• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hint Bülbülü Bakım

Crazybody

Yeni Üye
Selamün Aleyküm tek muhabbet kusu bakiyordum baktım alismiyor bide tek bakmak istemiyorum artik hiç bir hayvana yanliz kötü hissediyorlar bence o yuzen muhabbeti verip hint bulbulu alicam tabi ele gelmez sevilmez ama bakan varmi zevklimi hint bülbülü bakmak görünüşleri çok hoşuma gitti yavru alirsam onlar dan doğaya da salabilir belki ?

Son düzenleme:

EnesGenç

Eski Forumcu
Aleykum Selam. Ben bakmadım ama şahsen merak ediyorum ufak olması hasebiyle. Doğaya salmaktansa etrafınızdaki komşulara arkadaşa eşe dosta dağıtın. Dışarıda yapabilecek kuş değil bunlar . Dayanamazlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Selamün Aleyküm tek muhabbet kusu bakiyordum baktım alismiyor bide tek bakmak istemiyorum artik hiç bir hayvana yanliz kötü hissediyorlar bence o yuzen hint bulbulu alicam tabi ele gelmez sevilmez ama bakan varmi zevklimi hint bülbülü bakmak görünüşleri çok hoşuma gitti yavru alirsam onlar dan doğaya da salabilir belki ?
Muhabbet ve hinti çiftleştirecekmiş gibi yazmışsınız bir saniyeliğine öyle sandım pardon 🤣

FatihB.

Tutkulu
ben bakmıştım eskiden çok zevkliydi onları izlemek ve hızlı ürüyorlar çok sevimliler

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Selamün Aleyküm tek muhabbet kusu bakiyordum baktım alismiyor bide tek bakmak istemiyorum artik hiç bir hayvana yanliz kötü hissediyorlar bence o yuzen muhabbeti verip hint bulbulu alicam tabi ele gelmez sevilmez ama bakan varmi zevklimi hint bülbülü bakmak görünüşleri çok hoşuma gitti yavru alirsam onlar dan doğaya da salabilir belki ?
Türkiye şartlarına uyum sağlamaları için vahşi doğa ortamını onlara sunmak gerekiyor bu da epey maliyetli bir durum olur ve Bi anda gerçekleşemez.
Ele kola gelmez diye bir durum yok değil aslında
4 takım vardı çok güzel yavru verir bakmam demezlerdi deyimi yerindeyse tavşan gibiler çok ve sık ürüyorlar yuvalığı alsanız yemliğe yumurtlarlar bu yüzden akıllı yemlik gibi yemlikler kullanmak lazım 🤣🤣
Her erkeğin ötümü farklı olabiliyor sürekli bıcır bıcırlar aşırı yüksek sesleri de yok evde kuş var dedirtirler sadece
Eğer üretimini yapacaksanız gelir amaçlı, klasik mutasyonlara değil nadir mutasyonlara yönelin ob, bc, bb, sw gibi. Çok olduğu ve çok ürediği için değerleri yüksek değil ama mutasyonlarda biraz daha yüksek değer olabiliyor doğal olarak :)
Ekli dosyayı görüntüle 24317

Crazybody

Yeni Üye
vahşi doğa ortamını sağlamak zor maliyetli derken şuan muhabbet bakiyorum bence bunlarin bakimi daha kolay biraz abarttığınızı düşünüyorum ekstra olarak yuvalik takicam baska ne maliyeti var

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Vahşi doğa için demiş arkadaş. Siz bahsettiğiniz bakımı yaparsanız ev ortamında kafeste beslemiş olacaksınız haliyle evcilleşecekler. Bu kuşlar dışarıda yaşayamaz. Kafese kondukları anda bize muhtaçlar. Haliyle siz dışarı saldığınız zaman diğer avcı kuşlara yem olurlar.

Yasemin.e07

Paylaşımcı
vahşi doğa ortamını sağlamak zor maliyetli derken şuan muhabbet bakiyorum bence bunlarin bakimi daha kolay biraz abarttığınızı düşünüyorum ekstra olarak yuvalik takicam baska ne maliyeti var
Normal şartlarda bakımı kolay tabiki. Eğer doğaya salcam derseniz kuşu direkt kafesten dışarı salamazsınız bu kediyi denize köpeği dağa atmakla aynı şey olur. Dışarıya doğaya uyum sağlayacakları şekilde "rehabilitasyon" alanı sağlamanız gerekiyor bu da öyle ufak maliyete sahip değil.
Evde üretecekseniz mutlaka ufak aralıklara sahip kafeslere bakın zira kimse evde sabah kuş aramak istemez diye düşünüyorum ☺

Üst Alt