• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Hint bülbülü Sebze besleme

Sheitangs92

Aktif Üye
Arkadaşlar selamlar herkese hint bülbülü besliyorum ama yemden başka ne verebilirim mama yapıyorum zaten ama sebze olarak ne vereyim salata olur mu ishal yapıyor diyorlar sizin yorumlarınızı bekliyorum

mentquik

Paylaşımcı
Arkadaşlar selamlar herkese hint bülbülü besliyorum ama yemden başka ne verebilirim mama yapıyorum zaten ama sebze olarak ne vereyim salata olur mu ishal yapıyor diyorlar sizin yorumlarınızı bekliyorum
Merhaba, ben bilgili biri değilim ama bülbül ve kanarya baktım oradan biliyorum.
Salatalık az miktarda verebiliriniz, fazlası ishal yapar. Kıvırcık marulda aynı şekilde. Ben fındık tanesi kadar veriyorum salatalığı, kıvırcık marulu ise 1 tl boyutunda gibi veriyorum. Havuç rendeleyip verebilirsiniz hem A vitaminidir hem de tüylere iyi gelir. Haslanmış yumurta verebilirsiniz haftada 1-2 kez.
Elma, armut gibi meyvelerinin kabuksuz iç kısmını cekirdegini ayirarak az miktarda verebilirsiniz.
Sebze ve meyveler kuşların çok sevdiği besinlerdir ama içinde sıvı barındıran sebze ve meyveler ishal yapabilirler bu yüzden az miktarda vermeniz daha iyi olucaktır.
Tüyü kadar ömrü olsun inşallah🙏🏻🥰

Üst Alt