• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kursak mantari teşhisi kondu

capkosum

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Surekli uyku hali, kabarik olma, titreme, ucamama, istahsizlik, keyifsizlik, yemek ve su reddetme.
Hastalık Belirti Tarihi
29 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
Avicare ginger vinegar, avicare multivitamin, avicare a ve e vit. Digestive
Merhaba, oglum 1 aydır isal, kusma sonrası tedavi ile iyilesti. Ancak sürekli uyku hali, kafesten hic cikmama, hic otmeme, sürekli uyuma hali, bazen yem yedikten sonra esner gibi hareketler yapmasi kaldı. Bu aksam ikinci bir gorus olarak baska veterinere götürdüm ve rontgeni cekildi. Kursak mantari olduğunu soyledi hekim. Ancak mantar ilacinin cok agir olduğunu bu yuzden tedavi iyi mi gelir kusu daha da kotu yapar mi diye arada kaldigini soyleyip 1 hafta avicare ginger vinegar denemeyi önerdi. Ilacin adini soylemiyor. Gercekten bu ilac dediği gibi cok mu ağır? Bitkisel verdigi damla ise yariyor mu?Ekli dosyayı görüntüle 95046Ekli dosyayı görüntüle 95046Ekli dosyayı görüntüle 95047

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,

Hocam eski konularda avicare ginger vinegar için
@Şehmus BAKIR ve @Mehmet Gürbüz hocamın kullanılmamasını tavsiye ettiğini görmüşlüğüm var.
Kursak mantarı net teşhis ise mikostatin yada triflucan ile tedavi etmek gerekir.

Ben mikostatin ile tedavi etmiştim kuşumu.
Geçmiş olsun.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eğer kursak mantarı teşhisi netse bir hafta avicera ürünü kullanmak ile zaman kaybı yaşarsınız. Mikostatin yada trıflucan bu ilaçtan birini temin edin. Şahsi görüşüm trıflucan temin etmeniz. Şöyle de bir yorum yapayım kendi deneyimimi aktarayım avicera ürünleri tamamen bitkisel takviyelerdir. Ve kanatlılar için uretilmistir. Bu ürünleri kullanmadan önce önyargılıydım fakat hastalık zamanları destekleyici olarak çok kullandım. Telef olmadı. Faydasını gördük.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhabalar,

@Şehmus BAKIR ve @Mehmet Gürbüz hocamın kullanılmamasını tavsiye ettiğini görmüşlüğüm var.
Kursak mantarı net teşhis ise mikostatin yada triflucan ile tedavi etmek gerekir.

Geçmiş olsun.
Yaparken bozar abi bazı şeylerin geri dönüşü olmaz , önce yemi fırınlamali suyu hazır su vermeli dışkılarına bakmalı kuşun ishali varmi sıvı dışkı fazla mı ama önce yem temizliği çünkü temelde bozuk olan birsey istersen altın suyu içir fayda etmez

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, isterseniz bağışıklık sistemi için ve mantar için zeolit tozu kullanabilirsiniz, her gün günde bir kez elle besleme maması içine mercimek tanesi kadar katıp besleyin, haftada 2 kez de yarım çay kaşığı dağ kekiği demleyin verin 🌸 Zeolit tozunu mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

capkosum

Yeni Üye
Merhabalar,
Cevabiniz icin cok teşekkür ederim. Sadece rontgen çekerek bu teshisi koydu. Baska test de yapilmali miydi? Ilk kez basima geliyor cok caresiz hissediyorum kendimi.
Merhaba, isterseniz bağışıklık sistemi için ve mantar için zeolit tozu kullanabilirsiniz, her gün günde bir kez elle besleme maması içine mercimek tanesi kadar katıp besleyin, haftada 2 kez de yarım çay kaşığı dağ kekiği demleyin verin 🌸 Zeolit tozunu mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

Geçmiş olsun.

capkosum

Yeni Üye
Merhabalar,

Geçmiş olsun.
Dun aksam rontgeni cekildi. Vet.hekim kursak bolgesinde şişlik ve kararti oldugunu, bunun da sebebi mantar dedi. Kcigerde de yağlanma varmis. Sadece rontgenle koydugu mantar teshisine guvenilir mi? İstanbul Anadolu yakasinda guvenebilecegim uzman tavsiye edin bana lutfen🙏

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dun aksam rontgeni cekildi. Vet.hekim kursak bolgesinde şişlik ve kararti oldugunu, bunun da sebebi mantar dedi. Kcigerde de yağlanma varmis. Sadece rontgenle koydugu mantar teshisine guvenilir mi? İstanbul Anadolu yakasinda guvenebilecegim uzman tavsiye edin bana lutfen🙏
Merhaba röntgen de mantar teşhisi tam sonuç vermez. Kursak bölgesinde pütürlü görünüm yada anormal farklılıklar görülebilir bunlar kursak bölgesinde yem birikmesi ,tıkanması yada farklı bir bulgu analizine yorumlanabilir. Tam ve doğru teşhis için kursak sürüntü testi yaptırmalısınız. Peki hekiminiz sadece röntgene göre mi yorum yaptı yoksa kuşunuzda salyalı kusma sık sık öğürme iştahsızlık vs gibi belirtiler de var mı. Siz isterseniz yine de röntgen sonucunuzu paylaşın değerlendirelim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bunlar dan birine götürebilirsiniz. Daha önce araştırdığım telefonumda kayitli duran klinikler.

