• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kursak mantarı tedavisinde ilaç kullanım aralığı nasıl olmalı?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Entrobac ve grit kuş kumu alın gerwit vitamin alın internetten bölünmüş bulabilirsiniz. Kusunuza ürünler gelene kadar mikostatinle su verin ortalama 5 gün düzelme olmazsa bakteriyel ilac tedavisi gerekir. Kusma kapsamlı bir konu mayalarin etkisi olduğu kadar parazit ve bakteriyel enfeksiyonlarında etkisi oluyor.kusin genel görüntüsünu de paylasin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu kuşa mikostatin verilemez şuan onu kaldıramaz çünkü çok kilo kaybı var ben öncelikle a21 besleme maması ve aparatı öneririm yani kuşu günde 3 defa bilinçli bir şekilde elle besleyin bilmiyorsanız bilen birinden yardım alın çünkü soluk borusunu zedelemeyin.eger bulabilirseniz zeolit tozu hazırladiginiz besleme mamasina bir mercimek tanesi kadar koyun.. yine yem,daldari suyuna probiyotik verin besleme yapılınca 3 günde biraz toparlaninca o zaman triflucan şurup tedavisine başlayalım onu da eczaneden temin ediniz 👍

yusuf541

Yeni Üye
Ufak birkaç sorum olacak da
Dediğiniz şey bu mudur acaba birde çevremde bilen kimse yok nasıl kendim yapabilirim? Versele Laga A21 Yavru Elle Besleme Mama 100 Gr(BÖLME) Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) Bu mama şeyi yavru için diyorda benimki yavru değil ya ondan sorun çıkarmaz dimi?
Bu a21 ürününü normal petshoplardan temin edebilir miyim?
Eğer ki petshoplarda yoksa ürün gelene kadar probiyotik kullanayım mı yoksa ürün geldikten sonra mı başlayayım?
Bir de daldarı kafesinde her gün kalsa sorun olur mu?
Son olarak da probiyotik öneriniz var mı?

yusuf541

Yeni Üye
Bu kuşa mikostatin verilemez şuan onu kaldıramaz çünkü çok kilo kaybı var ben öncelikle a21 besleme maması ve aparatı öneririm yani kuşu günde 3 defa bilinçli bir şekilde elle besleyin bilmiyorsanız bilen birinden yardım alın çünkü soluk borusunu zedelemeyin.eger bulabilirseniz zeolit tozu hazırladiginiz besleme mamasina bir mercimek tanesi kadar koyun.. yine yem,daldari suyuna probiyotik verin besleme yapılınca 3 günde biraz toparlaninca o zaman triflucan şurup tedavisine başlayalım onu da eczaneden temin ediniz 👍
A21 besleme maması siparişi versem internetten anca pazartesi günü kargoya veriliyor ne yapacağım? Zorunlu mu onu kullanmak hani dal darı, normal yem ve probiyotik kullansam sadece işe yaramaz mı? Ondan sonrada triflucan başlasam. Hani daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum bayada korkuyorum açıkçası.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yem yiyor ise sorun yok pazartesi gününe kadar daldari ve aspur , yulaf verebilirsiniz 👍 ilaca başladığında yememe durumu olabilir bunu risk edemem diye önce besleme.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daldari temiz şekilde kaldığı sürece sorun yok probiyotik olarak diyazm veya entrobac olabilir 👍 petshopa bakın belki bulabilirsiniz zaten aklını kullanan petshop bulundurur 👍

yusuf541

Yeni Üye
Daldari temiz şekilde kaldığı sürece sorun yok probiyotik olarak diyazm veya entrobac olabilir 👍 petshopa bakın belki bulabilirsiniz zaten aklını kullanan petshop bulundurur 👍
Şimdi genel olarak yapacağım şeyler şunlar dimi
Pazartesi gününe kadar normal şekilde beslenmesine devam edecek dal darı var bende zaten ama yulaf ile aspur yok onları almak zorunda mıyım? Eğer ki almam gerekiyorsa normal yemine mi karıştırayım?
Probiyotik yarın alacağım petshoplarda hangisi varsa artık peki bu probiyotik alınca her gün mü suyuna koyayım yoksa 1 gün aralıklarla mı?
Birde a21 besleme maması siparişi vereyim mi?

Kusura bakma abi senide sürekli sorulara boğuyorum ama çok korkuyorum bir şey olacak diye ölüm riski var mı acaba? Kaç saattir sürekli ağlayasım geliyor valla

yusuf541

Yeni Üye
abi bir de mesela şu an omuzumda ötüyor bazı bildiği kelimeleri falan söylüyor bu iyiye işaret mi acaba? Müzik açınca yapmaya başladı ki bayadır kelime söylemiyordu müzik açsam bile ama şimdi kelime falan söylemeye başladı.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şimdi genel olarak yapacağım şeyler şunlar dimi
Pazartesi gününe kadar normal şekilde beslenmesine devam edecek dal darı var bende zaten ama yulaf ile aspur yok onları almak zorunda mıyım? Eğer ki almam gerekiyorsa normal yemine mi karıştırayım?
Probiyotik yarın alacağım petshoplarda hangisi varsa artık peki bu probiyotik alınca her gün mü suyuna koyayım yoksa 1 gün aralıklarla mı?
Birde a21 besleme maması siparişi vereyim mi?

