• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafese yumurtlama

khanshan

Aktif Üye
gelişmeleri takip ediyoruz. :)
3. yumurta geldi. 4. bugün gelicekti. odada izliyodum. dişi kuşyuvadan cıktı. dışkılamak için, ıkındı, dışkı ile beraber yumurta da geldi :)
geleneği bozmamış oldu, kafese yine yumurtladı :)

3 tane ye yatmaya devam ediyor.
ilk yumurta dolu ise 2 haftamız var yavrunun cıkması için.
rasgelsin. :)

khanshan

Aktif Üye
geri sayıma geçtik evcek,
dişi kuş günde3-5 sefer dışarı çıkıyor,
erkek kuş tam motive. dişi kuşun beslenmesine çok dikkat ediyor. gün içinde kafese girip uzun süre dişi kuşun yanında kalıyor destek için.
dişi kuş bugün yuvada ötüşmeye başladı. sanki yumurtalarla konuşuyor :)
çocuklara söylemedik, olur da yumurtalar boş çıkarsa diye.
yuvada dişi kuş folluğun çukur kısmına tüylerini biriktirmiş, düz kısımda kuluçkaya yatıyor.
haftaya bir sonraki mesajı doğum haberi ile iletirim inşallah.

Son düzenleme:

Omerft18

Paylaşımcı
geri sayıma geçtik evcek,
dişi kuş günde3-5 sefer dışarı çıkıyor,
erkek kuş tam motive. dişi kuşun beslenmesine çok dikkat ediyor. gün içinde kafese girip uzun süre dişi kuşun yanında kalıyor destek için.
dişi kuş bugün kafeste ötüşmeye başladı. sanki yumurtalarla konuşuyor :)
çocuklara söylemedik, olur da yumurtalar boş cıkarsa diye.
yuvada dişi kuş folluğun çukur kısmına tüylerini biriktirmiş, düz kısımda kuluçkaya yatıyor.
haftaya bir sonraki mesajı doğum haberi ile iletirim inşallah.
İnşallah bakalım merak ettim bayağı 😂

khanshan

Aktif Üye
maalesef sonuç yine hüsran.
hiç rahatsız olmasın diye yuvalığı ellemedik, bu sebepten de yumurtaları kontrol etmemiştim damarlanma var mı diye.
3 haftanın sonunda herhangi bir hareket olmayınca dün baktım, 3 yumurta da boşmuş :/

yuvalığı çıkardım.

kısmet..

khanshan

Aktif Üye
Merhabalar,
kuşlar normal yaşamlarına döndüler,
dişi kuş da biraz sendrom oldu, erkekle kavga etmek istedi 2*3 gün.
çiftleşme istekleri de yok. :) olmasın zaten belli bir süre.

kafese yeşillik sıkıştırdım haftasonu, mandalın ucuna, dişi kuş yeşilliklerin nemiyle banyo yapmak istedi. kafesten çıkarıp lavaboda musluğun altında elimle havuz yaptım, kendinden geçti banyo yaparken :)

kafese takılabilecek, önerebileceğiniz banyoluk var mıdır? internette farklı farklı modeller var ama, kullanışlı olacak varsa kullanan, önerebilirseniz sevinirim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhabalar,
kuşlar normal yaşamlarına döndüler,
dişi kuş da biraz sendrom oldu, erkekle kavga etmek istedi 2*3 gün.
çiftleşme istekleri de yok. :) olmasın zaten belli bir süre.

kafese yeşillik sıkıştırdım haftasonu, mandalın ucuna, dişi kuş yeşilliklerin nemiyle banyo yapmak istedi. kafesten çıkarıp lavaboda musluğun altında elimle havuz yaptım, kendinden geçti banyo yaparken :)

kafese takılabilecek, önerebileceğiniz banyoluk var mıdır? internette farklı farklı modeller var ama, kullanışlı olacak varsa kullanan, önerebilirseniz sevinirim.
Ben bunu kullanıyorum

khanshan

Aktif Üye
yaklaşık 1,5 aylık bir zaman sonrasında tekrardan merhaba.
bizim limon ve boncuk yine kuluçka sürecine girdiler. normalde yuvalık takmayacaktım ancak boncugun ceresi komple koyu kahverengi oldu, birbirlerine kur yapıp yaklaşınca taktım yuvalığı. bu pazartesi ilk yumurta geldi. carşamba ikincisi. Bugun ucuncusu, yumurtaları işaretledim. kontrol etmek için ve bugün biraz önce ilk yumurtada kalp atışının gördüm. çok garip bi duygu :)

yalnız bu süreçte ne değişti, doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilmiyorum ama bence sonuç verdi. bizim limon tüy anlamında uzun tüylü bir kuş. özellikle de alt kısım baya tüylü. geçen hafta traş ettim. baya tüy kestim ancak ortaya cıkabildi. bununu etkisi oldugunu düşünüyorum.

bu süreçte yumurta kontrolüne devam edeceğim. 5. gününde kalp atışı olmayan yumurtaları yuvalıktan alayım mı mi? ellemeyeyim mi?
ilaveten dikkat etmem gereken bir husus var mı? yem, kalamar, gaga taşı, suluk , vitamin, mama, meyve/yeşililk mütemadiyen devam.

yeni bir serüven başladı, şafak 14 gün , inşallah,maşallah,

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
yaklaşık 1,5 aylık bir süreç sonrasında tekrardan merhaba.
bizim limon ve boncuk yine kuluçka sürecine girdiler. normalde yuvalık takmayacaktım ancak boncugun ceresi komple koyu kahverengi oldu, birbirlerine kur yapıp yaklaşınca taktım yuvalığı. bu pazartesi ilk yumurta geldi. carşamba ikincisi. yumurtaları işaretledim. kontrol etmek için ve bugün biraz önce ilk yumurtada kalp atışının gördüm. çok garip bi duygu :)

yalnız bu süreçte ne değişti, doğru mu yaptım yanlış mı yaptım ancak. bizim limon tüy anlamında uzun tüylü bir kuş. özellikle de alt kısım baya tüylü. geçen hafta traş ettim. baya tüy kestim ancak ortaya cıkabildi. bununu etkisi oldugunu düşünüyorum.

bu süreçte yumurta kontrolüne devam edeceğim. 5. gününde kalp atışı olmayan yumurtaları yuvalıktan alayım mı mi? ellemeyeyim mi?
ilaveten dikkat etmem gereken bir husus var mı? yem, kalamar, gaga taşı, suluk , vitamin, mama, meyve/yeşililk mütemadiyen devam.

yeni bir serüven başladı, şafak 14 gün , inşallah,maşallah,
Tebrik ederiz, gelişmeleri okumayı bekliyoruz 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
cevaplar için teşekkür ederim.
yuvalık ilk günden beri var. dişi kuş tek yumurtaya yattığından beri geceler dahil hep yuvalıkta. dışarıya dışkılamak, su içmek, erkek kuşun kusup yemek yemek, nadir kuşkumu, gaga taşı, kalamar kemirmek,bazende yem yemek için çıkıyor.

şu an bir yumurtayı sahiplendi sanırım. cünkü bu sabah yine zeminde yeni yumurta vardı. ve yine sabah ritüeli ciftleşmelerini yaptılar.
tek beklentim şu an o tek yumurtadan yavru çıkması ve çiftleşmeyi bırakması,

kafesin konumu malesef iyi değil. evde yüksek bir lokasyon yok. oturma odasında tutuyoruz. haliyle tv sesi, cocukların gürültüsü var.

erkek çok ürkek, bize hiç alışkın değil, dişinin ilk kuluçkası.

not, daha büyük bir kafes de aldık, ama şimdilik değiştirmedik, olur da strese girer diye.
Bu kafes benim düşünceme göre söylüyorum pek üretici kafesi gibi değil isterseniz alma imkanınız varsa yeni bir kafes alın kare yada diktortgen olsun kafes. Çünkü bu kafeste 2 kuş pek rahat etmeyebilir geniş kafes tercih etmelisiniz 🙂

khanshan

Aktif Üye
Bu kafes benim düşünceme göre söylüyorum pek üretici kafesi gibi değil isterseniz alma imkanınız varsa yeni bir kafes alın kare yada diktortgen olsun kafes. Çünkü bu kafeste 2 kuş pek rahat etmeyebilir geniş kafes tercih etmelisiniz 🙂
bu konu başlığında eski kafeslerinin fotosu kalmış. yeni kafesleri alttaki linkte mevcut. 4+1 dublex kıvamında evleri var. dolu dolu doldururlar inşallah.

khanshan

Aktif Üye
4. Yumurta dün geldi, biraz önce kontrol ettim. İlk 3 tanesinin İki tanesinde kalp atisi ve damarlanma cok belirgin, birinde hem hicbirsey yok hem de gaga izi var, birazda kabuk catlamiş, zannimca boncuk boş olduginu hissetti gagaladi, ya da gagaladi sonra yumurta gitti.
Herneyse bu yumurtayi aldim, ısıtacagim diye efor sarfetmesin ekstradan.

3 yumurta ile yola devam ediyoruz

khanshan

Aktif Üye
ilk yumurtadan 2 hafta geçti. son mesajdan sonra 29 martta 1 tane daha yumurtladı. 4 tane de kaldı. sonra yumurtlamadı.

şu an yumurtalar damarlı. damarlar cok belirgin.

1. yumurtada gövde gibi karartı var, gövdesi mi oluşuyor acaba yoksa embriyo öldü mü ki,

khanshan

Aktif Üye
merhaba, 5 gün sabırlı bekleyiş maalesef olumsuz sonuçlandı. 1. ve 2. yumurtalardaki embrioylar ölmüş. bugün 1. yumurtanın 19, 2. yumurtanın 17. günüydü. 4. ve 5. yumurtalarda hayat belirtisi hareketler var. onlarla yola devam ediyoruz.

genel olarak, dişi kuş sadece dışkılamaya dışarı çıkıyor, kesinlikle onun dışında dışarı çıkmıyor. oda sıcaklıgı 21-24 derece bandında gece gündüz. ısıtma anlamında hiçbir problem yok. ben il olarak ankaradayım ve nem açısından düşük nemli burası ve oda. nem in yumurtaya gelişim sürecinde etkisi var mıdır? yoksa sadece yavrunun çıkma aşamasında yumurtanın kabuğunun esnek olması açısından mı faydası var?

her nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu kuluçka dönemi bitince ikisini ayırıp dinlendiriyor olacağım.

khanshan

Aktif Üye
herkese merhaba,

yine bir kuluçka başarısızlığı süreci ile deneyimlerimi aktarıyorum.

yaz ayında hiçbir kızgınlaşma/ciftleşme emaresi göstermeyen kuşlarım, ağustos sonuna doğru dişi kuşun ceresi iyice kahverengileşti. böyle olunca yuvalık takayım dedim. ama hangi folluk. bu kez ilk denemedeki küçük olan yuvalığı takayım dedim, içinde folluk olmayanı taktım. Çünkü 2. ve 3. denemede folluklu büyük yuvalıkta yumurtalarını hep yuvanın köşesine yapmıştı , folluğun çukur kısmına yapmamıştı. orda da tümünü rahatlıkla ısıtamıyordu muhtemelen.

neyse 4 tane yumurtladı, 1 kere bakmadım. sonrasında bakma ihtiyacım oldu. cünkü 4 yumurtadan 1 i tamamen boştu, hiç kontrol etmeden belli oluyordu, onu aldım. diğerlerini ellemedim bile. hiç huzursuz olmasın diye. sonra bizimkisi başladı dışarıya yumurtlamaya. 3 tane dışarı yumurtladı. sonuncuyu dışarı yumurtlayınca yuvalıktakilere bakmak istedim.1 inde damarlanma ve hareketler vardı. diğerleri acık sarı ve hiçbir belirti yoktu onları da aldım. şu an 1 taneye yatıyor.

sormak istediğim bir sonraki kızışma döneminde yuvalığı ne zaman takmam lazım. ilk 3 yumurtası kızışma yumurtası mıydı. bir öneriniz olur mu,
teşekkürler.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.

Bu sefer olacak galiba. 🤗
Şu an folluk yok ise yavru çıktıktan bir iki gün sonra yuvalığı temizlerken koyarsınız folluğu.

Sizin kız biraz aksiyon seviyor galiba. 😅

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi yumurtlama dönemine girmiş kizismadan ziyade erkegin beceriksizliği bu olabilir bende hergun kafeslerden yumurta atıyorum. Öğrenene kadar böyle 😊

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yuvaligi cikarip cikarip takmayın dursun her taktiginizda tedirgin olurlar. Bir de kafes ayni mi? Ayniysa daha buyuk bir kafese gecmenizi öneririm.

khanshan

Aktif Üye
Malesef tek kalan yumurta da boş,

Bu görüntüyle 2. ve 3. Kuluçkada da karşılaşmıştım kalp atişi varken bu hale gelen yumurtalar olmuştu.

Açıkçası bu kez anlam veremiyorum. Hadi 1 2 ve 3 de farkli sebepler olmuş olabilir, ama bu yumurtanin tek kalmasindan sonra bu hale gelmesi cok garip. 2-3 gune bir yumurta mamasini verdim. Vitaminli ve vitaminsiz su dongusunu yaptim, gun asiri degistirdim. Cok rahatsiz etmedim. Disi kuş nerdeyse yuvadan hic kalkmadi. Sadece diskilamak icin cikip hemen giriyor.

ankarada ikamet ediyorum, nispeten nem dusuk. Nemsizlik mi sebep oluyor? Ya da disi/erkekten birinde hastalik mi var? Herhangi biri vitaminsiz mi?

@Mustafa89 kafes resmi eski kafesin. Su an muhabbet kuslari icin satilan en buyuk kafeslerden birindeler.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nemsizlik derken ne derece de nem düşük nem yumurtayı bozabilir

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Malesef tek kalan yumurta da boş,

Bu görüntüyle 2. ve 3. Kuluçkada da karşılaşmıştım kalp atişi varken bu hale gelen yumurtalar olmuştu.

Açıkçası bu kez anlam veremiyorum. Hadi 1 2 ve 3 de farkli sebepler olmuş olabilir, ama bu yumurtanin tek kalmasindan sonra bu hale gelmesi cok garip. 2-3 gune bir yumurta mamasini verdim. Vitaminli ve vitaminsiz su dongusunu yaptim, gun asiri degistirdim. Cok rahatsiz etmedim. Disi kuş nerdeyse yuvadan hic kalkmadi. Sadece diskilamak icin cikip hemen giriyor.

ankarada ikamet ediyorum, nispeten nem dusuk. Nemsizlik mi sebep oluyor? Ya da disi/erkekten birinde hastalik mi var? Herhangi biri vitaminsiz mi?

@Mustafa89 kafes resmi eski kafesin. Su an muhabbet kuslari icin satilan en buyuk kafeslerden birindeler.
Nemsizlik yumurtanın içine etki etmez. Nem kırılma anında dış kabuğunu yumuşatır yavru daha rahat çıkabilsin diye. Çok enteresan bu kadar yumurtlamadan çiftleşmeden hiç yavru alınamaması... Yuvalıkta taban malzemesi olarak ne kullanıyorsunuz? Bu ölen yumurtaları elinize aldığınızda hiç kırık ya da küçücük de olsa ezik vs gördünüz mü?

Üst Alt