• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı önlem

Limonbey33

Tutkulu
Kursak mantarindan cok korkuyorum gerekli tedbirleri alıyorum fakat sormak istediğim bişi var yani hastalık erken belirti vermediği için ilerlemiş vaziyette genelde karşımıza çıkıyormuş sanırım oyuzden Arada bir yine de fungi stop vermemiz iyi olur mu?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kursak mantarindan cok korkuyorum gerekli tedbirleri alıyorum fakat sormak istediğim bişi var yani hastalık erken belirti vermediği için ilerlemiş vaziyette genelde karşımıza çıkıyormuş sanırım oyuzden Arada bir yine de fungi stop vermemiz iyi olur mu?
Bence verilmemesi gerekiyor. Gerekli tüm tedbirler alınınca ihtiyaç kalmaz 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sizinki biraz şey gibi, bizde mesela en ağır hastalıklardan biri kanserdir ve hiç birimiz bu riskle karşı karşıya olduğumuz halde hasta olmadan arada bir kemoterapiye gitmeyiz. Kuşa boşuna ilaç vermek karaciğere zarar verir. Hastalık döneminde de mecbur olunduğu için veriliyor zaten, sonrasında da kuşu eski sağlığına kavuşturmak için probiyotik takviyesi yapılır ilacın etkileri çok çok ağır çünkü kuşlarda

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor

Biyolojik mangal kömürü diyeceğim ama konuyu açmadan keseceğim hocam ilerleyen zamanlarda anlatacağım ☺ dilerseniz araştırın önceden o posta gelince tekrar konuşuruz... Antifungal ilaçlar tehlikenin kendisidir. çünkü yaparken bozar sistemleri

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bazı ureticiler kür niyetine sezon başlangıcında falan verirler ama önerilmez. Ben hic vermedim kursak mantari olmayan kuşa.

leylabüşra

Paylaşımcı
aslında kursak mantarı olan kuşlar bizlere ufak bilgiler veriyor. yalnız bu durum için kuşlarla çok yakın olmak önemli. yani sürekli kontrol. her sabah altlarını temizlediğinizde dışkı kontrolu kuşların anuslerinin temiz olup olmadığı arada ağız içlerini kontrol edip koklama, kuşlarda durgunluk hissettiğiniz saat dilimi ve uyku saatleri arasında ki bağlantı. tüm bunlara çalışan veya çok fazla kuşlara vakit ayıramayan bireyler fark edemeyebiliyor. ancak kuşlara aşık insanlar bu kontrolleri düzenli sağlıyor. bu konuda 1. kural temizlik 2. kural ise erken teşhis 2. kural içinde dediklerim geçerli. ha temizlik olmadan da bulaşamaz mı diye sorabilirsiniz. ancak temizlik olmadan da bulaşabiliyor. 2 kuşum var ikiside şuan aynı durumda. yani temizlikten tek geçmiyor. yedikleri yemden içtikleri suya hatta eş olarak aldığınız kuşun geçmişine kadar herşey ilgilendiriyor. biraz kurnaz olsa da kuş yetiştiricilerinin elinden kurtulamayan bir hastalık değil. ve unutmayın her kursak mantarı her kuşta aynı şekilde ilerleyemeye biliyor. çünkü kuşların bazıları bu mantara dirençli doğup bu direnç devam edebilior