ve muta-vit vericem. 3 gündür ara ara kusuyor. Çok halsiz değil, kafesin tabanında yatmıyor, tüneklerde oynuyor. Kusmadan önce yemek yemiyor ama onun dışında iştahı iyi. Genel olarak fena değil ama bugün soluk alırken hırıltı geldiğini fark ettim, bazen de zor nefes alıyor ve burnu tıkalı olduğu için ses geliyor. Sürekli gelmiyor bu sesler ama su içtikten sonra ya da yorulduktan sonra nefesi düzensizleşiyor ve hırıltılı geliyor. Ardından da hapşırıyor. Bunun sebebi nedir? Kursak mantarı yüzünden mi başka bir şey mi? Şuan kullandığım ilaçlar yeterli gelir mi bunun için?

Son düzenleme:

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Geçmiş olsun video atarsanız daha detaylı bilgiler gelebilir.Ceyranda kalma gibi yada soğuk algınlığı olocak bir durum oldu mu , ikiside bir birinden farkli hastalik birazda genel durumundan bahsederseniz iyi olur.

z.12345

Aktif Üye
Geçmiş olsun video atarsanız daha detaylı bilgiler gelebilir.Ceyranda kalma gibi yada soğuk algınlığı olocak bir durum oldu mu , ikiside bir birinden farkli hastalik birazda genel durumundan bahsederseniz iyi olur.
Evim sıcak, arada cam açıyoruz ama onun olduğu odada değil. Kapıların hepsi açık oluyor, bilmiyorum bundan etkilenmiş midir, ama bunun dışında öyle bir durum yok. Kabarık durmuyor, kuyruğu sallanıyor bazen. Şuan nefesi düzgün, kötüleştiğinde video çekebilirsem atıcam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Fungustop kullanırken probiyotik kullanmadıniz mi? Bağışıklık düşünce astıma yakalanmıştır kusma falan bittiyse ilacı kesin probiyotik başlayın ve yerini sıcak tutup kuşu salmayin daldari, aspur ve mama vererek kuşu iyi bakıma alin gelişmelerle bizimle kalın geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
Fungustop kullanırken probiyotik kullanmadıniz mi? Bağışıklık düşünce astıma yakalanmıştır kusma falan bittiyse ilacı kesin probiyotik başlayın ve yerini sıcak tutup kuşu salmayin daldari, aspur ve mama vererek kuşu iyi bakıma alin gelişmelerle bizimle kalın geçmiş olsun
Fungi stopu ilk kullandığımda sonrasında 3 gün probiyotik verdim, bu sefer kullanmadan önce de yine verdim. Kusması hala aynı ardı ardına kusuyor, o ara halsiz oluyor yem falan yemiyor. Sonra tüm gün iştahı, hareketliliği falan iyi oluyor. 2 gündür kullanıyorum ilacı kusması aynı hala, yine de vermeyi bırakayım mı? Bu kadar uzun süre kusması normal mi, çok üzülüyorum böyle olmasina

z.12345

Aktif Üye
Videonun ilk saniyelerinde belli oluyor en fazla. Bu şekilde tıp-tıp ses çıkarıyor, bu az hali. Videonun en başında su içtikten sonra nefesi de hızlanıyor, o sesle beraber. Daha düzgün çekemedim şuan için. İki günlük dışkıları da böyle.

z.12345

Aktif Üye
Dün ve bugün hiç kusmadı, hala kusma hareketleri yapıyor. Dışkısı dün iyiydi. Bugün bu şekilde koyu renk yaptığını gördüm. Korkmaya başladım. Durumu çok mu kötü, anlamıyorum artık

z.12345

Aktif Üye
Kuşlarda şöyle bir denge var anladığım kadarı ile mantar ilacı verildiğinde bakteriler çoğalıyor, Bakterilere yönelik tedavidede mantar çoğalıyor dışkılardan anladığım kadarıyla siyahlık var kuş dışkısını yaptığı ilk anda siyahsa koksidiyoz hastalığını işaret ediyor sonradan yani dışkı kuruduğunda siyahlaşıyorsa normal buna dikkat ettinizmi.
Attığım fotoğraf kurumadan önceki hali. Simsiyah değil ama baya koyu rengi

