• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kaka örneği

vsahin

Yeni Üye
Herkese merhaba, geçen gün erkek kuşuma bir eş aldım fakat bacağında sorun olduğu için bugün değiştirmeye gideceğim. İlk gün ki kakaları çok ilginç geldi acaba parazit mi mevcut? eğer parazit varsa parayı yakıp oradan kuş almaktan vazgeçeceğim.
IMG_9427.jpeg

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, geçen gün erkek kuşuma bir eş aldım fakat bacağında sorun olduğu için bugün değiştirmeye gideceğim. İlk gün ki kakaları çok ilginç geldi acaba parazit mi mevcut? eğer parazit varsa parayı yakıp oradan kuş almaktan vazgeçeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 56824
Merhaba muhtemelen iç parazit var, paranızı yakmayın, eğer ki kuşunuzla birleştirmesiyseniz, karantina uyguladıysanız, kafesi dezenfekte edin, kuşu değiştirin satıcıya sağlıklı kuş istediğinizi söyleyin
Gelecek kuşu aynı şekilde karantinaya alın, elinizde varsa Zeolit tozunu uygulayın

vsahin

Yeni Üye
Hayır kuşumla birleştirmedim farklı bir odada bir kafeste duruyordu. Satıcıdaki kuşların hepsi aynı kafeste muhtemelen hepsinde vardır ozaman diye düşünüyorum. Biraz soğudum bu işten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır kuşumla birleştirmedim farklı bir odada bir kafeste duruyordu. Satıcıdaki kuşların hepsi aynı kafeste muhtemelen hepsinde vardır ozaman diye düşünüyorum. Biraz soğudum bu işten
Anladım, eğer iç parazit varsa tabiki hepsinde vardır, tercih sizin, geri verin o zaman petshop dan aldıysanız yerine yem alın, malzeme alın
Paranızı isteyin lütfen paranızı yakmayın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hatta bacağının sorunlu olduğunu da söyleyin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bacağı sorunlu ise bence iyi bakacak birine verin. O kuş geldiği ortama giderse büyük ihtimalle ölür. O yüzden çevrenizde engelli hayvan beslemeyi tercih eden birileri varsa ona verebilirsiniz.

Birde parazitin çözümü var sonuçta, siz katantina uygularken bu gibi durumlar içinde önlem almış olmalısınız.

Doğacı

Eski Forumcu
Yurtdışında yaşıyorum da bir üreticiden aldım. Yaşlı bir adam huysuzluk yapabilir sanırım sadece bırakıp kaçacağım 😅
Yazık bırakıp kaçmayın,bunu kabullenerek sahiplenmek isteyen birileri varsa onlara verin bence.

vsahin

Yeni Üye
Yazık bırakıp kaçmayın,bunu kabullenerek sahiplenmek isteyen birileri varsa onlara verin bence.
Bırakıp kaçmadım tabi ki satıcıya götürdüm ayrı bir taşıma kafesine aldı ilgileneceğini söyledi. Devamında herhangi bir kuş almadım diğerlerinde de parazit olabilir diye tabi parazit hastalık her an her kuşta olabilir. Şuan çok ilgilenemeyeceğim den mümkünse parazitsiz olandan tercih edeyim diye düşündüm.

vsahin

Yeni Üye
Ben mümkünse kuşu görebilir miyim ve nerede yaşiyorsunuz?
Şehmus bey kuşu bıraktım satıcı ayrı kafese koydu ilgilenmek için. Bende 2 gün kalmış oldu. Fransa da ikamet ediyorum burada hangi marka parazit ilacı bulabilirim neler var yok bilemiyorum o kadar da kolay olmayabiliyor bazen. Bu arada satıcının tüm kuşları rainbowdu çok güzeller.IMG_9409.jpeg

Üst Alt