• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Hint bülbülü

Öyküü

Yeni Üye
Hint bülbüllerim (1 dişi 1 erkek) yuva yaptı ama dişi henüz yuvada yatmıyor. Aynı zamanda tüy dönemine girmiş gibi duruyor fakat tüy dönemine nasıl girdiğini tam bilmiyorum.
Elimde B-Forte, multivitamin ve Gervit W var ama bu dönemde hangisini ne sıklıkla vermem gerektiğini tam bilmiyorum. Bu dönemde vitamin vermek doğru mu yoksa dinlenmeye mi bırakmalıyım?
Ayrıca yuva yapıp yatmaması normal mi?

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Hint bülbüllerim (1 dişi 1 erkek) yuva yaptı ama dişi henüz yuvada yatmıyor. Aynı zamanda tüy dönemine girmiş gibi duruyor fakat tüy dönemine nasıl girdiğini tam bilmiyorum.
Elimde B-Forte, multivitamin ve Gervit W var ama bu dönemde hangisini ne sıklıkla vermem gerektiğini tam bilmiyorum. Bu dönemde vitamin vermek doğru mu yoksa dinlenmeye mi bırakmalıyım?
Ayrıca yuva yapıp yatmaması normal mi?
Çiftleşme olmadan dişi yuvaya yatmaz. Girip çıkıp düzenler orda vakit geçirebilir fakat yumurta olmadan üstüne yatmazlar. Tüy döneminde olduğunu normal zamandan daha fazla tüy dökmesinden veya kafalarında ki kapsüllerden anlayabilirsiniz. Düzenli banyo verebilirsiniz vitamin olarak da b forteyi bu hafta 2 kez kullanın 8 damla olucak şekilde. Çiftleşmeyi yuva yapmayı biraz tetiklemek içinde hafta da 2 kez yumurta maması verebilirsiniz.

Üst Alt