• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı İshal

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bir şeyler yemek çok istemiyor ben zorlarsam yiyor ama çok su içmeye çalışıyor ve içtiğinde kusuyor sonra bir canlanıyor geziniyor bakınıyor sonra tekrar uyukluyor
Durumu nedir? Muz yedirin en kısa sürede kuş kömürü de verin biraz ağzına tane tane.

Şans1

Aktif Üye
Durumu nedir? Muz yedirin en kısa sürede kuş kömürü de verin biraz ağzına tane tane.
Artık bir şey yemeye zorlamıyorum kafesine koydum hala çok su içmek istiyor ama bu sefer kustuğunu görmedim sürekli beni çağırıyor kafeste dışarı çıkmak istiyor üstünü örttüm artık

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Artık bir şey yemeye zorlamıyorum kafesine koydum hala çok su içmek istiyor ama bu sefer kustuğunu görmedim sürekli beni çağırıyor kafeste dışarı çıkmak istiyor üstünü örttüm artık
Su verin içsin kursağı temizlenir, veterinere gitseniz su doldurur kursağa kustururlar

Şans1

Aktif Üye
Su verin içsin kursağı temizlenir, veterinere gitseniz su doldurur kursağa kustururlar
Muzu temin ettim ve ezip vermek istedim yemek istemiyor ağzını dokunduruyor sonra geri çekiliyor
Annem sahurdan sonra biraz yem yedirmiş yine su içmiş birkaç defa en son içtiğinde kusmuş bir de o zaman dışkılarının fotoğrafını da çekmiş
@Ece A. @Demet bükay @Hamdi IMG-20260312-WA0002.jpgIMG-20260312-WA0003.jpg

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Şans1

Aktif Üye
Bişey dokunmuş 😔son durumu nedir?
Birazcık muzu ezdim şırıngaya çekip gagasından vermeye çalıştım o şekilde biraz verebildim ama anlamıyorum da yiyor mu yemiyor mu yem veriyor elimden geliyor 1 tane alıyor kabuğunu kırıyor içindeki tohumu da yemeden düşürüyor ve hemen uyumaya geçiyor arada bir sevdiği yerlerde geziniyor saniyelik sonra tekrar uyuyor su içmeye hala devam ediyor ama kusmuyor artık yani en azından ben görmedim annem gelirken sağlık yemi diye bir şey almış veriyorum 2 yulaf 2 çekirdek yedi içinden zorla ama dediğim gibi yediğinden emin olamıyorum 🥺
Bir önceki dışkısında yine yeşiller vardı şimdi ise yine sulu yaptı
Bir şey dokunduysa ne zaman iyileşir ne yapmam lazım 🥺
Probiyotikli su vermeye devam ediyorum IMG_20260312_164658.jpgIMG_20260312_165932.jpg

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Muz ve kömür yedirmen lazım. Muzu yedir bol bol durma yesin ama sakın ağzının içine şırıngayla zorla verme kaçmasın boğazına. Hala iyileşmiyor artık kanatlı uzmana götürmen lazım. Ve çok fazla tüy döküyor mu ?

Şans1

Aktif Üye
Muz ve kömür yedirmen lazım. Muzu yedir bol bol durma yesin ama sakın ağzının içine şırıngayla zorla verme kaçmasın boğazına. Hala iyileşmiyor artık kanatlı uzmana götürmen lazım. Ve çok fazla tüy döküyor mu ?
Hiçbir şekilde yediremiyorum şuan muzu dilini değdiriyor sonra geri çekiliyor çok az şu sağlıklı yemden yedirdim şimdi ama içini hala tam yemiyor geri dökülüyor kömürden de verdim aslında yemek istedi kırdı falan ama yere döküldü o da
Tüy dökme olayı da yok yani gördüğüm kadarıyla gün içerisinde bir ya da 2 kez gördüm

Şans1

Aktif Üye
Hiçbir şekilde yediremiyorum şuan muzu dilini değdiriyor sonra geri çekiliyor çok az şu sağlıklı yemden yedirdim şimdi ama içini hala tam yemiyor geri dökülüyor kömürden de verdim aslında yemek istedi kırdı falan ama yere döküldü o da
Tüy dökme olayı da yok yani gördüğüm kadarıyla gün içerisinde bir ya da 2 kez gördüm
Şuanda dışarıya çıkıyorum ve elle besleme maması alayım mı onu yedirebilir miyim yani yer mi ya da başka bir şey @Demet bükay @Ece A. @Hamdi

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet ama yemesi lazım bir şeyler gerçekten.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş hasta. Dışkılarda hastalık var. Tedavi olması gerekiyor. Kanatlı uzmana götürmeniz uygun olur.

Şans1

Aktif Üye
Merhaba kuş hasta. Dışkılarda hastalık var. Tedavi olması gerekiyor. Kanatlı uzmana götürmeniz uygun olur.
Çok isterim ama daha önceki kuşumu götürürken çok araştırıp iyi bir veterinere götürmüştüm bana kuşlardan anladıklarını söylediler ama maalesef uyguladıkları tedavi hiçbir işe yaramadı kuşuma bir şey yok diyip gönderdiler ve ben kuşumu kaybettim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok isterim ama daha önceki kuşumu götürürken çok araştırıp iyi bir veterinere götürmüştüm bana kuşlardan anladıklarını söylediler ama maalesef uyguladıkları tedavi hiçbir işe yaramadı kuşuma bir şey yok diyip gönderdiler ve ben kuşumu kaybettim
Videosunu görebilir miyiz.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Mama alana kadar yumurta mamasına devam edebilirsiniz içine probiyotik koyulsun mutlaka. Ama dışkılar pek iyi değil, fazla koyu yeşil. Kanatlı uzmanının görmesi daha sağlıklı olur şu noktada 🙏

Şans1

Aktif Üye
Mama alana kadar yumurta mamasına devam edebilirsiniz içine probiyotik koyulsun mutlaka. Ama dışkılar pek iyi değil, fazla koyu yeşil. Kanatlı uzmanının görmesi daha sağlıklı olur şu noktada 🙏
Ellerinde o mamadan kalmamış bunu verdiler bir dene dediler bunu aldım şimdi eve geçiyorum deneyeceğim
IMG_20260312_203924.jpgIMG_20260312_203901.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş yemek istiyor ama yiyemiyor hasta çünkü. Daldarıyı o şekilde değil kafesten çıkarın kendisini daldarıyı önüne koyun o şekilde yiyebiliyorsa yesin. Dediğim gibi dışkılar ve kendi görüntüsü iyi değil ve evinizdeki imkanlarla olacak gibide değil bana göre. Egzotik veteriner e götürürseniz onlar kuşlardan anlar.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Forumda arkadaşlarımızdan @Hilye Bulut daha önce kuşunu "minipati veteriner kliniği"ne götürmüş memnun kalmış hala aynı görüşte misin Hilye'cim götürebilir mi sence? 🙏 Kanatlı uzmanı olduğu bilinmiyor ama yorumlarda kuşlarını götürenler olmuş, ilgililermiş

Üst Alt