• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Kızgınlık yumurtası,Solunum ve Göz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba popoda elinize gelen sertlik var mı. Yoksa yumuşak mı. Yumurta sıkışması yaşıyor olabilir mi. Yada yumuşaksa lipom da ihtimal dahilinde.

KızımLimon

Tutkulu
Merhaba popoda elinize gelen sertlik var mı. Yoksa yumuşak mı. Yumurta sıkışması yaşıyor olabilir mi. Yada yumuşaksa lipom da ihtimal dahilinde.
İlk zamanlarda sertlik hissetmiştim ama artık yumuşak geliyor
Ayrıca bir kaç gündür gözlemlediğime göre dışkıları irileşti, zor yapıyor gibi yani önceki gibi hızlı ve ses çıkarmadan yapmıyor. Ve dışkılama sıklığıda seyreldi

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Büyük Diski Yumurta Belirtisidir. Takip Edin. Eğer Olmazsa Mutlaka Yakın İllerdeki İmkanınız Varsa Düzgün röntgen Çeken Bir Veteriner İle Görüşün. Bilen Arkadaşlarımız Yorumlayacaktir. İhmale Gelmeyecek Bir Şişlik. Rabbim Şifa Versin.

KızımLimon

Tutkulu
Büyük Diski Yumurta Belirtisidir. Takip Edin. Eğer Olmazsa Mutlaka Yakın İllerdeki İmkanınız Varsa Düzgün röntgen Çeken Bir Veteriner İle Görüşün. Bilen Arkadaşlarımız Yorumlayacaktir. İhmale Gelmeyecek Bir Şişlik. Rabbim Şifa Versin.
Bir kaç gün içinde böyle aşırı bir şişlik oluştu öncesinde yoktu :(:( Niçin böyle oldu ki

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Canım dışkı büyümüş. O şekilde ellediginde sertlik varsa yumurta yüksek ihtimal. Yada yumurta içirde de eriyebiliyor ve yumusak olabiliyor. Popo içine bir iki damla zeytinyağı ve ağıza da bir iki damla zeytinyağı damlat. Hekim görse çok daha iyi olur.

KızımLimon

Tutkulu
Canım dışkı büyümüş. O şekilde ellediginde sertlik varsa yumurta yüksek ihtimal. Yada yumurta içirde de eriyebiliyor ve yumusak olabiliyor. Popo içine bir iki damla zeytinyağı ve ağıza da bir iki damla zeytinyağı damlat. Hekim görse çok daha iyi olur.
Videodaki gibi ellediğim zaman sertlik hissetmiyorum. Zeytinyağı damlatacağım ağzına ve poposuna. Ve hekim araştırmaya devam edeceğim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rica Ederiz 🌸 Yumurta Varsa Bir Kaç Güne Yapmasi Lazım. Eğer Yumurta Değilse Mutlaka İyi Bir Hekime Röntgen Çekilmeli ve Tedavisine Başlanmalı.

KızımLimon

Tutkulu
Gününüz güzel geçiyordur umarım.
Ben bir klinikle görüştüm, kanatlılarla ilgilendiklerini kan tahlilini muhabbet kuşlarına yapamadıklarını (çok minik olmaları dolayısıyla) söylediler. Ayrıca röntgende çekiyorlarmış. Ama aynı şekilde küçük olmaları dolayısıyla iç organlar net görüntelenemiyor papağanlara kıyasla dedi.
Sizce bugün götürmeli miyim? Yoksa biraz gözlemlemeli miyim kızımı (Nuh'un Gemisi Veteriner Kliniği)

Son düzenleme:

