• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kaka Rengi Mint Yeşili Gibi

basak..

Yeni Üye
Merhabalar birkaç kere konu açmıştık biz, 6 yaşında İngiliz Jumbom var. Birazcık öncesinden de bahsedeyim

Aralık gibi üşüttü, o güne kadar hiçbir rahatsızlığını görmedim 6 senede. Vitaform+avicare digestive+avicare probiyotik kullandık (uğur pet veteriner'e gitmiştik).

Ocakta tüy dökmeye başladı sonra iştah gitti ve kusmaya başladı avicare digestive ve avicare probiyotik patatese karıştırarak verdim. Düzeldik 4 gün içinde.

1.5 ay önce tekrardan tüy döktü tekrardan iştah gitti kusmaya başladı avicare digestive ve probiyotik verdim. İştahı yerine gelince yalnızca haftada 2 kere (çok kapsülü vardı ve elletmiyor) bt amin forte 8 damla verdim suyuna 8 saat sonra taze su koydum. Uçuş tüyleri çıktı evde yine baya uçmaya başlamıştı.

5 gün önce dışarda çok durmak istemedi sonraki gün yine tüy dökmeye başladı uçuş tüyleri de dahil. Bu sefer midesi iyice bozulmasın önlem alayım diye entrobac verdim 1 mercimek tanesi kadar 2 gün üst üste (8 saat sonra suyu tazeledim tabii) . Tüy dökümü durdu. 3-4 gün sonra bt amin forte vermeyi düşünüyordum. Neşesi yerinde ötüyor kafesten de çıkmak istiyor ama bugünkü kakaları mint yeşili hiç görmediğim bir renkte. Neyden kaynaklanmış olabilir? Çok teşekkür ediyorum şimdiden

Ekli dosyalar

basak..

Yeni Üye
Şu bilgiyi de vereyim 20/21 mart entrobaclı su 22 mart temiz su bugün de entrobaclı su verdim tekrar mideyi bozup tüy dökümünden sonra kusmasın diye belki entrobac 3 gün vermemden dolayı kakası böyle olmuştur çünkü neşesi yerinde yem yiyor ötüyor dışarı çıkmak da istiyor başka bir şeye yoramadım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba digestive ve avicera probiyotik kullanımı sonrası düzelme oluyorsa sindirimde sıkıntı olabilir. Bu kusmalar ne sıklıkta oluyor. Videosunu görebilir miyiz.

basak..

Yeni Üye
2 saat önce çekmiştim videoyu ışık kapalı uyuyor şu an ama dediğim gibi bir enerji eksikliği yok. Kafeste mineral blok grit kum mineral taş da var ayrı ayrı.

2 ayda 1 gibi bir süre verebilirim 2 kere tüy dökümüne girdi 3-4 gün sonra iştahsızlık kusma başladı. Bu sefer probiyotik ile desteklediğim için olmayacak gibi duruyor (umuyorum ki) çünkü bugün yeterince yem yedi iştahı yerinde.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Zeolit kullandınız mı hiç? Sadece tüy zamanı mı oluyor bunlar? Tüy zamanı ki şuan öyle Fiko da maalesef sindirim problemleri çekiyor ve ağır geçiriyor dışkılar zaten bozulabiliyor. Size Uğur peti önermiştim çok memnun kalmıştınız Aslı nın dediği gibi düzelme olmaz ise tedbir amaçlı bir götürün içiniz de rahat eder.

basak..

Yeni Üye
Zeolit hiç kullanmadım bt amin forte, gerwit ve entrobac temin etmiştim. Benim anlam veremediğim şey şu belki yaştandır ama o ağır üşüttüğünden beri 3 kere tüye girdi aralıkta üşüttü 3.5 ayda 3. kere ve normalde tüy dökümleri ağır geçmezdi b vitamini verirdim haftada 2 kere. Max 2 gün tüy döker 3.gün rahatlardı ben bu seneye kadar kapsül bile görmemiştim 6 senedir benimle. Yaştan mıdır yoksa üşütmeden sonra bağışıklığı mı tam olarak toparlayamadık sizce? Vize haftası dönemindeyim bitince uğur pete götürmeyi düşünüyordum sürekli tüye girmesinden dolayı ve sindirime de baktırmak için ama bugün farklı renkte görünce kakayı bir korktum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Mamaist w.pp hattıyla iletişime geçip Şehmus hocamızdan zeolit temin edin ve günde 1 kere mercimek tanesi kadar 1 hafta boyunca verin. Sonrası içinde haftada 1 verebilirsiniz. Yani bizim ki de öyle maalesef yaş yada başka faktörler kesin bir şey diyemem 3 yaşa kadar hiç bir sorun yoktu 3 yaştan sonra böyle oldu ki o kadar iyi bakmamıza rağmen oluyor. Siz yine takip edin dışkıları farklı bir durum olursa güncelleme geçersiniz.

Üst Alt