Öncelikle teşekkür ederim Demet Hanım. Biotin vermemiştim hatta daha önce tavsiye edende olmamıştı haberim yoktu. Ayrıca dış parazit damlası vermedim lakin foruma konuyu ilk açtığımda Rif Ampul tedavisi önerilmişti onu uygulamıştım. O zamanda da durumun bakteri veya parazit kökenli olmadığı belirtilmişti. Bundan ötürü ayrıca bir parazit tedavisi denemedim. Tavsiye ettiğiniz Form Mix Üretim ve Sağlık Yağı'nı en kısa sürede temin edip denemeye başlayacağım. Veterinerlere durumu anlattığım zaman kuşumun yaşından ötürü artık tüy çıkmasının zor olduğunu söylemişlerdi (şu an 5-6 yaşında). Ne kadar etkili bilmiyorum ama şu anda da genel olarak sağ karın altı olmak üzere karın altında bir dökülme var. Baş ve boyundaki dökülmeler artmamakla beraber kuyruk tüyünde de bir dökülme yaşandı. Kuyruk tüyündeki dökülmenin garipliği şöyle oldu bu arada. Komple bir tüy yumağı dökmek yerine mevcut tüylerin mesela ortasında boşluk oluştu fakat geri kalan yer duruyor. Bu çok nadir hatta şimdiye kadar tek yerinde gördüğüm bir durum. Ama genel olarak bir seyrilme mevcut. Sonrasında her ne kadar bu dökülmeler dursa da ne yerine tüy geldi ne de daha fazla dökülme oldu. Dökülen yerlerde bir tahriş, kızarıklık ya da yara yok. Bazen elime alıp hafifçe dokunuyorum acaba acıyor mu gibisinden ama herhangi bir tepki vermiyor. Uçma yeteneğinde de bir azalma mevcut. Eskisi kadar yükseğe çıkmak için ya daha fazla çabalıyor ya da adım adım çıkıyor. Eskiden böyle bir durum söz konusu değildi. Son olarak bir şey sormak istiyorum tedavinin işe yaramaması durumunda sizce uyutmayı düşünmem gerekiyor mu? Çevremde bunu tavsiye edenler var ama ben kuşumu uyutmak istemiyorum. Gün içinde salıyorum, ne kadar uçuşunda azalma olsa da hala salonu turlayabiliyor, ötüyor. Acı çektiğine dair bir şey gözlemlemiyorum. Ara sıra yorgun düştüğü oluyor lakin dinlenince düzeliyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama uzun zamandır kafama takılıyor ve net bir çözüm bulamadığım için bir şey yapmadan da geçemiyorum. (Fotoğraf isterseniz yükleyebilirim. Önceki fotoğraflardan pek bir farkı olmadığı için - karın bölgesi hariç- yüklemedim.)
Merhaba Veterineriniz biraz absürt konuşmuş
Kuş henüz erişkinlikte ve 5-6 yaş kanaryalar için yaşlı değildir
16 yaşında Burağım vardı, gözleri katarakt oldu zamanla görmedi, tırnaklar döküldü, yürümeme başladı ve Takdiri ilahi vefat etti

Tüy problemi stres ve bakteri, deri virüsleri kaynaklıdır, uyutmak ne demek duymamış oluyum

Öncelikle kaliteli besleyin

Dış parazit damlası uygulayın

Hijyen önemli

Kanatlıoil Formmix tedarik edin
Rif ampul dış parazite etki etmez ilk olarak damlasını uygulayın lütfen
Formmix haftada 2 defa ağzına 2 damla damlatın
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
Yaşam süresini bizler belirleyemeyiz Taktiri ilahi ne derse o olur

Siz elinizden geleni yapın