• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kursak mantari teşhisi kondu

capkosum

Yeni Üye
Kedi ve kopek icin.oldugunu okuyup arastirinca şok oldum. Kullanabilir miyim yavruma.zarar verir miyim neden herkes farklibtedavi uyguluyor bu kadar mi zor bu yavrucagin teshisini koyup ilac vermek

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kedi ve kopek icin.oldugunu okuyup arastirinca şok oldum. Kullanabilir miyim yavruma.zarar verir miyim neden herkes farklibtedavi uyguluyor bu kadar mi zor bu yavrucagin teshisini koyup ilac vermek
Kuşlara dozajları iyi ayarlanıp verilebilir, çoğu bitkisel karışım hepsi de kuşlarda kullanılabilir bitkiler korkmanıza gerek yok ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ben de verilen ilaçları tecrübe etmedim. Fakat bazı ilaçlar mesela insanlar için beşeri olanları hem hayvan sağlığı hemde insanlar için ortak kullanılıyor. Trıflucan, mikostatin gibi. Aynı şekilde yine kedi köpek gibi ilaçlar dozajı kuşa göre ayarlanıp ortak kullanılıyor. Vilmectin ense damlasını sığır da kullanıyor kuşta. Sadece dozaj miktarları ayarlanır cüsseye göre. Eğer yapılan tetkikler ve tahlillerde hastalığın amacına uygun ilaç verdiyse kullanın.

capkosum

Yeni Üye
Burcak ve Asli hanim.ikinize de sonsuz teşekkür ederim icime su serptiniz. 3 acidan rontgen cektiler ciğerler cok buyumus kalbe baski yapiyormus kursakta olmasi gereken hic tas yokmus. Peki ben bu surecte evdeki avicare vitamin prob filan kullanmayacagim sanirim degil mi kumu da kullanin dedi ama mantar surubu yazdi etkiler mi.olumsiuz dedim hayir dedi. Sizlerin gorusu nedir acaba

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burcak ve Asli hanim.ikinize de sonsuz teşekkür ederim icime su serptiniz. 3 acidan rontgen cektiler ciğerler cok buyumus kalbe baski yapiyormus kursakta olmasi gereken hic tas yokmus. Peki ben bu surecte evdeki avicare vitamin prob filan kullanmayacagim sanirim degil mi kumu da kullanin dedi ama mantar surubu yazdi etkiler mi.olumsiuz dedim hayir dedi. Sizlerin gorusu nedir acaba
Evet kullanmayın, bu takviyelerdeki bitkiler çok kapsamlı olarak iyi gelecektir ☺ Mantar varsa antifungal eklemesi iyi olur tabiki ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır zaten takviye ve kursak mantarı için sadece kanatlılar için üretilmiş mantar şurubu vermiş. O yüzden bu ürünler yeterli olacaktır. Önemli olan tedaviye olumlu yanıt versin minik dostunuz. Rica ederiz 🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Arkadaşlarıma katılıyorum bazı ürünler hatta çoğu ürün hastalığa ve kuşun durumuna göre dozaj ayarlanıp kullanılabiliyor. Yaşar hocaya gidenler okuduğum kadarıyla memnun ve tavsiye ediliyor forumda da giden arkadaşlarımız memnun. Teşhisi yüksek ihtimalle doğru diye tahmin ediyorum. Şuan tedavisine odaklanın çok fazla hekim değiştirmekte iyi değil şuan imkan dahilinde gidebileceğiniz iyi hekimlerden birine gittiniz. İnşallah bir an önce toplar.

capkosum

Yeni Üye
Arkadaşlarıma katılıyorum bazı ürünler hatta çoğu ürün hastalığa ve kuşun durumuna göre dozaj ayarlanıp kullanılabiliyor. Yaşar hocaya gidenler okuduğum kadarıyla memnun ve tavsiye ediliyor forumda da giden arkadaşlarımız memnun. Teşhisi yüksek ihtimalle doğru diye tahmin ediyorum. Şuan tedavisine odaklanın çok fazla hekim değiştirmekte iyi değil şuan imkan dahilinde gidebileceğiniz iyi hekimlerden birine gittiniz. İnşallah bir an önce toplar.
Tarik bey Allah razi olsun sağolun, insallah artik bu kez gercekten kustan anlayan birine denk gelmişimdir cunku tamamen burda sizlerin tavsiyesine guvenerek 4 saat yol yaparak gidip döndük.
Eğer tedaviye cevap verirse 4.gun sonunda bu ilaclarla canlanmaya baslar belirtilerde hic duzelme olmazsa allah ne omur bictiyse artik dedi. Kum da kullanayim mi bu surecte ve bir sorum daha olacak sizlere bu ic organ hasari neden olmus olabilir?