Kusura bakma abi senide sürekli sorulara boğuyorum ama çok korkuyorum bir şey olacak diye ölüm riski var mı acaba? Kaç saattir sürekli ağlayasım geliyor valla
Aspur değeri yüksek bir besin kolay tüketiyor kuşlar aspur verseniz iyi olur. Elle besleme mamasını elinizde bulundurun tedavide yem yiyememe durumuna karşı elle besleme yaparsınız. Yumurta mamasıda verebilirsiniz yumurtayı haşlayın katı kıvamda olsun onu rendeleyin içine havucu rendeleyip verin toparlanmasında yardımcı olur. Probiyotiği ben haftada bir kere veriyorum. Vitaminide 10 günde bir falandı. Ama sizin kuşunuzun durumu farklı. Ama ilaç tedavisinden sonra probiyotik ve vitamin takviyesi yapmanız gerekiyor.

yusuf541

Yeni Üye
Aspur değeri yüksek bir besin kolay tüketiyor kuşlar aspur verseniz iyi olur. Elle besleme mamasını elinizde bulundurun tedavide yem yiyememe durumuna karşı elle besleme yaparsınız. Yumurta mamasıda verebilirsiniz yumurtayı haşlayın katı kıvamda olsun onu rendeleyin içine havucu rendeleyip verin toparlanmasında yardımcı olur. Probiyotiği ben haftada bir kere veriyorum. Vitaminide 10 günde bir falandı. Ama sizin kuşunuzun durumu farklı. Ama ilaç tedavisinden sonra probiyotik ve vitamin takviyesi yapmanız gerekiyor.
Şey soracaktım kuşumun durumu ölümcül mü acaba çünkü hani yem falan yiyor dal darı ve normal yem. Normal yemini 2 saat civarı önce yedi şimdi kafesindeki dal darıyı yiyor. Ve omuzumdaydı 1 2 saat önce ve ötüyordu falan hani bilemiyorum baya korkuyorum ölür mü diye

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şey soracaktım kuşumun durumu ölümcül mü acaba çünkü hani yem falan yiyor dal darı ve normal yem. Normal yemini 2 saat civarı önce yedi şimdi kafesindeki dal darıyı yiyor. Ve omuzumdaydı 1 2 saat önce ve ötüyordu falan hani bilemiyorum baya korkuyorum ölür mü diye
Doğru şekilde tedavi edilirse inşallah iyileşir siz burdaki önerilen ürünleri en kısa sürede temin edin ama yumurta maması verin zaten yapması da çok kolay dolapta saklarsınız. Bağışılıklığı arttırıp tedaviye başlanması daha doğru. Yemek yemesi iyi bir şey kolay toparlar

yusuf541

Yeni Üye
Doğru şekilde tedavi edilirse inşallah iyileşir siz burdaki önerilen ürünleri en kısa sürede temin edin ama yumurta maması verin zaten yapması da çok kolay dolapta saklarsınız. Bağışılıklığı arttırıp tedaviye başlanması daha doğru. Yemek yemesi iyi bir şey kolay toparlar
Yumurta maması için yumurtanın sarısını ezip üstüne rendelenmiş havuç koyacağım dimi. Birde bunu bir kere mi vereyim yoksa onu da her gün vermeli miyim?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Eğer petshopa gitme imkanınız varsa ordanda besleme maması alıp yarın başlayabilirsiniz.
Yumurta mamasını çok fazla tutmayın kafesinde, birde sarısından ziyade beyaz kısmını vermenizi öneririm. Sarı kısım biraz riskli bana göre.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yumurta maması için yumurtanın sarısını ezip üstüne rendelenmiş havuç koyacağım dimi. Birde bunu bir kere mi vereyim yoksa onu da her gün vermeli miyim?
Ben sarısını veriyorum ama iyi haşlanması lazım bence siz 1 gün ara ile verin çok iyi gelir kafeste uzun süre tutmayın bulutfıstıkın dediği gibi max 3 saat tutun yemezse üzerine yem dökün

yusuf541

Yeni Üye
Ben sarısını veriyorum ama iyi haşlanması lazım bence siz 1 gün ara ile verin çok iyi gelir kafeste uzun süre tutmayın bulutfıstıkın dediği gibi max 3 saat tutun yemezse üzerine yem dökün
10 15 dk haşlasam yeterli olur herhalde yarın sabah ilk iş onu yapıcam.

pamukprens_26

Yeni Üye
Merhaba, bizim de yavrumuzun kursak mantarı hastalığı var, veteriner günde en az 5 defa elle besleme yapmamız gerektiğini söyledi. Elle besleme mamasıni yapıyoruz ama gagasınü açtırıp mamasını bir türlü veremiyoruz. Eskişehirde yaşıyoruz ve bize sadece elle besleme konusunda yardımcı olabilmesi için sormadığımız veteriner ve petshop kalmadı. Başka kim anlar bu elle besleme işlerinden acaba? Tedaviye başladık başlamasına ama devam edemiyoruz kim yardımcı olabilir böyle bir konuda acaba?