• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Karaciğer Yağlanması

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnşallah dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim bu saatte yardımcı oldunuz inşallah düzelir kızım umutla çabalıyorum ama gözümün önünde uçmaya çalışıyo uçamıyo. Günün çoğunu uyuyarak geçiriyor. Beynim durdu artık napicami bilmiyorum ama dedikleriniz inşallah düzelmesine vesile olur tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar 😊
Rica ederim, biotin kullanıp tüyde düzelme olmayan %5 oda Fransız tüy hastaları, diğerleri geniş bir zaman diliminde eski sağlığına kavuşuyor😊
Umutsuz olmayın, kuşlar herşeyi hisseder😊🤲

cimennnn

Tutkulu
Rica ederim, biotin kullanıp tüyde düzelme olmayan %5 oda Fransız tüy hastaları, diğerleri geniş bir zaman diliminde eski sağlığına kavuşuyor😊
Umutsuz olmayın, kuşlar herşeyi hisseder😊🤲
Elimden geldiğince umudumu kaybetmemeye çalışıyorum ama yaklaşık 1 buçuk 2 senedir uçtuğunu görememek kötüye gittiğini görmek beni çok yordu. Vetorkadan sonra ötmesi konuşmaya başladı dışkısını kolaylıkla yapmaya başladı yani düşünün ayağını kaldırıp uyuduğunu görmek bile beni tekrar umutlandırdı ama yine yerimizde saymaya başladık tüyler dökülmüyo tüylerini çekin diyenler var nasıl hayvana böyle bir eziyet edim yapamam diyorum. Ama kanat çıkmıyor kuyruğunu da kırdı kuyruk da kalmadı sevda papağanı gibi dolanıyor etrafta. Koşturuyorum spor yaptırıyorum. Takviyelere devam ediyorum ama bilmiyorum belki de birseyi eksik yada yanlış yapmaktan korkuyorum.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben Şehmus hocanın önerisi ile Gözde hanıma gittim Gözde hanımın ilaçlarını kullandım ama bir etkisi olmadı. Ondan sonra zaten vetorkaya gittim orda verilen ilaçlar etki etki ötmeye konuşmaya vs başladı dışkıları da kısmen düzeldi dışkılarını yaparken zorlanmasi kalmadı. Ama kanatları kuyruğunu kırdı tüy dökümüne girmiyor. Ara sıra gövdesinden tüyleri atıyor onlar da sağlıksız çıkıyor. Uçmasına dair artık umudum kalmadı en azından uçar gibi birsey duyarsam ne bilim umutla beklicem yine.
Acaba sorununuzu gözde hanıma söylediniz mi? daha geçen gün instagramda takip ettiğim bir kuş sayfası bursadaki sanirim sizin gittiğiniz vetorkaya 1 ay boyunca gidip karaciğer yağlanması için ilaç kullandılar hiçbir işe yaramadı ağrıları arttı sonra ben kendisine gözde hanımı önerdim gözde hanim gereken ilaçları yolladı şuanda daha birkaç gün olmasına rağmen kuşun durumu iyiye gitmeye başladı. Gözde hanımla konuşursaniz illa başka bir çözümü vardır

cimennnn

Tutkulu
Acaba sorununuzu gözde hanıma söylediniz mi? daha geçen gün instagramda takip ettiğim bir kuş sayfası bursadaki sanirim sizin gittiğiniz vetorkaya 1 ay boyunca gidip karaciğer yağlanması için ilaç kullandılar hiçbir işe yaramadı ağrıları arttı sonra ben kendisine gözde hanımı önerdim gözde hanim gereken ilaçları yolladı şuanda daha birkaç gün olmasına rağmen kuşun durumu iyiye gitmeye başladı. Gözde hanımla konuşursaniz illa başka bir çözümü vardır
Gözde hanımla 1 sene boyunca tedavi uyguladık kontrollere gittik verdiği ilaçları 900 TL 1000 TL tutmasına rağmen yine de bir şekilde parayı halledip gittim kuşum tam tersi kötüye gitmeye başladı yani anlayacağınız gözde hanımla hem telefon hem klinik her türlü görüşme vs yaptık ama bizde yararlı birsey olmadı. Bize de kan ve karaciğer ilacı kullandırdı. O yüzden bana Gözde hanım demezseniz sevinirim. En son zaten Gözde hanımdan vazgeçme sebebim kuşumun karnında lipom oluştu yolladım buna lipom demek yerine fıtıktan dolayı karın sarkması normal gibi bir açıklama yaptı ve ben normal karşılayıp gün geçtikte git gide büyüyen bir lipom gördüm o günde zaten benim için tamamen bitti. İlgili olabilir yaptığı ilaçlar işe yarıyor da olabilir ama bana güvenilir gelmiyor ki ilaçları malesef benim kızımda işe yaramadı sadece kızımda yaramadığı için tabiki kötüleme gibi bir durumun içinde olmak istemiyorum ama ben memnun değilim.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gözde hanımla 1 sene boyunca tedavi uyguladık kontrollere gittik verdiği ilaçları 900 TL 1000 TL tutmasına rağmen yine de bir şekilde parayı halledip gittim kuşum tam tersi kötüye gitmeye başladı yani anlayacağınız gözde hanımla hem telefon hem klinik her türlü görüşme vs yaptık ama bizde yararlı birsey olmadı. Bize de kan ve karaciğer ilacı kullandırdı. O yüzden bana Gözde hanım demezseniz sevinirim. En son zaten Gözde hanımdan vazgeçme sebebim kuşumun karnında lipom oluştu yolladım buna lipom demek yerine fıtıktan dolayı karın sarkması normal gibi bir açıklama yaptı ve ben normal karşılayıp gün geçtikte git gide büyüyen bir lipom gördüm o günde zaten benim için tamamen bitti. İlgili olabilir yaptığı ilaçlar işe yarıyor da olabilir ama bana güvenilir gelmiyor ki ilaçları malesef benim kızımda işe yaramadı sadece kızımda yaramadığı için tabiki kötüleme gibi bir durumun içinde olmak istemiyorum ama ben memnun değilim.
Mesajınızda hala daha gözde hanıma durumu bildirdiğinizi görmedim gözde hanıma hiçbir geri dönüş yapmadan direkt kafanıza göre tedaviyi kesip gitmeme kararı almışsınız belki sizi başka bir veterinere sevk edecekti farklı bir ilaç verecekti

