• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlaçlar kullanılırmı

Bahar Y.

Müdavim
Kuşunuzun hastalığı nedir tam olarak, yüksek ihtimalle işe yaramaz

Aysenurbusra

Aktif Üye
Yani tam olarak bende bilmiyorum
Böyle hareketler yapiyo veteriner de anlamıyorum dedi bende kendi cabamla biseyler yapmaya çalışıyorum halsiz sürekli uyuyo üşüyo kafesin tabaininda duruyo ishali arada düzeliyo ama bazen de ishal gibi dışkılama yapiyo

Aysenurbusra

Aktif Üye
Şuan tek kafese aldım yulaf patataes yumurta koydum suyuna vitamin sirke koyuyorum ama inliyo bazen

Faruk3429

Yeni Üye
Bazen sulu dışkı veriyor diye suphelenmenize gerek yok normal olarak bazen sulu dışkı verebilir. O ilaçların pek bir faydasi olacagini düşünmüyorum dogal olarak kendiniz yapmaniz daha sağlıklı olur tabi yapmak istediginizin dozunu kaçırmadan. Birde ağzını koklar mısınız kötü koku var mi diye

Aysenurbusra

Aktif Üye
Bazen sulu dışkı veriyor diye suphelenmenize gerek yok normal olarak bazen sulu dışkı verebilir. O ilaçların pek bir faydasi olacagini düşünmüyorum dogal olarak kendiniz yapmaniz daha sağlıklı olur tabi yapmak istediginizin dozunu kaçırmadan
İlacı nasıl kendim yapabilirim peki? Tek sorun dışkı da değil kuş inliyo hastalıktan zayıfladı

Faruk3429

Yeni Üye
İlk önce ne olduğunu anlamamız gerekir. Ağzını koklayın kötü koku var mi bide dışkı resmi atar misiniz

Faruk3429

Yeni Üye
Reflor yada yogurdun sarı suyunu verip bı sure takip edin duzelme olacak mi diye

Bahar Y.

Müdavim
Solunum sıkıntısı olduğu bariz belli, doksisiklin etkenli ilaç kullanılmalı, ek olarak kursak mantarından şüphe ettim ben

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Şehrinizdeki kanatlı uzmanı bir veteriner hekim var mı araştırın. Yoksa veteriner hekime gidip ''Muhabbet kuşuma sindirim sistemi için kullanabileceğim antifungal bir ilaç/solüsyon istiyorum''diyerek belirtin. Bulamaz iseniz farklı veteriner hekimlere sorun. Kesin teşhis yapılamadığı için direk antibakteriyel ilaç vermeyelim. Çeşitli bakteriyel enfeksiyonlar gibi fungal sebeplerde solunumda problem yaratabilir. Ayrıca videodaki kusma hareketinde de ilk önce antifungal bir ilaç kullanılmasından yanayım.

kushastasi

Yeni Üye
Kuşum hasta bizde petshoptan bunları bulabildik işe yarar mı bilgisi olan?
Ürünlerle ilgili bir fikrim yok yaramaz diye birşeyde söyleyemem kendi adıma kullanmaya devam edin 1 gün birini diğer gün suyu tazeleyip birini 1 günde boş sadece su verin. Bu düzende 1 hafta devam edin iyileşmezse salmonella kaynaklı olabilir. Bunun için youtube deneyimlerini paylaşan insanlar var. Hastalığı iyice araştırın belirtileri neler. Eğer bu hastalığa yakalandığını düşünüyorsanız bunu durduran etkili çözümlerden biride aşağıdaki ilaçtır.Ekli dosyayı görüntüle 12801