• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! kanaryam kaçıyor

omerardaa

Yeni Üye
Gerwit, entrobac ve BT amin Forte temin ediniz birde kaliteli bir mama ve nekton msa alın bunları düzenli olarak haftada bir kez kullanmaya başlayın bağışıklığı güçlendikçe tüyler gelir 👍
@Şehmus BAKIR hocam kuşun kanatlarına herhangi bir müdahalede bulanmamayayim değilmi
sizin dediğiniz gerwit entrobac ve bt amin forte alabildim ancak nekton msa ya param yetmedi çok etkili olurmu bu vitamini alamadığım için yem olarak ne tavsiye edersiniz cevap verirseniz sevinirim 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@Şehmus BAKIR hocam selamun aleykum aradan 19 gun gectı gelısme varmıdır sıze sormak ısterım aradakı eskı yenı fotograflarını atacagım
french molt suphemız vardı
bu eskı fotograflar gzkczzy.jpg https://i.hizliresim.com/8l7ddv7.jpg
yeni resim ef5g7vh.jpg ve yeni video Streamable Video
Merhaba, ben bu kuşun tüy değişiminde tüylerini tamamlayacağını düşünüyorum. Dinlendirilmeden, arka arkaya eşe atılan kuşların yavrularında ya da yavru zamanı ağır ilaçlara maruz kalan anne babanın yavrularında uzun uçuş tüyleri ve kuyrukta düşmeler görülebiliyor. İyi bir bakımla tüy değişiminde geri çıkabilir. Aspur+darı karışımı tozsuz bir yem kullanın. Kanatlıoil pro B/H protein temin edin. Nekton msa yı da almanızı ravsşye ederim. Bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Yemleri de aynı yerden alabilirsiniz. Tüylerini çektirmeyin

omerardaa

Yeni Üye
Merhaba, ben bu kuşun tüy değişiminde tüylerini tamamlayacağını düşünüyorum. Dinlendirilmeden, arka arkaya eşe atılan kuşların yavrularında ya da yavru zamanı ağır ilaçlara maruz kalan anne babanın yavrularında uzun uçuş tüyleri ve kuyrukta düşmeler görülebiliyor. İyi bir bakımla tüy değişiminde geri çıkabilir. Aspur+darı karışımı tozsuz bir yem kullanın. Kanatlıoil pro B/H protein temin edin. Nekton msa yı da almanızı ravsşye ederim. Bölünmüş olarak mamaist den alabilirsiniz. Yemleri de aynı yerden alabilirsiniz. Tüylerini çektirmeyin
tamam hocam birkaç tüyünü cektım canım acıdı cekerken daha cekmedım 15 gundur french molt olmama ıhtımalı yuksek dıyorsunuz yanı bende oyle dusunuyorum hıc kanlı tuy dokmedı

omerardaa

Yeni Üye
bende suan bt amın forte gerwıt w ve entrobac var onun dısında kusum bu 3 4 gundur kahverengı dıskılıyor nedenı nedır gayet hareketlı vıdeosunu bırakıyorum yem degıısklıgı yaptım anı ve tekrar yapacagfım onumuzdekı hafta temellı olarak gold wıngse gecıyorum
Streamable Video videosu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
bende suan bt amın forte gerwıt w ve entrobac var onun dısında kusum bu 3 4 gundur kahverengı dıskılıyor nedenı nedır gayet hareketlı vıdeosunu bırakıyorum yem degıısklıgı yaptım anı ve tekrar yapacagfım onumuzdekı hafta temellı olarak gold wıngse gecıyorum
Streamable Video videosu
Bahsettiğiniz dışkının resmini görelim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
an19bns.jpg hocam bazen beyaza donuyor bazen yesıle anlayamadım gıttı pankreoflat verdım bırgun zararı olur dıye vermeyı bıraktım
Sindirim sistemi bozulmuş. 3 gün arka arkaya entrobac verin. Şişe su ile günlük taze hazırlayın. Yarım suluğa 1 mercimek tanesi kadar. 4.gün sade su ile tekrar birikmiş dışkıları verelim. Bu süreçte ek besin, yumurta, mama, sebze, meyve olmayacak. Sadece yem ve entrobaclı suyu

omerardaa

Yeni Üye
Sindirim sistemi bozulmuş. 3 gün arka arkaya entrobac verin. Şişe su ile günlük taze hazırlayın. Yarım suluğa 1 mercimek tanesi kadar. 4.gün sade su ile tekrar birikmiş dışkıları verelim. Bu süreçte ek besin, yumurta, mama, sebze, meyve olmayacak. Sadece yem ve entrobaclı suyu
tamam hocam sızın dedıgınızı anladıgım kadarıyla bu kusun french molt ıhtımalı dusukmu dıyorsanız oyle dıyorsanız bır nebze benım ıcımıde ferahjlatırsınız kusumu ucurayımmı yoksa ucurmayayımmı kusum ucabılsede okadar fazla degıl avızeye kadar uctuktan sonra assaga yavsaca ınıyor bu onu yorarmı ve yanındakı kusda ynı sudan ıcıcek bır sıkıntı cıkarıırmı entroıbac tesekkurler

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
tamam hocam sızın dedıgınızı anladıgım kadarıyla bu kusun french molt ıhtımalı dusukmu dıyorsanız oyle dıyorsanız bır nebze benım ıcımıde ferahjlatırsınız kusumu ucurayımmı yoksa ucurmayayımmı kusum ucabılsede okadar fazla degıl avızeye kadar uctuktan sonra assaga yavsaca ınıyor bu onu yorarmı ve yanındakı kusda ynı sudan ıcıcek bır sıkıntı cıkarıırmı entroıbac tesekkurler
Tüy tahlili yapmadan kuşun polyomavirüs taşıyıp taşımadığını anlayamayız. Ancak sadece kanat ve kuyrukta dökülme varsa, diğer tüyleri düzenliyse, french moult olmama ihtimali var. Bunu zaman gösterecek. Fransız tüy dökümünde zamanla tüm tüylerde eksilme, yer yer kelleşme, kırpık kırpık bir görünüm olur. Her halikarda İyi bir bakım alması şart.

Entrobac ı 3 gün üst üste 2 kuşun da içmesi hiçbir sakınca yaratmaz

omerardaa

Yeni Üye
Tüy tahlili yapmadan kuşun polyomavirüs taşıyıp taşımadığını anlayamayız. Ancak sadece kanat ve kuyrukta dökülme varsa, diğer tüyleri düzenliyse, french moult olmama ihtimali var. Bunu zaman gösterecek. Fransız tüy dökümünde zamanla tüm tüylerde eksilme, yer yer kelleşme, kırpık kırpık bir görünüm olur. Her halikarda İyi bir bakım alması şart.

tamamdır hocam tesekkurler ıyı aksamlar dılerım bakımını yapıyorum duzenlı olarak vıtamınını yemını takvıyesını verıyorum depomın ıla nekton msa alacagım

omerardaa

Yeni Üye

hocam merhaba dıskı hala aynı b ama hareketlerınde yemesı felanda aynı hızlı yıyor kendısı az yıyor gıbı gozukuyor dıskı fotosu bırakıyoru

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
hocam merhaba dıskı hala aynı b ama hareketlerınde yemesı felanda aynı hızlı yıyor kendısı az yıyor gıbı gozukuyor dıskı fotosu bırakıyoru
Alt taraftaki dışkılar diğer kuşun dışkıları mı? Son 2-3 gündür neler verdiniz kuşlara?

Üst Alt