• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafese yumurtlama

omerardaaa

Yeni Üye
yok hocam ciddi kavga. o nedenle ellemiyorum

evet yuvanın içine yaptıgım mamadan koyuyorum, yavrunun üzerinde yatarkenyedi bitirdi.

genelde mama kabını yuvalıgın kapısının önüne getirip, yuvayı tıklatıyorum, yavrunun üzerinden kalkıp, yuvalıgın kapısından yiyo mamadan baya.

yarın dal darı alıp yuvalıga bırakacagım. kabuksuz yem de alıp yuvaya dökebilirim.

amacım aslında bir şekilde erkek kuşun olaya girmesi. ama gerçekleşmeyecek gibi.
dişi 2,5 , çift olarak 2 yıldır benimleler. dişi daha alışkın, erkek hiçbir zaman bana alışkın olmadı,

dişi kuşta bana kızgınlık hiçbir şekilde yok. mesela yavrusunu beslemem gerektiğinde yuvalığı açıyorum, yavrusunun üzerinde, elimle kalkmasını istiyorum, elimi dişliyor ama gıdıklar gibi, hiçbir öfke yok. yavrusunu besleyip, yuvaya bırakırken de aynı şekilde. yavru yokkenkinden daha nazik bana karşı yavru yumurtadan çıktıktan beri.
eşine güvenmıyor olabılır dedıgım gibi guven eksıklıgı veya cok kızısms

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişi mama yiyorsa ve erkeği kovalıyorsa onu orda istemiyor demektir ayırmak en mantıklı karar olacaktır zaten tek yavru anne bakar bu süreçte takip ediniz kursağı eğer beslemiyorsa destek verin

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Erkegi ayırın yuvaliga dal dari koyun gunde 2-3 kez yavrunun kursagini gozunuzle kontrol edin besleme yapmazsa kurdanla besleyeceksiniz besleme mamasi alip. Mamaist in besleme mamasini tavsiye ederim. Erkegin ciftlesme isteğini gormezse yavruya yonelmesi lazim bence besleyecektir.

busepamuk

Yeni Üye
Bu olayin sonu ne oldu cok merak ettim 1 yil olmus ama gorur musunuz acaba mesajimi bilemedim

khanshan

Aktif Üye
@Mustafa89 @Şehmus BAKIR

erkek kuşu ayırdım, ikisi de rahatladı. dişi kuş, yavrusunu beslemeye başladı. Hatta Beslerken kafes kapağı açık, izlettird

Kursağı dolu ne zaman baksam. Kurtardık şükür.
anormal bir durum olursa paylaşırım.

Herkese teşekkürler, yorumları ve önerileri için.

busepamuk

Yeni Üye
Merhabalar, kuşlarımın yaklaşık 6 ayık dinlenmesi sonrası kendi istekleri ile yine yumurtlama sürecine girmiş bulunuyoruz.

erkek kuş traşını oldu. stressiz , gürültüsüz ortam, sıcak oda, günlük değişen suluklar, 2 güne bir haşlanmış yumurta akı,meyve,yulaf maması,

geçmiş tecrübeler ışığında tüm hazırlıklar hazır.
bakalım bu sefer neler yaşayacağız.

ilave önerilere açığım. özeleikle anne kuşu besin olarak güçlendirecek mama, vitamin önerileriniz varsa. en son denemede yumuralar 10-15 günlükken yumurtada ölüyorlardı.

busepamuk

Yeni Üye
Yumurta olayinda ilk kulucka zamaninda yumurtayi sahiplenmeme dueumu yasamissiniz tarihler hatali dehilse 2022 yaziyor bende yazdiginiz tarih umarim sonunda basarmislardir

khanshan

Aktif Üye
Yumurta olayinda ilk kulucka zamaninda yumurtayi sahiplenmeme dueumu yasamissiniz tarihler hatali dehilse 2022 yaziyor bende yazdiginiz tarih umarim sonunda basarmislardir
evet tarihler hatalı değil, neredeyse 18-19 ayın sonunda yavru alınabildi.

amacım forumda başına benzer olaylar gelen birileri olursa diye adım adım her tecrübeyi yazmaktı, en başından beri. Başarısız kuluçkalarda malesef deneyerek deneyimler elde ettik, mesela dişi kuşum plastik follukta kesinlikle kuluckaya yatmaz, bunu 2 basarisiz kuluckada anladik.Plastik follugun cukur kismi cok derin heralde katiyyen cukurda biriktirmedi, duz kisminda tutmaya calisti, alan dar oldugu icin de hic olmadi. İlk denemede yuvalik dogru, kafes yanlişti, hele bir denemede evde degildik, 3-4 gun, eve geldik, yavru cikmis ama besleyememiş…

masallah simdilik guzel gidio, 4 haftamiz var yavruluktan cikmasina,

busepamuk

Yeni Üye
Masallah cok guzel dusunmussunuz boyle problem yasanabildigini bilmiyordum sayenizde ogrendim yeni yavrulariniz saglikli buyusunler insallah 🙏

khanshan

Aktif Üye
bizim minik yavru 1 haftalık oldu bugün itibari ile, 8. gün de. youtube daki gün - gün gelişim videolarındaki gibi büyüyor. dışkılaması, iştahı maşallah. yerinde. anneye 2 güne bir yumurta beyazı, yulaf karışımı mama veriyorum. kendisi yemliğinden de arada çıkıp yemleniyor.
erkeği kafese geri aldım, daha sakin dişi kuş. ama erkek kuşun dişi kuşu beslediğini daha görmedim. Erkek kuş yavruyu merak ediyor, ama dişi kuş izin vermiyor yaklaşmasına. bi kaç güne gözleri açılacak sanırım. o zaman görsel iletiyorum olurum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah. Çok sevindim yavrunun büyümesine. 😍
Biraz toparlandığı zaman fotoğrafını da görmek isteriz. 🤗

Doğacı

Eski Forumcu
Kafes küçük görünüyor

khanshan

Aktif Üye
Kafes küçük görünüyor

Açıdan dolayı kucuk gorunmuş, baya geniş kafesteler.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah bebişe. 😍

khanshan

Aktif Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye