• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Jako Vs Sultan

Sati

Tutkulu
Hocalarım merhabalar,
Kuşlarımı balkona taşıdıktan sonra evde büyük bir boşluk olduğu hissine kapıldım.
Sultanların artık o ortamdan dönüşü yok, gayet keyifliler ve çok iyi oldu, kepek ve tüy açısından olsun, taze oksijen olsun, gün ışıgı olsun tam yerlerini buldular.

Araştırmaya başlayacağım tabi ki ama tecrübesi olan arkadaşlarımın yorumlarını rica ederim.
Oda da 1 tane jako beslemeyi düşünüyorum, Sultana nazaran ne gibi durumlar vardır, tüy olsun, kepek olsun, bakımı olsun vs. vs.

Şimdiden teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocalarım merhabalar,
Kuşlarımı balkona taşıdıktan sonra evde büyük bir boşluk olduğu hissine kapıldım.
Sultanların artık o ortamdan dönüşü yok, gayet keyifliler ve çok iyi oldu, kepek ve tüy açısından olsun, taze oksijen olsun, gün ışıgı olsun tam yerlerini buldular.

Araştırmaya başlayacağım tabi ki ama tecrübesi olan arkadaşlarımın yorumlarını rica ederim.
Oda da 1 tane jako beslemeyi düşünüyorum, Sultana nazaran ne gibi durumlar vardır, tüy olsun, kepek olsun, bakımı olsun vs. vs.

Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ses çok fazladır alan geniş olmalı kafes ortamı iyi olmaz kemirgenlik seviyesi parçalama boyutundadır, hijyen önemlidir😊cana yakındır, eğitilirse çok güzel taklit eder, özgürlüğe düşkündür ve çok akıllıdır😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Jako şahsen benimde ennnnn çok beslemek istediğim bir tür. Ama malum fiyatları çok yüksek.

Sizide çok iyi anlıyorum ama sultanları balkona taşıma sebebinizi gözetin derim. Sultan evette Jako öyle balkonda beslenecek bir kuş türüde değil ☺

BayanLegolas

Aktif Üye
Demet ablanın söyledikleri çok doğru ekstra olarak da çok kıskanç olabiliyorlar yani bizdeki öyle 😄 iyi bir eğitim verilmesi kuşun size saygı duyması gerekir çok akıllı oldukları için size en ufak bir üstünlük kurduğunu anladığında her konuda üstünlüğü almaya çalışacaktır ki uyarı ısırığı bile çok zarar verebiliyor 🥲 bizdeki el beslemesi ve küçüklüğünde çok uysal sevdiren komut alan bir kuştu yetişkin olduğunda evdeki ilgi çocuğa kaydığında çok problem yaşadık bizdeki çok inatçı 😄 genel olarak her büyük kuşta olduğu gibi kafesi çok kısa bir sürede rezil edebiliyor ve çok kuştozu kepek döküyor salonu süpürüyoruz ertesi güne heryer toz oluyor kısacası temizliği zor bir hayvan

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Demet ablanın söyledikleri çok doğru ekstra olarak da çok kıskanç olabiliyorlar yani bizdeki öyle 😄 iyi bir eğitim verilmesi kuşun size saygı duyması gerekir çok akıllı oldukları için size en ufak bir üstünlük kurduğunu anladığında her konuda üstünlüğü almaya çalışacaktır ki uyarı ısırığı bile çok zarar verebiliyor 🥲 bizdeki el beslemesi ve küçüklüğünde çok uysal sevdiren komut alan bir kuştu yetişkin olduğunda evdeki ilgi çocuğa kaydığında çok problem yaşadık bizdeki çok inatçı 😄 genel olarak her büyük kuşta olduğu gibi kafesi çok kısa bir sürede rezil edebiliyor ve çok kuştozu kepek döküyor salonu süpürüyoruz ertesi güne heryer toz oluyor kısacası temizliği zor bir hayvan
Bizim komşunun vardı bahçelerimiz bitişikti, yazın bahçede duruyordu kafesinde beni her gördüğünde miyavlardı 😂 Sahibinin oğlu ve kızını kıskandığı için sürekli serbest kaldığı an da uçarak saldırıyordu o evin içinde serbestken yastıkla geziyorlardı 😂😂😂