cimennnn

Tutkulu
Mesajınızda hala daha gözde hanıma durumu bildirdiğinizi görmedim gözde hanıma hiçbir geri dönüş yapmadan direkt kafanıza göre tedaviyi kesip gitmeme kararı almışsınız belki sizi başka bir veterinere sevk edecekti farklı bir ilaç verecekti
Gözde hanıma durumunu bildirdim isterseniz mesajları da yollayabilirim herseye normal normal dediği için başka veterinere gittim ve o veteriner hekimin önerdiği tedaviye geçiş yaptım. Başka veterinerin tedavisine geçmemiş olsam belki şuan karaciğer yağlanması düzelince eski haline döner mi diye bir soru soramazdım çünkü ölmüş olurdu yada çok kötü durumda ne yapmam lazım diye buraya konu açmak zorunda kalırdım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba powermax ürününün biotigini aldım. Nasıl kullanmam gerek kaç gün kullanmam gerek bilgi verebilir misiniz 😊
Merhaba, yarım suluğa(50ml) mercimek tanesi kadar kullanmanız uygun olur, haftada 2 defa
Süreç uzun olduğu için ve tüyde sıkıntı olduğundan dolayı rutine ayarlayın
Diğer takviyeler ile, bt amin forteyi 2 haftada 1 verirsiniz, biotini de önceki ve sonraki günü taze kapalı şişe su olur😊🤲🥰

cimennnn

Tutkulu
Merhaba, yarım suluğa(50ml) mercimek tanesi kadar kullanmanız uygun olur, haftada 2 defa
Süreç uzun olduğu için ve tüyde sıkıntı olduğundan dolayı rutine ayarlayın
Diğer takviyeler ile, bt amin forteyi 2 haftada 1 verirsiniz, biotini de önceki ve sonraki günü taze kapalı şişe su olur😊🤲🥰
Karaciğer yağlanması ve yağlanma mevcut biotin disindaki diğer takviyeleri 2 haftada bir verirsem sıkıntı olmaz mı?

cimennnn

Tutkulu
Merhaba bugün kuşumu severken kanadına dokununca bağırmasından dolayı kanadına baktım alt tarafı kan toplamıştı. Sebebi sizde nedir? Sabah kafesini temizlerken de bir tane kırık olan tüylerinden birinin tüpçüğünü attığını gördüm bu sebep olmuş olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba bugün kuşumu severken kanadına dokununca bağırmasından dolayı kanadına baktım alt tarafı kan toplamıştı. Sebebi sizde nedir? Sabah kafesini temizlerken de bir tane kırık olan tüylerinden birinin tüpçüğünü attığını gördüm bu sebep olmuş olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz?
Merhaba tüy kökü çürümesi olmuş hemen Rif ampul alın ve sürün 2-3 günde o kökü atar ve yeni tüyler çıkar, bakteri var oralarda acilen alıp kullanılan lütfen geçmiş olsun 🤲Screenshot_2024-05-30-20-13-04-090_com.android.chrome.jpg

cimennnn

Tutkulu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben direk tedarik edeceğim teşekkür ederim. Hala orasını kaşıyor tüyler rahatsız ettiği için mi kaşınıyor böyle
Hayır bakteri kaşındırıyor, enfeksiyon yapıyor, alabilirseniz nöbetçi eczane bulup bugün başlayın lütfen, yarına daha artacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çimen kuşu biliyorum ve durumuna üzülüp çaresiz kaldığım bir çocuk 😞ilerlemiş vakalarda veya birden fazla hastalığı olan hastalarda ilaçlar fayda göstermeyebilir. Vetform alternatif tıp öneriyor gözde hanımın yaptığı hiçbir ilacın yan etkileri yoktur.Çimene Faydası olup olmadığını ben bilemem ama bildiğim tek birşey varsa karaciğer hastası bir kuşa A vitamini bile verilmez yani iyi bir diyet yapılır, zeolit tozu verilebilir sebze üzerinde çünkü dolaşım ve sindirim sistemini zinde tutar. Bitkisel beslenmesi uygun olur. Ayrıca çimenin annesinin ben elinden gelenin ve tüm imkanlarını kullanarak çare aradığından eminim 🙏 İnşallah iyi olur. Acil durumda bende elimden geleni yapmaya hazırım bir telefon kadar yakınım @cimennnn 😊