• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı mı

ozlmm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafa sallayarak yem fırlatıyor surekli uyuyor ishal kursak doluluğu
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ağu 2021
Kullanılan İlaç
Tetramezatin
Ekli dosyayı görüntüle 11141Ekli dosyayı görüntüle 11142iyi aksamlar kuşum 2 haftadir benle ve ishal durumu var kuslardan pek anlamadıgim icin iyilesti mi anlamiyorum. önceki kusum kactigi icin onun yemini kullandım kurtlanmıs oldugunu gorunce atıp aynı marka alarak devam ettim. ilk günler cok istahlı yiyordu sonra kırıp icini yemedigini geri attığıni gordum, dal darısı kullanmaya basladim ishal ilaci olarak elexsus kullandm. 2.hafta kafa sallama hereketiyle yem fırlatma durumu oldu ıslaklık ve koku yok sağlam yemler. birinin tavsiyesiyle 3 gundur tetramezatin kullaniyorum dün aksam kursagi sisti sabah normaldi bu aksamda biraz sislik var devamlı olarak degil yani. Ayaklari arada cok sicak oluyor sicaklardan mi acaba ve genelde tuylerini kabartiyor vearada hapsurma oluyor

ebrares

Müdavim
Kuş kumu ya da kalamar kemiği kullanıyo musunuz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ağzından salya geliyor mu ? Kuşunuzun

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Önerim şu kafesinizden kuş kumunu eksik etmeyin sindirim için yardımcı olur tetramezatin ilacıniz varmış elinizde 100cc suya 3,4 damla şeklinde 5 gün peş peşe kullanın sonrasinda 1 gün sirkeli su diğer gün normal 3. Gün tekrar ilaç şeklinde kullanın kursak mantarı çabuk iyileşen bir hastalık değildir 1 ayıda bulabilir gecebilirde

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kursak mantarı olduğu icin kuş ishal olmaz çünkü kursak sindirmeye yarar bağırsak hastalgiyla alakalı bir durum ama son dışkıda ishal göremedim ben

ozlmm

Yeni Üye
Yerken pek görmedim 1 2 kere belki

ozlmm

Yeni Üye
Salyalı değil fırlatıyor sindirilmemiş olarak tetramezatin etki eder mi yolsa veteriner şart mı

ebrares

Müdavim
Salyalı değil fırlatıyor sindirilmemiş olarak tetramezatin etki eder mi yolsa veteriner şart mı
Veterinerin görmesinde fayda var bence çünkü kursak mantarıysa eğer ki bana öyle geldi uzun vadede düzelir. Tam bitti kurtuldum derken bi bakarsınız tekrardan kusmaya başlar. O yüzden veterinerle beraber tedavi daha mantıklı.