• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka makinem deki tavuk yumurtaları Hk.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Rica ederim abi 🙂 yumurtalar çıkmaya yakın sepetlere dolduruyoruz tarih attığımız için. Çıkmaya 2 gün kala sepetlerde yumurtalar kalıyor kendi kendine çatlayıp çıkıyorlar çıkamayan civcivleri biz çıkarıyoruz. Sepete yumurta koydukca tekrar yumurta alıp dolduruyoruz üzerine tarih atıp. Yavrular çıktıkça nem yükseliyor 80-90 buluyor nemi. İçerisi ister istemez çok sıcak oluyor fazla nem zarar vereceğini bildiğimiz için de saatte 1 azıcık açıp nemi düşürüp tekrar kapatıyorum dolabın kapağını 🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
teknolojinin hızına yetişmek gerçekten zor :) hepsi birbirinden güzel ve tatlı Maşallah 🥰🙏

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bazı üreticiler papağanları bu şekilde çıkartıyor o yüzden.denemek istiyorum yakın zamanda bakalım ☺ Anne baba altına sahte yumurta koyuyorlar çıkış günü yer değiştiriyorlar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Furkan abi ben bunu araştırdım bu kuluçka makinesine konulan yumurtalardan kuşlar çıktığında anne baba beslemiyor haberin olsun 🙂 Jako papaganı üreten birisinden öğrendim bu makineye 2 yumurta koymuş zamanı gelince yavrular çıkmış ama anne baba beslememis yani tavuk hindi ördek gibi hayvanlar annelere ihtiyacı olmadığı için direk elle besleme yerine yeme düştüğü için ben bunları ürettim yoksa sultan papağanı yumurtaları da koymayı düşünmedim değil 🙂

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Civcivlerin tipinin tatlılığını görünce tavukçuluğa da merak sarıcam yakında😅

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Furkan abi ben bunu araştırdım bu kuluçka makinesine konulan yumurtalardan kuşlar çıktığında anne baba beslemiyor haberin olsun 🙂 Jako papaganı üreten birisinden öğrendim bu makineye 2 yumurta koymuş zamanı gelince yavrular çıkmış ama anne baba beslememis yani tavuk hindi ördek gibi hayvanlar annelere ihtiyacı olmadığı için direk elle besleme yerine yeme düştüğü için ben bunları ürettim yoksa sultan papağanı yumurtaları da koymayı düşünmedim değil 🙂
Tanıdığım birkaç üretici var kendisi sorunsuz yapıyor 😁 Elle besleme ile büyüten de var

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
O zaman abi ne diyeyim sen bilirsin 🙂😄

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bol bol civciviniz olmuş. Kuluçka makinası verimli çalışıyor anlaşılan. :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tek bir büyük köpük kutunun yarısını kesip iki tane yaptım 😄 2 gün sonra gidiyorlar gitmeleri lazım diğer yumurtalar çıkacak çünkü 1 hafta sonra 😄😄😄

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Valla inşallah yarın itibariyle kedileri kapımın onunde yakalamam. 12. Katta bile otursam geçen gün merdivenden koşturan kedileri görmüştüm 🤣 işte tek problem kokuları yani kuş odasını bir görseniz duvarda asılan kuslar ayrı ötüyor bunlar ayrı ötüyor bu gece nasıl geçecek bilemiyorum 🤣🤣🤣🤣 1 tanesi arsız çıktı civcivlerden uzun eşek atlaması yapıyor dışarıya çıkmak için 🤣🤣🤣

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
22 Nisan tarihli yumurtaların bir kaçı gece geç saatte çıktı, kuruyanlari da sabah kutuya yerleştirdik suyunu ve yemlerini koyduk 🥳geri kalanlarinda çıkmasını bekliyoruz akşama kadar 😄

Ekli dosyalar