• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kanaryamın eşi öldükten sonra baş ve boyun çevresinde tüy dökülmesi

İlker Erdoğmuş

Yeni Üye
Demet Hanım tekrardan merhaba iyi günler. Erkek kanaryamın kuyruk tüyleri tamamen döküldü gibi bir şey oldu ve kısacık kaldı. Ayrıca gövde tüyleri de bu halde. Gövdesinde, başında yahut herhangi bir yerinde bölgesel ya da tamamen bir dökülme mevcut değil. Fakat bu görseller bugün sabah çekildi ve ardından kafesi temizledim. Şimdi ise bir bu kadar daha dökülmüş vaziyette. Dediğiniz gibi vitamin takviyesi de yapıyorum. Bu durum normal mi? Ben diğer kanaryalarımda bu kadar yoğun bir mevsimsel dökülme yaşamamıştım. Dişi kanarya aldım ve o şu an hiç tüy dökmüyor.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet Hanım tekrardan merhaba iyi günler. Erkek kanaryamın kuyruk tüyleri tamamen döküldü gibi bir şey oldu ve kısacık kaldı. Ayrıca gövde tüyleri de bu halde. Gövdesinde, başında yahut herhangi bir yerinde bölgesel ya da tamamen bir dökülme mevcut değil. Fakat bu görseller bugün sabah çekildi ve ardından kafesi temizledim. Şimdi ise bir bu kadar daha dökülmüş vaziyette. Dediğiniz gibi vitamin takviyesi de yapıyorum. Bu durum normal mi? Ben diğer kanaryalarımda bu kadar yoğun bir mevsimsel dökülme yaşamamıştım. Dişi kanarya aldım ve o şu an hiç tüy dökmüyor.
Merhaba çok normal tüy dipleri iğne ucu gibi ölü sıkıntı gözükmüyor, her kuşun tüy dönemi farklı olur
Bt amin forte takviyesine haftada 2 defa devam edin
Kuyruk tüyleri kökten gelmesi gerekli kontrol edin isterseniz, topluca çıkıyor olmalı

Üst Alt