• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Karaciğer Yağlanması

cimennnn

Tutkulu
Çimen kuşu biliyorum ve durumuna üzülüp çaresiz kaldığım bir çocuk 😞ilerlemiş vakalarda veya birden fazla hastalığı olan hastalarda ilaçlar fayda göstermeyebilir. Vetform alternatif tıp öneriyor gözde hanımın yaptığı hiçbir ilacın yan etkileri yoktur.Çimene Faydası olup olmadığını ben bilemem ama bildiğim tek birşey varsa karaciğer hastası bir kuşa A vitamini bile verilmez yani iyi bir diyet yapılır, zeolit tozu verilebilir sebze üzerinde çünkü dolaşım ve sindirim sistemini zinde tutar. Bitkisel beslenmesi uygun olur. Ayrıca çimenin annesinin ben elinden gelenin ve tüm imkanlarını kullanarak çare aradığından eminim 🙏 İnşallah iyi olur. Acil durumda bende elimden geleni yapmaya hazırım bir telefon kadar yakınım @cimennnn 😊
Biliyorum her daim ulaşabilirim size teşekkür ederim 😊 şuan ki gittiğim veteriner hekim de aynısını uygulatıyor sebze ağırlıklı besleniyorum yemi de diyet yem şeklinde devam ediyoruz aslında iyiye de gidiyor ama bu kanatı neden böyle oldu bilmiyorum dün biseyi yoktu. Gerçekten çok yoruldum ama yinede elimden gelenin fazlasını yapmaya devam edicem teşekkür ederim 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aldım geldim şimdi uygulayacağım birazdan kaç gün kullanmamı önerirsiniz?
Şimdi kırın ampulü ve yaraların, çürümelerin olduğu yerlere kulak pamuğu ile sürün🤲😊
Yarın sabah erkenden, öğlen ve akşam tekrar sürün, 2-3 güne kökleri söker atar Allah ın izniyle

cimennnn

Tutkulu
Merhaba kuşumun kuyruk kısmında ki tüylerini kırmıştı baya olmuştu tüy dökümünü bekliyordum tüyünü çekme gibi birsey yapmak istemediğim için ama kuyruk kısmında ki iki tüyün sadece dip kısmında ufak bir kök olduğunu farkettim. Sanki o kısım böyle şiş gibi de duruyo ama tam anlam veremedim ona ne yapmam gerek? Bu iki tüy kökünü çekmeli miyim? Kanama durumu olur diye korkuyorum kanarsa ne yapmam lazım? Yanımda rifi de hazır bulundurmalımıyım herhangi bir enfeksiyon vs kapmasına karşı? Resimleri koydum inşallah anlaşılır.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba kuşumun kuyruk kısmında ki tüylerini kırmıştı baya olmuştu tüy dökümünü bekliyordum tüyünü çekme gibi birsey yapmak istemediğim için ama kuyruk kısmında ki iki tüyün sadece dip kısmında ufak bir kök olduğunu farkettim. Sanki o kısım böyle şiş gibi de duruyo ama tam anlam veremedim ona ne yapmam gerek? Bu iki tüy kökünü çekmeli miyim? Kanama durumu olur diye korkuyorum kanarsa ne yapmam lazım? Yanımda rifi de hazır bulundurmalımıyım herhangi bir enfeksiyon vs kapmasına karşı? Resimleri koydum inşallah anlaşılır.
Merhaba, orda kopmuş kök var evet, enfeksiyon olma riski var 🤲çekmeyin rif sürün kendi düşsün enfeksiyon kapmadan😊yenisi 3-4 günde çıkıyor😊

cimennnn

Tutkulu
Merhaba, orda kopmuş kök var evet, enfeksiyon olma riski var 🤲çekmeyin rif sürün kendi düşsün enfeksiyon kapmadan😊yenisi 3-4 günde çıkıyor😊
Daha öncesinde burasına rif sürmüştüm kırık olan tüyleri dökülsün yenileri çıksın diye ama dökülme olmadı. Malesef kanat ve kuyruk tüylerinin çoğu kırık o yüzden sürmüştüm.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Daha öncesinde burasına rif sürmüştüm kırık olan tüyleri dökülsün yenileri çıksın diye ama dökülme olmadı. Malesef kanat ve kuyruk tüylerinin çoğu kırık o yüzden sürmüştüm.
Tüye değil köke sürün, enfeksiyon olursa hatta çürük tüy köklerine mükemmel etki ediyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dökmez ki😊😊incelmiş, enfeksiyon kapmış olan yeri tedavi eder ve bakteriyi öldürür, o zaman tüy kökü kurur ve düşer
Bakteri olmayan tüy neden düşsün🙊🙈🙉

cimennnn

Tutkulu
Tüye değil köke sürün, enfeksiyon olursa hatta çürük tüy köklerine mükemmel etki ediyor
Anladım tamam o zaman yarın rifi alıp kullanmaya başlarım 😊 çözüm olmazsa tekrar yazarım size teşekkür ederim 😊 günde bir kez sürmem yeterli olur mu yoksa günde üç kere mi sürmemi önerirsiniz?

cimennnn

Tutkulu
Dökmez ki😊😊incelmiş, enfeksiyon kapmış olan yeri tedavi eder ve bakteriyi öldürür, o zaman tüy kökü kurur ve düşer
Bakteri olmayan tüy neden düşsün🙊🙈🙉
Valla düzelsin diye artık kafayı yeme noktasına geldiğim için herseyin çözüm olabileceğine inanmaya çalışıyorum 🙄😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bizimkinin tüyleri kırık olduğu için belki çözüm olur diye bir umut denedim ama alakası bile yokmuş onu anladım 😊 neyse artık tüy dökümüne girip dökmesini beklemekten başka çarem kalmadı 😔
Bt amin forte, bol banyo, kanatlıoil d3 💓👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şuan biotin kullanıyorum, bol banyoda yapıyoruz fıs fıslayarak 😊
Fazla gelen her vitamin, her takviye Kuşlarımızın hücre depolarını doldurur ve yan etki yapmaya başlar, yani depolardan taşar ve zararlı olabilir, hepsini zamanında ve yeteri kadar kullanalım😊🤲tırnaklarına zarar gelsin istemeyiz👍

cimennnn

Tutkulu
Fazla gelen her vitamin, her takviye Kuşlarımızın hücre depolarını doldurur ve yan etki yapmaya başlar, yani depolardan taşar ve zararlı olabilir, hepsini zamanında ve yeteri kadar kullanalım😊🤲tırnaklarına zarar gelsin istemeyiz👍
Biotin kullanmamalı mıyım yani?