Sevda papağanımın bugün dışkısında kırmızılık ve sıvılım gördüm. Genel olarak hareketlerinde durgunluk yok yemini de yiyor ötüyor da sizce ne olmuştur ?
Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak şu anda mesela kontrol ediyorum. Yeni dışkılarında hiç kırmızılık yok. Nedendir nasıl oluyor anlayamıyorum. Fotografta sağ tarafta görünen 3 adet yeni dışkı. Kırmızılar ise size ilk attıklarım
Merhaba, bugünden itibaren sadece yem yiyecek şekilde besleyin. Bu esnada yeni yaptığı dışkıları takip edin. Kontrol amaçlı gidebileceğiniz kanatlı uzmanı veteriner hekim var ise önceliğiniz orası olsun yok ise literatürde verilen ilaçları/destekleyicileri önerebiliriz.
Merhaba, bugünden itibaren sadece yem yiyecek şekilde besleyin. Bu esnada yeni yaptığı dışkıları takip edin. Kontrol amaçlı gidebileceğiniz kanatlı uzmanı veteriner hekim var ise önceliğiniz orası olsun yok ise literatürde verilen ilaçları/destekleyicileri önerebiliriz.
Çok teşekkür ederim.Gün boyunca takip ediyorum dışkılamayı. Sadece pareket olarak yemini bıraktım. Ayrıca kafes içerisindeki salıncağa dışkılama organıyla sürtünmeler yapıyordu. Acaba ordan zarar görmüş müdür diyerek salıncağını da çıkardım kafes içersinden. Takipteyim şu anlık normal gibi görünmekte. Yıldız Teknik Üniversitesi civarı bir kanatlı uzmanı var mıdır ? Burada veteriner hekimimiz var ancak kuşlar için teşhis vs koyamıyoruz standart tedavi prosedürü var vitamin takviyesi ve antibiyotik onu uyguluyoruz dedi. Galiba onlar ilgilenmiyolar diye düşünüyorum.
Paraket yem haricinde ballı paraket kraker veriyorum arasıra dal darı onun haricinde bu dönem meyve yada sebze vermedim. Ama o bahsettiğim salıncağın tahta boncuklarını kırdı tek tek onlardan kırmızı olanlar vardı acaba olarak düşünüyorum ? Yaşı 2,5 cinsiyet dişi. Kuş çiftleşmeleri hakkında fazla bilgiye sahip değilim açıkçası. Hiç çiftleşmemesi bir sorun teşkil eder mi ?
Tahtadaki boyaları kemirdiyse dışkının o yüzden öyle olduğunu düşünüyorum..eğer ishal olursa ve kuşunuzda değişiklik görürseniz yani kabarma, titreme ve kusma gibi o zaman acil kanatlı uzmanına götürün.. günlük suyunu tazeleyin..varsa sindirim duzenliyici kullanın
Tahtadaki boyaları kemirdiyse dışkının o yüzden öyle olduğunu düşünüyorum..eğer ishal olursa ve kuşunuzda değişiklik görürseniz yani kabarma, titreme ve kusma gibi o zaman acil kanatlı uzmanına götürün.. günlük suyunu tazeleyin..varsa sindirim duzenliyici kullanın
Tahminimce öyle galiba. Bu sabah tekrar kontrol ettiğimde herhangi bir problem görünmüyor dışkılamada. Ancak dediğim gibi kendini sürtmesinden ötürü salıncağını da çıkarttım içinden. İzleyip göreceğim. Çiftleşme dönemi içinharhangi bir şey yapmam gerekir mi ?
Selamlar herkese,
Yaklaşık 1 haftadır gözlemliyorum. Herhangi bir kırmızılık olmadı bir daha. Hepinize destek ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.