• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Islık Sesine Verilen Tepki

alici0

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar ,yaklaşık 1 haftadır takip ettiğim bir konu var.Sultan papağanıma ıslıkla ne zaman seslensem 2-3 ıslıkda bir kafasını hızlıca böyle sağ-sol yapıyor .ıslık harici ne şekilde seslenirsem sesleneyim o hareketi sergilemiyor .Acaba ıslığa karşı bir tik mi oluştu insanlardaki gibi.Böyle bir durum yaşayan var mı ki aramızda .Merak ettim bu sekılde kafasını sallamasını .Herhangi bir hastalık olucagını sanmıyorum ama rahatsız oldugunu anlarsam ıslıkla ona karşı yaklaşmam bir daha .

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Oyun yapıyor olabilir mi? Muhabbet kuşlarının şarkı müzik duyduğunda, mutlu olduğunda kafasını aşağı yukarı sallaması gibi sultanlarda da bu tarz bişey olabilir mi acaba 🤔 çok merak ettim nasıl bir hareket

alici0

Aktif Üye
Yarın ıslık öttürdüğümdeki hareketi video olarak buraya koyayım öyleyse . Oyun gibi pek gelmedi bana durduğu yerden 2-3 ıslıkta hareketi yapıyor .

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
merhaba arkadaşlar ,yaklaşık 1 haftadır takip ettiğim bir konu var.Sultan papağanıma ıslıkla ne zaman seslensem 2-3 ıslıkda bir kafasını hızlıca böyle sağ-sol yapıyor .ıslık harici ne şekilde seslenirsem sesleneyim o hareketi sergilemiyor .Acaba ıslığa karşı bir tik mi oluştu insanlardaki gibi.Böyle bir durum yaşayan var mı ki aramızda .Merak ettim bu sekılde kafasını sallamasını .Herhangi bir hastalık olucagını sanmıyorum ama rahatsız oldugunu anlarsam ıslıkla ona karşı yaklaşmam bir daha .
Benim sultan da öyle ıslık caldigimda etrafında döner sonra yanıma gelir,hangi odada olursam ıslıkla yanıma geliyor

hatfa54

Yeni Üye
ıslık çalmanıza tepki vermesi normal
benimki de kim ıslık çalarsa ona karşılık veriyor hareketleniyor
tabi alıştırırsanız başka şeylere de karşılık veriyor

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Yaaaaa kıyamam ama çok tatlııı :love: ama evet dediğiniz gibi, tik gibi duruyor. Bunu sadece ıslık çaldığınızda mı yapıyor yoksa başka zamanlarda da yaptığı oluyor mu :unsure:
Tik değil gibi şuan o sesten rahatsız oluyor başka gürültücü bı ses çıkartın muhtemelen yine aynısını yaoar

alici0

Aktif Üye

alici0

Aktif Üye
Tik değil gibi şuan o sesten rahatsız oluyor başka gürültücü bı ses çıkartın muhtemelen yine aynısını yaoar
Daha gürültücü ses tv den vs çıkıyor ama aynı hareketi sergilemiyor , yoksa bende sizle hemfikir olurdum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

alici0

Aktif Üye
Maşallah çok güzel 😍 sadece ıslık sesine yaptığına göre rahatsız oluyormuş gibi geldi bana, kiminin şeftaliye kiviye tiki olur ya, sizinkinin de ıslığa tiki var gibi gerçekten 😅
Islık öttürmekten vazgeçmeliyim öyleyse , her defasındada odaya girdiğimde ıslık öttürüyordum 😂

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bence tiki yok zamanla alışır öttürmeye bir süre daha devam et. Hepimiz kuşlarımıza ıslık öttürüyoruz, onlarda karşılık veriyor. :)