z.12345

Aktif Üye
Kuşlarda şöyle bir denge var anladığım kadarı ile mantar ilacı verildiğinde bakteriler çoğalıyor, Bakterilere yönelik tedavidede mantar çoğalıyor dışkılardan anladığım kadarıyla siyahlık var kuş dışkısını yaptığı ilk anda siyahsa koksidiyoz hastalığını işaret ediyor sonradan yani dışkı kuruduğunda siyahlaşıyorsa normal buna dikkat ettinizmi.
Çok fazla aspur yedi dün, onunla alakalı olabilir mi siyah renk olması?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok aspur yiyen kuşların dışkı siyahlasir lakin kuşunuzda bir hastalık seziyorum bu yüzden önerim kanatlı uzmanına götürün dışkı analizi yapılsın

z.12345

Aktif Üye
Çok aspur yiyen kuşların dışkı siyahlasir lakin kuşunuzda bir hastalık seziyorum bu yüzden önerim kanatlı uzmanına götürün dışkı analizi yapılsın
Evete hasta olduğunun farkındayım, kursak mantarı da hala geçmedi zaten, kusması da devam ediyor :( ama siyah dışkı tüm hastalığı boyunca ilk kez oldu. Randevu aldım, bugün veterinere götürücem. Kuşlara da baktığını söyledi, umarım iyi anlıyordur

Son düzenleme:

z.12345

Aktif Üye
Veterinerden sonra nasıl bir tedavi uyguladığını paylaşabilirmisiniz teşekkürler.
Şimdi geldim veterinerden. Kursak mantarının ilerlediğini söyledi. Fungi stop burdan sonra hafif kalır işe yaramazmış 3 adet ilaç tüpü verdi. Vitamin, Flar ve Cocx yazıyor üstlerinde. Her gün hepsinden ikişer damla suluğuna koyucam. Pazartesi tekrardan kontrol edicek, tam olarak durumu birkaç gün ilaçları kullandıktan sonra belli olurmuş. Umarım toparlanacak.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi geldim veterinerden. Kursak mantarının ilerlediğini söyledi. Fungi stop burdan sonra hafif kalır işe yaramazmış 3 adet ilaç tüpü verdi. Vitamin, Flar ve Cocx yazıyor üstlerinde. Her gün hepsinden ikişer damla suluğuna koyucam. Pazartesi tekrardan kontrol edicek, tam olarak durumu birkaç gün ilaçları kullandıktan sonra belli olurmuş. Umarım toparlanacak.
İlaçlarin resmini görebilir miyiz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçları anlattığı gibi düzenli şekilde kullanın ve elle besleme yapın çok faydası olur geçmiş olsun

z.12345

Aktif Üye
İlaçları anlattığı gibi düzenli şekilde kullanın ve elle besleme yapın çok faydası olur geçmiş olsun
Dün başladım vermeye. Bugün baya iyi. Kusması geçti tamamen, o kusma hareketini de yapmıyor. Dışkısı da siyahtı, şimdi tamamen düzeldi. Dün hiçbir şey yememişti o yüzden siyah olmuştu muhtemelen. Veteriner elle besleme aparatı ve damlalık verdi. Onları da kullanıcam :) düzelicek inşallah

Mavis555

Aktif Üye
Dün başladım vermeye. Bugün baya iyi. Kusması geçti tamamen, o kusma hareketini de yapmıyor. Dışkısı da siyahtı, şimdi tamamen düzeldi. Dün hiçbir şey yememişti o yüzden siyah olmuştu muhtemelen. Veteriner elle besleme aparatı ve damlalık verdi. Onları da kullanıcam :) düzelicek inşallah
Geçmiş olsun muhabbet kuşunuz düzeldi mi acaba

Üst Alt