BayanLegolas

Aktif Üye
Ahaha kıskançlığı tutunca bayağı zarar verebiliyorlar işin tuhaf kısmı şu evdeki herkesin kralı herkesi canı istediği gibi kullanıyor ısırıyor keyfine bakıyor ama küçük muhabbet kuşumdan dayak yiyor 😂😂 telefonda Jakoya kuş videoları açıyorum beni kıskandığı için o kuşlara atar yapıyor evdeki muhabbet kuşunun videosunu açtığım anda tüyler dümdüz olup yan yan kaçıyor öyle bir korku 😂😂

BayanLegolas

Aktif Üye
Evdeki diğer kuşlar Jakoya üstünlük kurarsa sıkıntı olmaz amaa Jako onlara üstünlük kurarsa ve çok büyük ihtimalle öyle olacaktır kuşlara çok ciddi zarar verebilir bence riske girilmemeli Jako ya tek bakılmalı yada kendi gibi büyük türlerle bakılmalı 😄

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evdeki diğer kuşlar Jakoya üstünlük kurarsa sıkıntı olmaz amaa Jako onlara üstünlük kurarsa ve çok büyük ihtimalle öyle olacaktır kuşlara çok ciddi zarar verebilir bence riske girilmemeli Jako ya tek bakılmalı yada kendi gibi büyük türlerle bakılmalı 😄
Eminim ki üstünlük onda olur🥰bizim de üst katta komşuda var, beni görünce Annem geldiiii, kafesi aççç diye bağırıyor ve kafesi asma kilitle kapatmışlar🤣🤣🤣

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ahaha kıskançlığı tutunca bayağı zarar verebiliyorlar işin tuhaf kısmı şu evdeki herkesin kralı herkesi canı istediği gibi kullanıyor ısırıyor keyfine bakıyor ama küçük muhabbet kuşumdan dayak yiyor 😂😂 telefonda Jakoya kuş videoları açıyorum beni kıskandığı için o kuşlara atar yapıyor evdeki muhabbet kuşunun videosunu açtığım anda tüyler dümdüz olup yan yan kaçıyor öyle bir korku 😂😂
Hahahahahaha o da iyimiş 😂😂😂

Sati

Tutkulu
Değerli yorumlar ve bilgiler için çok teşekkür ederim.
Güzel konuşması, zekası ve evden kaçmama unsuru ilgimi çekiyordu fakat,
Hem sizlerin olsun hem bakan birebir görüştüğüm arkadaşlarımdan da aldığım bilgiler doğrultusun da şu an rafa kalktı jako :)

Çocukların alerjik reaksiyonları sebebiyle taşımıştım sultanları, taşınmadan sonra alerjik bir durum kalmadı çok şükür, bu riski tekrar göze almak istemiyorum ama 10 kuşa 1 kuş ta illaki büyük fark yaratacaktır kepek tüy açısından.

Diğer meseleler de dışkısının aşırı kokması, dinazor gibi sesler çıkarması, kapı taka felaket kemirme unsuru da beni uzaklaştırdı kendisinden.
Bilmiyorum %100 vazgeçmiş değilim fakat şu an kayık papaganını araştırmaya başladım.

Günün sonunda belki sultan yavrularından birini odaya tek alabilirim kararsızım.

Herkese iyi günler dilerim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer çocuklarınızın alerjisi varsa genel olarak bütün kuşlarda aynı sorunları yaşarsınız, tabiki sultanlar daha fazla kepek ve tüy döküyor orası ayrı ama genel olarak hepsinde olur çocukken benim de alerjim vardı oradan biliyorum ☺