• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! İyileşme sürecinde sarımsak kullanılırmı

pnrhnm

Yeni Üye
Merhaba benim kuşum kuruma hastalığını atlattı hala iyileşme sürecindeyiz. Doktor sadece vitamin verdi. Bende o vitamini kullanıyorum ama yeterli olup olmadığından emin değilim cünkü doktor acılama veya hastalığa dair birşey demedi. Böyle gözlemliyelim dedi bi ay olmak üzere ama tekrarlar diye korkuyorum ve başka talimat vermedi ben solunum için coldast aldım strest icin b vitamini aldım henüz b ye geçmedim doktorun verdiği bitsin öyle vereyim dedim. Başka kuşum için Verdikleri az bi probiyotik yeme karıştırdım. Onu veriyorum kilo alması için yumurta maması veriyorum pek yemeyor gerçek yumurtayı daha çok seviyor ama o da yanlış değilsem böbreklere zarar veriyor fazlası. Kuşum hala yorgun ve neşesi yok oyun oynamak istiyor uçmak istiyor ama yorgun tekrarlarsa diye korkuyorum. Bu sarımsaklı sudan yaptım ama anlamadım doğrumu vermem bi kere çok sulandırarak verdim. Başka vermedi. İki diş sarımsağı doğradım bi kaç parçaya küçük su sisesine kattım bi gün beklettim onuda sulandırarak vermiştim doğrumu? Yoksa sarımsaktozu markette satılandan mı almam gerek antibiyotik yerine onu korusun diye kullanmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim biraz uzun anlattım ama ayrıntılar önemlidir diye

erasantane

Aktif Üye
Geçmiş olsun kuruma hastalığıdenilen durum tek bir hastalık değil megabakteri kronik enfeksiyon, sindirim problemi veya ağır zayıflama sonrası tablo için kullanılıyor. Bu yüzden rastgele ek ürün yüklenmek bazen faydadan çok zarar verebilir.Sarımsak konusunda dikkatli olun.Muhabbet kuşlarında sarımsağın güvenli dozu net değildir ve fazla verilirse mide bağırsak karaciğer ve kansızlık sorunları oluşturabilir. Özellikle sarımsaklı suyu uzun bekletmek doğru değildir.Market sarımsak tozu da önermem antibiyotik yerine geçmez.
Yaptığınız bazı şeyler doğru probiyotik kullanımı faydalı olabilir kilo kaybı varsa yumurta maması destek olur iştahsız kuşun sevdiği besinlerle yemesi teşvik edilebilir iyileşme sonrası halsizlik bir süre devam edebilir ama aynı anda çok fazla ürün kullanmayın coldast gibi ürünleri doktora danışmadan uzun kullanmayın vitaminleri üst üste bindirmeyin fazla haşlanmış yumurta her gün verilmesin haftada 2-3 kez yeterli

pnrhnm

Yeni Üye
Kuşum bi hafta hastanede kaldı doktor bana bir açıklama yapmadığı için ne sorunu var bilmiyorum pek incelediğini sanmıyorum çünkü ölmesini bekliyor gibi bi tavrı vardı. Çok şükür pes etmedi bende sabah akşam onunlayım kilosunu toplamaya başladı ggögüsünde sivrilik var hala nefesi hızlı kuyruğu sallanıyor uyurken dururken bi sorun yok oda biraz azaldı Yumurtayı öyle yapmaya özen gösteriyorum onu bilmiyordum çünkü doğal yumurta ver birşey olmaz diyorlardı netten baktım ondan sonra dikkat etmeye calışıyorum. hazır yumurta mamasını sevmedi pek. Yemek yiyor iştahında sıkıntı yok kendide acıkınca gidip yiyor istediği yerden yesin yeterki yesin diye hepsinden yiyor. Su içmeyi bazen es geçiyor ben veriyorum. Kendiside sıkıldı oynamak istiyor uçmak istiyor hali olmadığını ğörünce sinirleniyor kanatlarını cırpıyor biraz sersemliyor. Vitamin olarak doktorun verdiğinden başkasını vermedim iki hafta ama artık su içmek istemiyor tatıdı kokusundan sade verdim. Solunumu için coldastı 3 kere verdim ama onu hep tutmuyorum bi kaç saat duruyor kaldırıyorum. Diğerini vermedim henüz hiç sarımsağıda dediğim ğibi bi kere kullandım başkada vermeyim o zaman ben doğal antibiyotik olarak kullanmak isterim. Takviye verebileceğim doğal bi antibiyotik varmı? Sağlık tohumu alayım diyorum bu quik markasının iyi olurmu

Üst Alt