• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! İspinoz kuşum terramicyn yedi

Can.u

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
Terramicyn
Merhaba, kuşum gözlerini kapalı tutmaya başladı terramicn önerdiler ancak sürerken terramicyn parmağıma fışkırdı ve temizleyemedim. Baya yuttu sanırım . Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşum gözlerini kapalı tutmaya başladı terramicn önerdiler ancak sürerken terramicyn parmağıma fışkırdı ve temizleyemedim. Baya yuttu sanırım . Ne yapmalıyım?
Bol bol şu icerin, ve muz verin zehiri alır. Şuan durumu nasıl?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun, yutmaz endişe etmeyin lütfen, yutsa tükürür kusar, yağlı olduğu için hiç sevmezler, gagayı tüneğe sürter, dilini çıkarır😊

Gözündeki sorun nedir

Can.u

Yeni Üye
Uyuyor , au içmek yerine yem yedi, alsam stres olur almasam başka , başından bunu uygulamak ne kadar doğruydu bilemiyorum, çok yanlış bir şey yaptım sanırım. Zorla da olsa au vereyim mi? Ne kadar vermeli?

Ekli dosyalar

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Uyuyor , au içmek yerine yem yedi, alsam stres olur almasam başka , başından bunu uygulamak ne kadar doğruydu bilemiyorum, çok yanlış bir şey yaptım sanırım. Zorla da olsa au vereyim mi? Ne kadar vermeli?
Au derken?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dokunmayın sıkıntı yok, endişe etmeyin lütfen, sakin olun 😊🤲

Can.u

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun, yutmaz endişe etmeyin lütfen, yutsa tükürür kusar, yağlı olduğu için hiç sevmezler, gagayı tüneğe sürter, dilini çıkarır😊

Gözündeki sorun nedir
3 gün önce tek gözünü kapalı tutmaya başladı, zedeledi sandım , sonra ikisini birden kapalı turmaya başladı. Yemesinde kakasında birşey yok, annesinde de aynı şey olunca bulaşıcı bir şey var sandım. Hekim bulamadım ancak burada bir çok kuş beslen birine götürdüm, dırumları iyi dedi, tüy zamanı, kaşırken olmuştur ikisi tesadüf gibi dedi ama bu ilacı ve antibiyotikli damla önerdi.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
3 gün önce tek gözünü kapalı tutmaya başladı, zedeledi sandım , sonra ikisini birden kapalı turmaya başladı. Yemesinde kakasında birşey yok, annesinde de aynı şey olunca bulaşıcı bir şey var sandım. Hekim bulamadım ancak burada bir çok kuş beslen birine götürdüm, dırumları iyi dedi, tüy zamanı, kaşırken olmuştur ikisi tesadüf gibi dedi ama bu ilacı ve antibiyotikli damla önerdi.
Terramcyin ve gentagut mu
Tesadüf olmaz, bakteri kaynaklı bulaşmıştır,, kafesi tünekleri tüm malzemeleri virkon s ile yoksa sirkeli su ile temizleyin
Aynı anda krem ve damla olmaz
Günde 1 defa anne ve yavruya gentagut damlatın uyumadan önce 7 gün

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Üzgünüm klavyede yanlış basmışım, su demek istemiştim
Ne olur olmaz diye sormak istedim. Hocam gereksini söylemiş. İsterseniz yemıne çay kasıgıyla zencefil tozu koyabilir sınız

Can.u

Yeni Üye
Terramcyin ve gentagut mu
Tesadüf olmaz, bakteri kaynaklı bulaşmıştır,, kafesi tünekleri tüm malzemeleri virkon s ile yoksa sirkeli su ile temizleyin
Aynı anda krem ve damla olmaz
Günde 1 defa anne ve yavruya gentagut damlatın uyumadan önce 7 gün

Can.u

Yeni Üye
Tobsin aynı işe yarar mı? Teramisin sürmeyi bırakayım mı? Baba be diğer kardeş de aynı kafeste , ayırmalı mıyım ?

Can.u

Yeni Üye
Herkese çok teşekkür ederim , kuşlarıma bakacak bir veteriner hekim bulamadım, burada herkes çok yardımcı🙏 iyi ki varsınız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tobsin aynı işe yarar mı? Teramisin sürmeyi bırakayım mı? Baba be diğer kardeş de aynı kafeste , ayırmalı mıyım ?
Tobsin de antibiyotiklidir, içinde kortizon yoktur😊damlayı kullanın, yedek kafes varsa ayırın lütfen, iyce dezenfekte edin kafesi lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Biz teşekkür ederiz, geçmiş olsun 😊Terramcyin göz kremine gerek yok😊🥰

Can.u

Yeni Üye
Tobsin de antibiyotiklidir, içinde kortizon yoktur😊damlayı kullanın, yedek kafes varsa ayırın lütfen, iyce dezenfekte edin kafesi lütfen
Çok teşekkür ederim, yedek kafesim var ancak küçük , taşımak için almıştım. yarın bir tane edineyim, her yeri dezenfekte edeceğim, umarım iyi olurlar. 🙏🌺
Var olun
Çok çok teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim, yedek kafesim var ancak küçük , taşımak için almıştım. yarın bir tane edineyim, her yeri dezenfekte edeceğim, umarım iyi olurlar. 🙏🌺
Var olun
Çok çok teşekkür ederim
Estağfurullah, rica ederiz 😊yeter ki minik can dostlarımız sağlıklı olsunlar, emeğinize yüreğinize sağlık 🥰🤲