KızımLimon

Tutkulu
Rica Ederiz 🌸 Yumurta Varsa Bir Kaç Güne Yapmasi Lazım. Eğer Yumurta Değilse Mutlaka İyi Bir Hekime Röntgen Çekilmeli ve Tedavisine Başlanmalı.
En yakın olarak Ankara'yı düşündüm ama şu anda biraz para biriktirmeliyim onun için. Bu yüzden yine Kayseri'den bir klinik buldum. Daha önce güvercine ve bir kaç türe daha röntgen çekmişler. Çok güvenememekle birlikte daha iyi bir seçeneğim yok gibi duruyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gününüz güzel geçiyordur umarım.
Ben bir klinikle görüştüm, kanatlılarla ilgilendiklerini kan tahlilini muhabbet kuşlarına yapamadıklarını (çok minik olmaları dolayısıyla) söylediler. Ayrıca röntgende çekiyorlarmış. Ama aynı şekilde küçük olmaları dolayısıyla iç organlar net görüntelenemiyor papağanlara kıyasla dedi.
Sizce bugün götürmeli miyim? Yoksa biraz gözlemlemeli miyim kızımı (Nuh'un Gemisi Veteriner Kliniği)
Klinik hakkında fikrim yok ama yorumlar iyi yönde ise gidebilirsiniz. Şöyle de bir durum var. Röntgen çekiminde iki farklı hekimin yorumu farklı olabiliyor maalesef. Ama siz yine de çektirin elinizde bulunsun hekiminize yorumlatın. Yumurta oluşumu var mı yok mu belli olur. Birde Şehmus beye yollayın röntgeni oda yorumlar. @EzgiA yakın zamanda yavrusunda yumurta oluşumu için kanatlı hekime çok gitti. Röntgen çekimi yaptırdı. Deneyimi fazla onunda yorumunu alın.

KızımLimon

Tutkulu
Klinik hakkında fikrim yok ama yorumlar iyi yönde ise gidebilirsiniz. Şöyle de bir durum var. Röntgen çekiminde iki farklı hekimin yorumu farklı olabiliyor maalesef. Ama siz yine de çektirin elinizde bulunsun hekiminize yorumlatın. Yumurta oluşumu var mı yok mu belli olur. Birde Şehmus beye yollayın röntgeni oda yorumlar. @EzgiA yakın zamanda yavrusunda yumurta oluşumu için kanatlı hekime çok gitti. Röntgen çekimi yaptırdı. Deneyimi fazla onunda yorumunu alın.
Anladım teşekkür ederim, peki yalnızca sırt üstü mü çeksinler (iki kez farklı kliniklerde çektirmiştim yalnızca sırt üstü çekiyorlar) yoksa yan da çekmelerini talep edeyim mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım teşekkür ederim, peki yalnızca sırt üstü mü çeksinler (iki kez farklı kliniklerde çektirmiştim yalnızca sırt üstü çekiyorlar) yoksa yan da çekmelerini talep edeyim mi
Yandan da çekmelerini talep edin. Daha net belli oluyor diye biliyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ankara'ya gelirsen canım bağlıca pethekim veteriner kliniği canip beyle görüş o yardımcı olur sana iyi bir hekimdir🙏 Röntgen çektirirken de yandan da iste yumurta kanalı, rahim en net öyle gözükür 🤗

KızımLimon

Tutkulu
Ankara'ya gelirsen canım bağlıca pethekim veteriner kliniği canip beyle görüş o yardımcı olur sana iyi bir hekimdir🙏 Röntgen çektirirken de yandan da iste yumurta kanalı, rahim en net öyle gözükür 🤗
Tamam Abla dediklerinizi dikkate alarak konuşacağım buradaki hekimle, ayrıca Ankara için önerdiğin klinik dolayısıyla da teşekkür ederim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamam Abla dediklerinizi dikkate alarak konuşacağım buradaki hekimle, ayrıca Ankara için önerdiğin klinik dolayısıyla da teşekkür ederim
Rica ederim canım ben aktif olamıyorum bazen ama sen röntgen sonucunu burada mutlaka paylaş 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Röntgen Arkadaşlarımın da Söyledikleri Gibi Yandan Olursa Daha İyi Olur. Ama Soyle Bir Durumda Var. Eğer Yumurta Oluşumu Tam Olmamışsa Kabuk Oluşmamışsa Rontgende Belli Olmaz. Bunun için Dr Ultrasonla Bakılması Önerilir.

Üst Alt