• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlaç aralıkları

Goccoke

Paylaşımcı
Tadı acı olduğu için yemini görünce zeolit li yemden yemeyebilir. Yemliği çıkarın zeolitli yem koyun. Aslında yemliğin üstüne de serpebilirsiniz ama dibe çökebilir. Hemen az miktar koyun sız çay tabağına yeterki zeolit vücuduna girsin. Belki çay tabağından yem yemezse benim yemlik hep dolu oluyor siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama yemliği boşaltıp iki çay kaşığı kadar yem koyun üstüne az miktar zeolit serpip yemlikteki zeolitli yem bitince normal yem koyarsınız. O şekilde de olabilir siz nasıl uygun görürseniz. Takıp ediniz baktınız yemiyor o zaman mecbur sebzeye yada mamasına katarsınız.
Teşekkür ederim yardımınız için 😊
Koyayım bir çay tabağına yemezse dediğiniz gibi denerim veya yemezse daldarının üstüne serpip kafes tabanına koysam olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim yardımınız için 😊
Koyayım bir çay tabağına yemezse dediğiniz gibi denerim veya yemezse daldarının üstüne serpip kafes tabanına koysam olur mu?
Kafes tabanı çok hijyenik olmaz. Sız çay tabağı yada az miktar yemliğine koyun. 🌸

Goccoke

Paylaşımcı
@Aslı Ö.
Hocam iyi akşamlar
Ben dediğiniz şekilde yeme zeolit serptim çay tabağıyla koydum kafese. Yemlikleri de çıkardım. Ama farkettim ki bizim kuşun yemleri kurtlanmış, ben yeni yem aldığımda eskisiyle karıştırmıştım. Şimdi yem de yok daldarı vereyim en iyisi. Birkaç saattir de kafeste sadece koyduğum yem duruyor, yemiş biraz. Yarın sabah yeni yem alacağım, durum güncellemesi yapayım dedim 😄

Goccoke

Paylaşımcı
@Aslı Ö.
Merhaba tekrardan 🙂
Dediğiniz gibi 10 gün zeolitli yem koydum kafesine, pek düzenli olmadı bu. Birkaç gün unuttum arada ama toplamda 10 güne tamamladım. Şimdiki, bugünki dışkılarını ekleyeyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@Aslı Ö.
Merhaba tekrardan 🙂
Dediğiniz gibi 10 gün zeolitli yem koydum kafesine, pek düzenli olmadı bu. Birkaç gün unuttum arada ama toplamda 10 güne tamamladım. Şimdiki, bugünki dışkılarını ekleyeyim
Dışkılar çok kötü değil ama iz bırakıyor. Sız zeolit e devam edin. Zararı olmaz. Probiyotik entrobac ta verin. Yemesi içmesi genel hâli keyfî yerindeyse herşey normalse sorun teşkil etmez. Benim yavrumda da uzun müddet dışkılar lekeliydi. Sanırım ona pek çözüm bulunmuyor. Sadece dışkılar renk değiştirmesin formu bozulmasın yemesi içmesi keyfi yerinde olsun. 🌸

Goccoke

Paylaşımcı
Dışkılar çok kötü değil ama iz bırakıyor. Sız zeolit e devam edin. Zararı olmaz. Probiyotik entrobac ta verin. Yemesi içmesi genel hâli keyfî yerindeyse herşey normalse sorun teşkil etmez. Benim yavrumda da uzun müddet dışkılar lekeliydi. Sanırım ona pek çözüm bulunmuyor. Sadece dışkılar renk değiştirmesin formu bozulmasın yemesi içmesi keyfi yerinde olsun. 🌸
Anladım, zeolit her zaman vermeli miyim? Benim kuş sevdi de galiba zeolitli yemi koyduğum an inip yiyordu.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım, zeolit her zaman vermeli miyim? Benim kuş sevdi de galiba zeolitli yemi koyduğum an inip yiyordu.
Tadı acı olduğu için pek sevmezler ama yavrunuz sevdi demek 🌸 evet az miktar verebilirsiniz

Üst Alt