• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Kızgınlık yumurtası,Solunum ve Göz

KızımLimon

Tutkulu
Watch 20250601_081747 | Streamable
İyi günler, Limon'un kızgınlık yumurtası vardı yine. Hafif bir morartı gördüm bu normal mi yoksa endişelenmeli ve bir şey mi yapmalıyım.

Son düzenleme:

KızımLimon

Tutkulu
Kuyruk yandan gözükecek şekildeki videosu

Son düzenleme:

KızımLimon

Tutkulu
Bazen böyle sakince uyuyor; sonra hareketleniyor oyuncaklarıyla oynuyor

Son düzenleme:

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem yiyormu. Evt yumurta var ama yumurta sıkısması olabilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurta sancısı çekiyor. Harketleniyor demişsiniz sıkışma olduğunu sanmıyorum. Ama yumurta varken kafes dışına çıkarmayın. Yumurta çok hassas ani bir hareketinde içeride kırılırsa kuşu kaybedersiniz. Poposuna zeytin yağı sürün.

KızımLimon

Tutkulu
Muayene ettirin deneyimi olan tecrübeli eliyle de hisseder 👍Ben daha çok ağrısı olduğunu düşünüyorum.
Kayseri de kuşlardan az çok anlayan, beni kandırmayacak veteriner hekim arayışım devam ediyor Abi. Nasıl bir ağrı ne ağrısı :cry: Ciğerlerimizde sorun var zaten, nebulizatör kullanıyoruz. Olabildiğince yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışıyorum. Yapabileceğim başka ne varsa yapmaya hazırım.
Ayrıca cevap için teşekkür ederim

Son düzenleme:

KızımLimon

Tutkulu
Yumurta sancısı çekiyor. Harketleniyor demişsiniz sıkışma olduğunu sanmıyorum. Ama yumurta varken kafes dışına çıkarmayın. Yumurta çok hassas ani bir hareketinde içeride kırılırsa kuşu kaybedersiniz. Poposuna zeytin yağı sürün.
Çok teşekkür ederim Semiha Abla🌹, zeytin yağını süreceğim ama huylanıp sürekli zeytin yağını temizlemeye çalışabilir sorun olmaz değil mi? Normalde çıkarmıyorum net fotoğraflar çekebilmek için çıkarmıştım, ama uyarınızı dikkate alacağım🥰

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim Semiha Abla🌹, zeytin yağını süreceğim ama huylanıp sürekli zeytin yağını temizlemeye çalışabilir sorun olmaz değil mi? Normalde çıkarmıyorum net fotoğraflar çekebilmek için çıkarmıştım, ama uyarınızı dikkate alacağım🥰
Temizlerken Zeytin yağına temas etmesi sorun olmaz. Hatta ağzınada verebilirseniz bir damla verebilirsiniz.

KızımLimon

Tutkulu
Bir kaç sorum daha olacak müsadenizle. Sol gözünde yaklaşık bir haftadır bir gariplik seziyorum. Diğer konumda da bahsetmiştim. Demet Abla çay demi pansumanı yapabileceğimi söylemişti. Yaptım lakin değişiklik olmadı. Sol gözünü genelde kapalı veya kısık tutuyor. Tamamen açtığı da oluyor elbette ama önceki hali gibi değil.

Ayrıca bir solunum problemimizde var. Diğer konumda röntgenlerinden vs. bahsetmiştim. Maalesef çok net ve iyi çekilmiş röntgenler değil. Ama ortada bir solunum problemi var. Önceden burnundan sıvı çıkışı çok olmuyordu. (İlk geldiğinde bebekken çok şiddetli olmuştu). Ama sağ burun deliği tıkanmaya başladı son zamanlarda.

Bu iki hususta da önerilerinize açığım. Kayseri de istediğim niteliklerde klinik bulamazsam diye para biriktiriyorum finallerim bitince Anakara'ya götürmek gibi bir planım var. Ama o zamana kadar daha kaliteli bir yaşam sürebilmesi için ne yapabilirim?
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim 🌹

Son düzenleme:

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben gözünde bir sıkıntı göremiyorum. Poposuna elleyince yumurtayı hissediyor musun?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gözünde şuan bir problem göremedim. Burun deliği kızgınlıktan dolayı oluşan katman dolayısı ile kapanmaya başlamış. Kapanan deliği nazikçe kürdanla genişletmeye çalışın. Kekik çayı demleyip uzaktan burnuna doğru spreyleme yapabilirsiniz.

KızımLimon

Tutkulu
Gözünde şuan bir problem göremedim. Burun deliği kızgınlıktan dolayı oluşan katman dolayısı ile kapanmaya başlamış. Kapanan deliği nazikçe kürdanla genişletmeye çalışın. Kekik çayı demleyip uzaktan burnuna doğru spreyleme yapabilirsiniz.
Fotoğraflarda net çıkmamış olabilir, içerisinde sarı mukus gibi bir şeyler var, hafif siyahlıkda var gibi. Sağ burun deliği diğerine göze zaten küçük olduğu için kendi tüyünün ucuyla yapmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım. Fıs fısı da denedim ama o da çok etkili olmadı maalesef. Gözüyle alakalı mevzuyu da ben izah edememiş olabilirim, somut pek bi belirti olmadığı için. Ama çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için ayrıca zeytin yağından bir damla verdim. Bunu yumurtlayana kadar hergün yapmalı mıyım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraflarda net çıkmamış olabilir, içerisinde sarı mukus gibi bir şeyler var, hafif siyahlıkda var gibi. Sağ burun deliği diğerine göze zaten küçük olduğu için kendi tüyünün ucuyla yapmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım. Fıs fısı da denedim ama o da çok etkili olmadı maalesef. Gözüyle alakalı mevzuyu da ben izah edememiş olabilirim, somut pek bi belirti olmadığı için. Ama çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için ayrıca zeytin yağından bir damla verdim. Bunu yumurtlayana kadar hergün yapmalı mıyım
Gözüne belirttiğiniz durumlar varsa gentagut yada tobrased göz damlası kullanabilirsiniz. Zeytinyağınıda günlük uygulayabilirsiniz.

KızımLimon

Tutkulu
Gözüne belirttiğiniz durumlar varsa gentagut yada tobrased göz damlası kullanabilirsiniz. Zeytinyağınıda günlük uygulayabilirsiniz.
Gentagut almıştım ama enfeksiyon yoksa yan etkisi olur diye kullanmadım. Ne sıklıkla ve nasıl kullanmalıyım?

KızımLimon

Tutkulu
@Demet bükay Abla senin de görüşünü almak isterim. Herkes fikrini söylesin lütfen, ne kadar çok deneyim o kadar iyi benim için

Üst Alt