• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kışın kuş bakımı nasıl olmalı?

Rayus

Paylaşımcı
Kışyavaş yavaş geliyor benim kuşum sabahın erken saatleri ve gece geç saatlerde üşümeye başlıyor ama ben zaten sıcağı pek sevmem kaloriferi yakmadan nasıl bir çözüm üretebilirim birde kış bakımı nasıl olmalı

Son düzenleme:

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kuşunuzun üşüdüğü izlenimine nereden vardınız? kuşlar üşümez, dışarıda açık havada bakılan birçok muhabbet ve papağan türü videoları izledim. Denir ki kuşun suyu donmadan kuş ölmez.
İkamet ettiğiniz evin odasında kaloriferi yakmadan bile kuşunuz barınabilir. Zira ben kuşlarıma evimin bodrum katında bakıyorum ve her hangi bir ısıtma sistemi kullanmıyorum.

ebrares

Müdavim
kuşunuzun üşüdüğü izlenimine nereden vardınız? kuşlar üşümez, dışarıda açık havada bakılan birçok muhabbet ve papağan türü videoları izledim. Denir ki kuşun suyu donmadan kuş ölmez.
İkamet ettiğiniz evin odasında kaloriferi yakmadan bile kuşunuz barınabilir. Zira ben kuşlarıma evimin bodrum katında bakıyorum ve her hangi bir ısıtma sistemi kullanmıyorum.
ben sabah ve akşam ısıtıcı açmama rağmen kuşum hasta oluyor hapşuruyor sürekli ayakları da buz gibi oluyor. eski kuşum cam açıkken camın önünde dururdu hiç bişeyi de olmazdı. bence bu kuştan kuşa değişir dirençle alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben sabah ve akşam ısıtıcı açmama rağmen kuşum hasta oluyor hapşuruyor sürekli ayakları da buz gibi oluyor. eski kuşum cam açıkken camın önünde dururdu hiç bişeyi de olmazdı. bence bu kuştan kuşa değişir dirençle alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum.
direncini ve sindirimini güçlü tutmak için zaten katkılar veriyoruz. siz ısıtıcı açmayın bence, belki de ısı farklılığından bu şekilde hasta oluyor. kuşun hasta olmamasını ısıtıcı ile değil, sindirim sistemini ve bağışıklığını güçlü tutarak sağlayabilirsiniz.

ebrares

Müdavim
direncini ve sindirimini güçlü tutmak için zaten katkılar veriyoruz. siz ısıtıcı açmayın bence, belki de ısı farklılığından bu şekilde hasta oluyor. kuşun hasta olmamasını ısıtıcı ile değil, sindirim sistemini ve bağışıklığını güçlü tutarak sağlayabilirsiniz.
zaten açmıyordum ama böyle hapşurduğunu görünce ayakları da soğuktu bu yüzden açıyorum. ama genel olarak hassas bi kuş belki de kuş ben almadan önce sıcak yerde bakılııyordu bilmiyorum yavruyken almadım.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bulunduğu ortamdaki ısıyı değiştirmeyin, kuşlar mevsim koşullarına göre kendilerini ayarlarlar, siz sadece sindirim sistemini ve bağışıklığını güçlü tutmaya çalışmanız yeterli olacaktır.

Sağlıklı günler.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Soğuklarda ben 3 diş sarmısağı 1 lt suyun içine yarıdan kesip atıyorum 1 gece bekletip sarmısak özü suya işlediğine suluğuna veriyorum kuşlar için doğal antibiyotik ek ısıtmaya falan gerek yok kuşlar soğuktan hasta olmaz rüzgardan olur

Rayus

Paylaşımcı
Sabahın erken saatleri hafif titrediğini görüyorum ama onun dışında neşesi iyi bağışıklığı güçlendirmek için tam olarak ne yapmam grk bilmiyorum ama şuan ilaç kullanıyor ama genelde vitamin damlatiyordum suya yumurta yiyor bazen sebze fln hasta olmaması için daha ne yapabilirim bilmiyoum

ebrares

Müdavim
Sabahın erken saatleri hafif titrediğini görüyorum ama onun dışında neşesi iyi bağışıklığı güçlendirmek için tam olarak ne yapmam grk bilmiyorum ama şuan ilaç kullanıyor ama genelde vitamin damlatiyordum suya yumurta yiyor bazen sebze fln hasta olmaması için daha ne yapabilirim bilmiyoum
Probiyotik kullanabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlar ev ortamında sizin bulunduğunuz ısıda üşümezler lakin nasıl alistirirsaniz o şekilde devam ediniz ani ısı değişimi kuşları ölüme götürür 👍 istisnadaki kuşların bağışıklığı düştüğü için hasta oluyordur bu yüzden probiyotik destek ve ek gıdalar mama ,ve vitamin vs. Verilmesi iyi olacaktır

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bilmediğim bir şeyi daha öğrenmiş oldum. :)

Bende kuşlar üşüyor diye doğalgazı açıyordum.Çünkü bazen titreme görüyordum ve genelde tüylerini kabartıp uyku modunda oluyorlardı. Bende üşüyorlar sanıyordum.O zaman bu soğuğa karşı dirençsiz olduklarını ve bağışıklıklarının olmadığını mı gösteriyor?

Şimdi doğalgaz bizde uzun zamandır açık,hatta üşüyorlar diye bir tek onların olduğu odayı açmıştım.😅 İyilik yapayım derken kötülük yapmışım galiba. 👀

Probiyotik ve vitamin takviyesi de veriyorum ama mama yemiyorlar hiçbir şekilde. Ben şimdi ısı sıcaklığını yavaş yavaş düşürüp soğuğa alışmalarını mı sağlayım yoksa Şehmus beyin dediği gibi böyle devam mı edeyim?

Üst Alt