capkosum

Yeni Üye
Merhaba röntgen de mantar teşhisi tam sonuç vermez. Kursak bölgesinde pütürlü görünüm yada anormal farklılıklar görülebilir bunlar kursak bölgesinde yem birikmesi ,tıkanması yada farklı bir bulgu analizine yorumlanabilir. Tam ve doğru teşhis için kursak sürüntü testi yaptırmalısınız. Peki hekiminiz sadece röntgene göre mi yorum yaptı yoksa kuşunuzda salyalı kusma sık sık öğürme iştahsızlık vs gibi belirtiler de var mı. Siz isterseniz yine de röntgen sonucunuzu paylaşın değerlendirelim.
Son 10 gundur keyifsiz, halsiz, sukur istahi iyi, kusma 1 kez oldu o da isalle birlikte olmustu 7 gun oldu. Sadece rontgene bakarak teshisi koydu, ilac da vermedi agir bir ilac ya ters tepki yaparsa dedi. Suruntu almadi uzmanim ben goruntuden anlarim, kursak bolgesinde sislik var o da mantardan dedi. Sadece vinegar ginger verdi bir de multivitamin o kadar 😔
Ekli dosyayı görüntüle 95064Ekli dosyayı görüntüle 95065

capkosum

Yeni Üye
Son 10 gundur keyifsiz, halsiz, sukur istahi iyi, kusma 1 kez oldu o da isalle birlikte olmustu 7 gun oldu. Sadece rontgene bakarak teshisi koydu, ilac da vermedi agir bir ilac ya ters tepki yaparsa dedi. Suruntu almadi uzmanim ben goruntuden anlarim, kursak bolgesinde sislik var o da mantardan dedi. Sadece vinegar ginger verdi bir de multivitamin o kadar 😔
Öğürme, kusma yok şükür. Hep uyku halinde, ötmüyor. Darı ve yemi ile yumurta beyazi yiyor. Bugun baska veterinerleri gezerken sürüntü testi yapan bir yer buldum. Yarin 4'e randevu aldim. Sadece yeminden yesin dedi. Vinegar ginger ve multivitamin damlasini teste kadar vereyim mi yoksa vermiyim mi acaba ne onerirsiniz??
Ekli dosyayı görüntüle 95064Ekli dosyayı görüntüle 95065

capkosum

Yeni Üye
Merhabalar,

Geçmiş olsun.
Cok sağolun 🙏 mikostatine ne zaman baslayayim? Suruntu testi icin başka bir vet.buldum. sonucu bekliyim mi?

capkosum

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 95066Ekli dosyayı görüntüle 95067Ekli dosyayı görüntüle 95068

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dediğim gibi röntgen kursak mantarı için her zaman kesin sonuç vermez ama ihtimal dahilinde tâbi belirtiler de varsa. Bu çocuk en son daldarı yada farklı bir besin tüketti mi formu iyi fakat renk değişimi var. Karaciğerinde de sıkıntı olabilir. Sürekli bu şekilde uyuyorsa dediğim hekimlerden birine bir an evvel götürün. Bu arada kuşunuz dişiymiş yandan çekilen röntgen çok kötü cekememişler yumurta oluşumu var mı yok mu daha net anlaşılırdı. Siz yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aslı hocama katılıyorum, kursaktan örnek alınmalı, dışkı analizi de yapılmalı ve yavrunuzda yumurta var gibi duruyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Poposunda Şişlik Var mı Siz Yine de Kontrol Edin. Eğer Biraz Şişlik Varsa Farkedersiniz. Ama Rontgende Belli Var Gibi Duruyor. Benim Kiziminda İlk Rontgeni Bu Şekildeydi ve Yumurta Sikismasi Yaşadı. Öncelikli Olarak Buna Dikkat Edin Geçmiş Olsun.

capkosum

Yeni Üye
Dediğim gibi röntgen kursak mantarı için her zaman kesin sonuç vermez ama ihtimal dahilinde tâbi belirtiler de varsa. Bu çocuk en son daldarı yada farklı bir besin tüketti mi formu iyi fakat renk değişimi var. Karaciğerinde de sıkıntı olabilir. Sürekli bu şekilde uyuyorsa dediğim hekimlerden birine bir an evvel götürün. Bu arada kuşunuz dişiymiş yandan çekilen röntgen çok kötü cekememişler yumurta oluşumu var mı yok mu daha net anlaşılırdı. Siz yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.
Dal dari hergun yiyor. Su gunlerde sadece onunla besleniyor hatta. Yok disi degil erkek, eminim😊 karacigerde yaglanma var koruyucu kullaniyorum demistim devam edin dedi. Yani sıkıntı kursak mantari degil de karaciger mi sizce?

capkosum

Yeni Üye
Sürüntü vermeden mikostatine baslanir mi acaba? Ve kursak mantari ilacinin en iyisi hangisidir?