• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Jakom için ilaç-vitamin programım doğru mu?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benimki yavru olduğu için bununla başladı bununla da gidiyor. Alıştırmak için kabın yarısına pelet yarısına normal yem koyabilirsiniz birbirine karışmayacak şekilde. Bir iki pelet yemi kırıp kırıntılarınıda normal yem kısmının üzerine seripn. Ama zayıfsa pek zorlamanızı önermem sağlığı için kötü olur. Pelet yemin olayı zaten dengeli beslenmesini sağlamak onun dışında normal yem verip meyvesini vitaminini verirsen aynı işlevde olacaktır.
Maalesef küçük kuşlar hatta büyük kuşlar bile hayatında hiç pelet yem denemediyse alıştırmak çok güç oluyor 1 buçuk ay yavaş yavas arttirdim lakin ağzına bile sürmedi bende mamasına katıyorum toz haline getirip

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Program hangisi hocam

Yağız Ballı

Yeni Üye
Program hangisi hocam
Pazartesi:
Nekton MSA (mamaya nohut tanesi kadar taze)
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Salı:
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Çarşamba:
Nekton MSA (mamaya nohut tanesi kadar taze)
E50 5 damla (taze)
Glukozamin

Perşembe;
Entrobac Probiyotik (1 tam suluğa bir pirinç tanesi kadar toz tazeleyerek)
Glukozamin

Cuma:
Glukozamin

Cumartesi:
Glukozamin

Pazar:
Glukozamin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Neden bu kadar Glukozamin okudum yazıları anlayamadım hocam özel bir durum mu var

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlk mesajı okumamıştım yanlız şundan söylüyorum hergün aynı takviye bünyesine agır gelmez mi kemik için msa da kullanıyorsunuz

Doğacı

Eski Forumcu
Bu programı kim hazırladı

Yağız Ballı

Yeni Üye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Glukozamini veteriner verdi şırıngayla veriliyor ilaç her gün 0.3ml kullanmasını söyledi.

Araştıra araştıra ben hazırladım.
Daha önceki yorumumda bahsettiğim gibi programınız doğru değil. Bu şekilde bir program uygularsanız karaciğer i çok yorarsiniz. Çok ağır bir uygulama. Kullanacağınız ürünlerin çoğu kas iskelet sistemiyle alakalı. Kuşunuzun kas iskelet sisteminde sorun varsa bile bu kadar takviye ağır gelir. Glukozamin i ne kadar süreyle kullanmanızı söyledi veterineriniz. Çünkü genelde bir hafta maksimum on gün kullanılır ilaçlar. Ekstra bir durum yoksa. Aralarda sade su hiç yok. Yine diyorum nekton msa yı maksimum haftada iki kez mamaya verin. E50 yi de diğer gervit le dönüşümlü uygulayın. Ama Jako papağanı bünyesiyle muhabbet kuşu bünyesi farklıdır onu bilemem.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Program bana çok dolu geldi. Jakolar hakkında pek bilgim yok ama diğer kuşlar ile aynı düzende olur sanırım.
Haftada bir gün probiyotik, bir gün gervit. Dönüşümlü olarak bt amin forte yeterli.
Nekton msayı da Aslının dediği gibi haftada en fazla 2 kere mamaya verin.
E50 yi kemik için kullanacaksanız o da dönüşümlü olsun gervit ve bt amin forte ile. (Bir hafta gervit bir hafta e50

Zaten sebze meyvede vereceksiniz. Bu kadar çok takviyeye gerek yok. Birde glukomizin ne olduğunu bilmiyorum ama eğer ilaçsa onu verdiğiniz süre boyunca diğer takviyeleri vermeyin bence.

Yağız Ballı

Yeni Üye
Program bana çok dolu geldi. Jakolar hakkında pek bilgim yok ama diğer kuşlar ile aynı düzende olur sanırım.
Haftada bir gün probiyotik, bir gün gervit. Dönüşümlü olarak bt amin forte yeterli.
Nekton msayı da Aslının dediği gibi haftada en fazla 2 kere mamaya verin.
E50 yi kemik için kullanacaksanız o da dönüşümlü olsun gervit ve bt amin forte ile. (Bir hafta gervit bir hafta e50

Zaten sebze meyvede vereceksiniz. Bu kadar çok takviyeye gerek yok. Birde glukomizin ne olduğunu bilmiyorum ama eğer ilaçsa onu verdiğiniz süre boyunca diğer takviyeleri vermeyin bence.
O zaman şöyle yapıyorum,
1 hafta 3 gün e 50, bir gün probiyotik haftada 2 günde nekton msa versem?
Eğer çok yükleniyorsun diyorsan 1 haftada 3 gün e50 bir gün probiyotik veririm. bi sonraki hafta 2 gün nekton msa veririm.
Glukozamini veteriner bildiğim kadarıyla bitene kadar kullanmam için verdi biraz araştırırım eğer 1 haftaysa 1 hafta bitince kullanmayı bırakırım bunun dışında bt amin ve gervit yok elimde. Peki bir süre sonra kullanmayı bırakmam gereken bi takviye varmı? Şuan ishal değil de dışkısı sulu olduğu için probiyotiğini kullanmak istiyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman şöyle yapıyorum,
1 hafta 3 gün e 50, bir gün probiyotik haftada 2 günde nekton msa versem?
Eğer çok yükleniyorsun diyorsan 1 haftada 3 gün e50 bir gün probiyotik veririm. bi sonraki hafta 2 gün nekton msa veririm.
Glukozamini veteriner bildiğim kadarıyla bitene kadar kullanmam için verdi biraz araştırırım eğer 1 haftaysa 1 hafta bitince kullanmayı bırakırım bunun dışında bt amin ve gervit yok elimde. Peki bir süre sonra kullanmayı bırakmam gereken bi takviye varmı? Şuan ishal değil de dışkısı sulu olduğu için probiyotiğini kullanmak istiyorum.
E50 neden bu kadar çok veriyorsunuz? Bu seferde kuşu kızgınlığa sokarsınız.
Devamlı olarak kullanmanız gerekenler probiyotik,gervit ve bt amin forte. Bunun dışındakileri dönüşümlü ayda bir kullanın.Nekton mamaya verileceği için sıkıntı olmaz.