capkosum

Yeni Üye
Mantar için vermiş mutlaka tedaviyi tamamlayın, her zaman sorabilirsiniz ☺🌸
Cok sağ olun bu surecte mutlaka kum da kullanin ihmal etmeyin bir de kalamar kemik dedi ama mantar surubuyla beraber kum.kullanmak kimi.sindirimi hizlandirdigi icin kullanmayin diyor sizlerin gorusu nedir acaba bu akşam yasar hocaya da sordum ilacin etkisini azaltmaz dedi. Biz 10 gun oncesine kadar 3 hf mikostatin de kullanmistik ama tekrarladi gene belirtiler bir uc hf daha bu yeni ilac miniğimi zorlar mi acaba

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tarik bey Allah razi olsun sağolun, insallah artik bu kez gercekten kustan anlayan birine denk gelmişimdir cunku tamamen burda sizlerin tavsiyesine guvenerek 4 saat yol yaparak gidip döndük.
Eğer tedaviye cevap verirse 4.gun sonunda bu ilaclarla canlanmaya baslar belirtilerde hic duzelme olmazsa allah ne omur bictiyse artik dedi. Kum da kullanayim mi bu surecte ve bir sorum daha olacak sizlere bu ic organ hasari neden olmus olabilir?
Şuan yemesinde bir problem var mı iştah durumu nasıl Grit kumu dursun hekim aksi bir şey söylemediyse kullanmaya devam etsin. Yani inşallah düzelecektir iyi düşünün. Sizi de anlıyoruz haklısınız hekim bulmak zor şimdi benim hekimim aynı zamanda arkadaşım kesinlikle kefil olacağım biri Erol hoca ama mesafe uzak bu işin bir de maddi boyutu var. Yani ne desem bilemedim.:(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Cok sağ olun bu surecte mutlaka kum da kullanin ihmal etmeyin bir de kalamar kemik dedi ama mantar surubuyla beraber kum.kullanmak kimi.sindirimi hizlandirdigi icin kullanmayin diyor sizlerin gorusu nedir acaba bu akşam yasar hocaya da sordum ilacin etkisini azaltmaz dedi. Biz 10 gun oncesine kadar 3 hf mikostatin de kullanmistik ama tekrarladi gene belirtiler bir uc hf daha bu yeni ilac miniğimi zorlar mi acaba
Ben daha önce mikostatin kullanırken kalamar kemiği ve kuş kumu kullanmadım ilacın etkileşimini zayıflatıyor ☺ Yeni ilaç zorlayabilir ve mikostatinle aynı etken maddeli ikisi de nystatin yani direnç geliştirmiş olabilir bunu bir hekiminizle konuşun derim 🌸

Ygmr242424

Yeni Üye
Merhaba tekrardan 3 hf mikostatin kullandik biraktigimin 9.guni hastalik nuksetti. Ustelik cere de kahveye döndü. Veteriner değiştirmem şart. Gercekten gozum kapali guvenebilecegim.birini bulmak ne zormus. İstanbul maltepedeyiz. Yavrum ucmuyor, yemiyor, otmuyor, kanatlari hep titriyor. Yem yiyince ogurme yapiyor.Ekli dosyayı görüntüle 97507Ekli dosyayı görüntüle 97505Ekli dosyayı görüntüle 97506Ekli dosyayı görüntüle 97507 Perisan vaziyetteyim o da ben de. Lutfen yardima acil ihtiyacım var 😪😪😪
Kartal Siyendi Veterinere götürmüştüm ben 3 hafta mikostatin ve vitaminleri kullandık ama gerçekten çok zor bi süreçti dişi kuşumda tekrarladığını düşünüyorum yakın zamanda yine götürücem gibi..

capkosum

Yeni Üye
Kartal Siyendi Veterinere götürmüştüm ben 3 hafta mikostatin ve vitaminleri kullandık ama gerçekten çok zor bi süreçti dişi kuşumda tekrarladığını düşünüyorum yakın zamanda yine götürücem gibi..
Cok gecmis olsun Eskisehir Duru Veteriner kliniginde kus uzmani veteriner hekim uzaktan rontgen sikayet vs tanilara bakip kendisi ilac hazirlayip gonderiyor bilginiz olsun
Yorumlari da çok iyi bir bakin isterseniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Erkeklerde cere rengi değişimi testis tümörüne yorumlanabilir. Her zaman değil ama. Röntgen de popo kısmında tümör izlenimi verdi fazla büyük bir görünüm var sanki. Birde bize göre sol lob kuşa göre sağ karaciğer de simetrik bir görünüm yok ya anatomik görüntüsü öyle yada karaciğerde sıkıntı var. Hekiminizin yorumu ve teşhisi ne oldu sizde bizleri bilgilendirin.

Üst Alt