• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Karın Şişliği ve Halsizlik

aycikcik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İştahsızlık, halsizlik, uyuma hali, baş eğriliği
Hastalık Belirti Tarihi
15 May 2026
Kullanılan İlaç
Antibiyotik, Avicare Takviyeler
Merhabalar,

Çok acil bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Muhabbet kuşumun karnında çok hızlı büyüyen bir şişlik fark ettim ve veterinere gittim. Röntgen çekildi, muayene edildi. Karaciğer yağlanması dediler fakat çok hızlı büyümüş dediler. (Aynı veterinere 1.5 ay önce boyun eğriliği için yine gitmiştik, o konuda burada da başlık açmıştım.)

Antibiyotik ve takviye verdiler. (Avicare serisinden Aloe vera, multivitamin aminoacid, silybum marianum) Sabah akşam ağızdan ikişer damla olacak şekilde (her sabah/akşam 8 damla) kullanın dediler. 2 gün kullandık. bugün 3. günün sabahı ama vermedim henüz.
Bugün çok daha kötü uyandı, çok halsiz. Başını doğrultamıyor, iştahı yok. Kucağıma aldığımda kalp atışları hızlı. Dün akşam damlaları içirirken gözlerini belertti, midesi bulanmış gibi.

Dışkı görselini ekte paylaşıyorum.

Ne yapabilirim, ne olur yardım edin.

Ekli dosyalar

Batuş

Paylaşımcı
Ağır gelmiş olabilir ilaçlar. Dışkı bu şekilde devam mı ediyor ? @Demet bükay ablam daha iyi yorumlayacaktır.

aycikcik

Yeni Üye
Dışkıyı bu sabah çektim, güncel dışkıları bu şekilde.
Sabahki gönderide eklemeyi unutmuşum: Denge konusunda da biraz sorun var gibi. Ama bu sorunun nörolojik bir kaynağı mı var (boynu hala eğri) yoksa karnının büyümesi mi onu zorluyor emin değilim.

Şu anda ben evde değilim ama annem yanında, takip ediyor. Pelet yemden biraz yedi, su içti. Havuç yemeyi sevdiği için taze havuç suyu sıkıp verdi, ondan da birkaç yudum aldı.
İlacı kesip Entrobac vermemi önerir misiniz?

Biz kenevir tohumu, nijer tohumu gibi yağlı tohumları günlük yem karışımına sürekli dahil ediyorduk. Severek yediği için ne kadar zarar verdiğimizi anlamadık maalesef. Şu an sadece pelet yem var kafesinde. Bir de sabah hiçbir şey yemediği için kolay kırıp yer belki diye dal darı verdik. Girit kum da kafesinde bulunuyor. Bunlar dışında yapmam gereken bir şey varsa beni bilgilendirin lütfen.

Üst Alt