- Hastalık Belirtileri
- İshal
- Hastalık Belirti Tarihi
- 11 Mar 2026
Merhaba arkadaşlar,
Sultan papağanım Şans hakkında bir durum danışmak istiyorum. Sabah falan neşesi çok yerindeydi ama akşama doğru Yemekten sonra bir baktım, durgunlaşmış. Normalde ben ona seslendiğimde her zaman karşılık verirdi, şimdi çağırdığımda karşılık vermiyor, sadece öyle bakıyor. Kabarmış bir şekilde duruyor.
Gözlemlediğim Durumlar:
Takviye ve Bakım:
Sorum şu: Bu durum neden olmuş olabilir? İshali ve halsizliği için haşlanmış patates vermeli miyim, faydası olur mu? Ağzındaki ıslaklık koku yapmasa da bir hastalık belirtisi midir?
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Güncelleme peteğin önüne koyduktan bir 5 10 dakika sonra bana tepki vermeye başladı.

Sultan papağanım Şans hakkında bir durum danışmak istiyorum. Sabah falan neşesi çok yerindeydi ama akşama doğru Yemekten sonra bir baktım, durgunlaşmış. Normalde ben ona seslendiğimde her zaman karşılık verirdi, şimdi çağırdığımda karşılık vermiyor, sadece öyle bakıyor. Kabarmış bir şekilde duruyor.
Gözlemlediğim Durumlar:
- Elime aldığımda hemen omzuma çıkmak istedi ve direkt gözlerini kapatıp kabarık bir şekilde uyumaya çalışıyor.
- Ağzı ıslaktı, gagasının kenarındaki tüyler falan da ıslaktı. Kokladım ama herhangi bir koku yoktu ağzında. Belki su içerken yapmıştır ya da kendini yıkamaya çalışmıştır bilmiyorum ama koku almadım.
- Tuvaletini fotoğraflardaki gibi yapıyor, bayağı su gibi işiyor resmen. Fotoğrafta o sular tam görünmüyor olabilir ama ben yaparken gördüm, bildiğiniz su gibiydi.
Takviye ve Bakım:
- Cuma günü Entrobac (probiyotik) kullanmıştım.
- Pazar günü de Gervit-W (vitamin) verdim.
- Şimdi kafesini peteğin önüne koydum, orada uyukluyor.
Sorum şu: Bu durum neden olmuş olabilir? İshali ve halsizliği için haşlanmış patates vermeli miyim, faydası olur mu? Ağzındaki ıslaklık koku yapmasa da bir hastalık belirtisi midir?
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Güncelleme peteğin önüne koyduktan bir 5 10 dakika sonra bana tepki vermeye başladı.