İki şey dikkatimi çekti bir bugün üye
olmuşsunuz.Olabilir fikir sormuşsunuz bu da normal ama be lakin fikir sorup sonrada insanları ters köşe yapma ve bilgisiz ilan etme çabasına girmişsiniz.Bu tarz doğru gelmedi bana.
Biz herkese saygılıyız ama burası bizim ailemiz ve insanlara yardım amacı güden bir topluluk.İnşallah sizde bu topluluğa dahil olabilirsiniz.
Soruna gelirsek bir iki doğru bir iki yanlış birşeyler yazmışsınız şimdi konuya noktayı koyalım.Bakalım bilgilimiyiz ölç
Kuşlara şu yağ bu yağ verin demek genel konuşmak yanlıştır.Kuşlar
Hepçil,
Hepobur ya da
omnivor şeklinde beslenme özellikleri değişen canlılardır.Evlerde beslenen kuşlar genelde küçük tür papağanlardır.Peki bunların hangi yağa ihtiyacı var.Genelde Omega 6 ve omega 3 yağlara ihtiyaç duyarlar.En büyük problem omega 3 tür.Bunları da verilen ekstra keten, chia ve perilla vb tohumlarla çözülebilir.Burdan bir uyarı yapmak istiyorum ayrıca bir çok sebze mamalara katıyoruz.Ama bir çoğunu kuşlar alamıyor.Çünkü içindeki A , D , E , K vitaminleri yağda çözünürler.Yap olmadan bünyeye alamazlar.Burada da
@Grpet hocamın dediği profesyonel yapılan yağlar yeterlidir ve kullanılmalıdır.Kolestrol hocam önemli şu önemki bu önemli diyeceksin Bitkilerde kolestrol yok vb diyeceksin vs vs Kolestrol çok önemli hayvanların hücre zarına katılan bir yağ.Bir çok katkısı var.İşte burada Yumurta devrede düzenli ve yeterli vermeyle bunu
kapatacaktır.
Tereyağ yok kuyruk yağ bilmem ne yap bir de adana kebap yapın.
Bunlar bazı türler için verilmesi iyi olabilir ama nasıl ne oranda verceğin hangi türe vereceğin önemli.Bu durumu da işin ehilleri çözecektir ve onlar kullanmalıdır.Bu hayvansal yağlar insanların bile en büyük düşmanı durumunda fazla tükettiğinizde karaciğer damarlar gidiyor direk.Sen de hobicilere ver diyorsun ki bu doğru değil vebalini almamalısın.
Anlayışın için teşekkürler.