• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı mı

Maviş123

Yeni Üye
Kuşum yaklaşık 3 aylık ilk başlarda ögürme hareketi yapıyordu son günlerde kusmaya başladı arada bir yem çıkarıyor salya kötü koku yok çok kaşınıyor kabarık duruyor gagasının altında ince sarımsı bi katman vardı vazelin sürünce geçti ve göğsündeki kemik çok belirgin oldu kursak mantarından süpheleniyorum ama emin değilim triflucan kullanmayı düşünüyorum neler yapmalıyım?

Maviş123

Yeni Üye
yem çıkattıgı zaman resmini atarım bi kaç defa çıkardı sadece

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Durum nedir resim bekliyoruz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlacı temin edip kullanmaya başlayın ayrıca yem harici bişey vermeyin iyileşene kadar.. kusmuk sıvı geldigi oluyor mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ağızdan bir damla günde bir kez ama suyuna probiyotik vermeniz gerekiyor diyazm 256

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Probiyotik mutlaka vermelisiniz bağırsak florasını bozar bu ilaç muhtemelen fazla verdiniz dozajı

Bonji

Yeni Üye
Kuşum yaklaşık 3 aylık ilk başlarda ögürme hareketi yapıyordu son günlerde kusmaya başladı arada bir yem çıkarıyor salya kötü koku yok çok kaşınıyor kabarık duruyor gagasının altında ince sarımsı bi katman vardı vazelin sürünce geçti ve göğsündeki kemik çok belirgin oldu kursak mantarından süpheleniyorum ama emin değilim triflucan kullanmayı düşünüyorum neler yapmalıyım?
Göğüs kemiğinin çok belirgin olması kuruma hastalığı ihtimalini güçlendiriyor.Diğer adı megabakter, kuşun ölümüne yol açıyor. Benim sultanım'dada aynı belirtiler vardı , fungizon( Amphotericin B ) içeren çok dikkatli kullanılması gereken bir ilaçla hayata döndü. tedavi edilmezse ölümcül bir hastalık. Ben istanbul da oturuyorum kanatlılardan anlayan pek yok talatpaşa mh. flora veterinerlikten veteriner mustafa bey çok yardımcı oldu. Bu hastalığı yaşayan bilir. Çok geçmiş olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt