• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jakom için ilaç-vitamin programım doğru mu?

Yağız Ballı

Yeni Üye
Merhaba diğer konumdan da detaylı anlayabileceğiniz gibi benim 4 aylık bir jako papağanım var ve papağanımın göğüs kemiği ve bir çok omurga kemiği yamuk. Şuan hala gelişmekte ve ilk doğduğuna göre toparlamış. Veteriner asla normal bir kuş olamaz belkide tünekte bile duramaz dedi ama eğitimlerim sayesinde tünekte durmaya başladı. Doktor eklem güçlenmesi için glukozamin verdi ve forumdan bir kaç kişide takviye olarak vitamin mineral vb. önerdi. Alabildiklerimi aldım ama kullanmayı ve ne kadar kullanıcağımı çok bilmiyorum. Böyle bir program hazırladım sizce doğru mu? Bu arada ishal diyemem ama kakasıda biraz sulu çıkıyor.

Program:

Pazartesi:
Nekton MSA (mamaya nohut tanesi kadar taze)
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Salı:
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Çarşamba:
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Perşembe;
Entrobac Probiyotik (1 tam suluğa bir pirinç tanesi kadar toz tazeleyerek)
Glukozamin

Cuma:
Glukozamin

Cumartesi:
Glukozamin

Pazar:
Glukozamin

Doğacı

Eski Forumcu
Pelet yem tavsiye edilmiyor birçok kişi tarafından

Yağız Ballı

Yeni Üye
Jako papağanları için p15 kullanamalısınız
Sahibi buna alıştırmış veterinerdede gösterdik sorun çıkarmadı. P15 kullanmamamın sebebi kırmakta zorlanması. Yem kırmaya yeni başlamış olduğu için bu son 1kg b14ü. Bu bitsin p15 kullanıcam muhtemelen.
Pelet yem tavsiye edilmiyor birçok kişi tarafından
Kim tavsiye etmiyor ve nedeni ne? Kuşun ihtiyacı olduğu çoğu şey pelet yemin içinde var ve dengeli beslenmesini sağlıyor, ayrıca çoğu veteriner öneriyor.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mantıklı kullanabilirsiniz ama peletlerde tad farklılıkları olur benim önerim p15i küçültüp vermek yemlerini tazeliyorsanız pelet yemin tadına baktıysa biliyorsa azıcık ıslatıp verebilirsiniz daha yumuşak olur

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bu forumda ki kimse önermiyor ama benim bildiğim avrupa üreticilerin çoğu pelet yem kullanıyor

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ama jako papağanı tamamen pelet ile beslenmeme li benim düşüncem meyve sebze kesinlikle olmalı benim arkadaşımın kullanıp memnun kaldığı yemlerin linkini dmden size atabilirim isterseniz.

Yağız Ballı

Yeni Üye
Mantıklı kullanabilirsiniz ama peletlerde tad farklılıkları olur benim önerim p15i küçültüp vermek yemlerini tazeliyorsanız pelet yemin tadına baktıysa biliyorsa azıcık ıslatıp verebilirsiniz daha yumuşak olur
Bu b14 az kaldığında p15 alıcam ve karıştıra karıştıra p15e alıştırıcam inşallah.

Yağız Ballı

Yeni Üye
Ama jako papağanı tamamen pelet ile beslenmeme li benim düşüncem meyve sebze kesinlikle olmalı benim arkadaşımın kullanıp memnun kaldığı yemlerin linkini dmden size atabilirim isterseniz.
Tabikide meyve ve sebze ile besliyorum ishali kesilsin korkmadan beslicem. Yemleri atabilirseniz sevinirim.

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
@cicikuşdodo katılıyorum p15 daha uygun olur. Kuşun seviyorsa peleti güzel. Ben alıştıramadım.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tabikide meyve ve sebze ile besliyorum ishali kesilsin korkmadan beslicem. Yemleri atabilirseniz sevinirim.
İshalse sakın vermeyin sebzeyi meyveyi linkleri ile birlikte atamam çünkü daha önde almadım ama siz güvenilir bir satıcı bulursanız alabilirsiniz dmden ürün isimlerinie veriyorum

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Ben çok uğraştım ama kuşum zaten zayıftı daha çok zayıfladı bende bırakmak zorunda kaldım normalde inatçı bir kuş değil ama ana besinini değiştirmedim :/
Ben ödül mamalığında denedim oraya hangi tohumu koysam yer ama bunu tattı bir daha başına gelmedi sevmedi diye bir daha koymadım.

Yağız Ballı

Yeni Üye
Peletlerin tadı daha az tohumlara göre ben 1 buçuk ay denedim olmadı
Benimki yavru olduğu için bununla başladı bununla da gidiyor. Alıştırmak için kabın yarısına pelet yarısına normal yem koyabilirsiniz birbirine karışmayacak şekilde. Bir iki pelet yemi kırıp kırıntılarınıda normal yem kısmının üzerine seripn. Ama zayıfsa pek zorlamanızı önermem sağlığı için kötü olur. Pelet yemin olayı zaten dengeli beslenmesini sağlamak onun dışında normal yem verip meyvesini vitaminini verirsen aynı işlevde olacaktır.

Yağız Ballı

Yeni Üye
Bu arada ilaç programı ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen doğrumu kontrol etsin.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada ilaç programı ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen doğrumu kontrol etsin.
Haftanın üç günü e50 ve nekton msa fazla geldi bana. Aralarda hiç sade su yok. Haftanın en fazla iki günü mamaya nekton msa olabilir. Dönüşümlü olarak bir hafta gervit bir hafta e50 olabilir. Yine de hocalarımız daha net bilgi verir size 🖐🏻

Yağız Ballı

Yeni Üye
Haftanın üç günü e50 ve nekton msa fazla geldi bana. Aralarda hiç sade su yok. Haftanın en fazla iki günü mamaya nekton msa olabilir. Dönüşümlü olarak bir hafta gervit bir hafta e50 olabilir. Yine de hocalarımız daha net bilgi verir size 🖐🏻
nekton msayı azaltıyorum ama e50 uçuş performansı ve kas yapısını etkilediği için 3 gün iyi gibi geldi bana

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şehmus hoca,Duygu hoca önermiyor. Veteriner hekimlerin tavsiye ettiğini duyduk ama zaten veteriner hekimlerin birçoğu performansı düşük sağlık ürünlerini de tavsiye ediyorlar kullanın hayvanlarınızda diye. Kanatlı alanında uzman olan veteriner hekimler ne diyor onlara sormak gerek
Çoğu avrupa üreticisi kullanıyor peleti izmirdeki burak veterinerde pelet yemi öneriyor