İlaçtan önce değil zaten sonra, yeni video ve fotoğraflar ekleyeceğim teşekkürler.Merhaba ilaçtan sonra ılık su ile temizlenmez ilacın etkisini yok edersiniz. Terramicyn i kaç gün kullandınız. Ekstra göz damlası kullandınız mı. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.
Ben Kırıkkale veteriner fakültesinde öğrenciyim 1. Sınıfım kuşum aile evinde Ankara'da kalıyor bizzat ilgilenemiyorum bu yüzden annem ve ablamı yönlendiriyorum . Kuşumuz 6-7 yaşında 2018 den beri bizle son zamanlarda çok sorunlar yaşadık 2 ayağında da yara oluştu veterinere götürdük pododermatit dedi crystaline sprey verdi teramycn suruyorduk devam edin dedi . Tedaviye devam ediyoruz ancak hiçbir ilerleme alamadık ayağı da gitgide kötüleşiyor bu da yetmezmiş gibi son günlerde gözünde bu şekilde sorun oluştu gerçekten çok moralim bozuldu derslerim aksıyor..Merhaba arkadaşlar kuşumun gözünde kızarıklık oluştu ve büyüdü 2 gün önce başladı teramisin sürdük ılık su ile temizledik ama her gün daha kötü oluyor ne yapabiliriz..
Bumblefoot daha çok hareketsiz kalan yada yetersiz beslenen kuşlarda görülür yada bakımsız hijyen koşullarına dikkat edilmediğinde. Tabi genetik unsurlar da etken buna. Eğer teşhis öyleyse tabi. Siz dediğim ilaçları alın. Kullanın iyileşme olmazsa bumblefoot da antibiyotik kullanımı gerekir veteriner hekim gözetiminde. Onfol göz damlası daha çok alerjik durumlarda kullanılır. Yavrunuzun gözünde enfeksiyon var. Tobrased yada gentagut alın. Ankara'da mı ikamet ediyorsunuz öyleyse uğur pet veteriner kliniği öneriliyor yada Capitol veterinerVeteriner hekim kırık olmadığını söyledi pododermatitis diğer adıyla bumblefoot hastalığı yüzünden dedi . teramycn i çok uzun süredir kullanıyoruz hergun eksiksiz nerdeyse. Yakın zamanda dediğiniz ilaçları temin ederiz ayın 16 sına veteriner randevusu aldık ankara fakültesinde en erken o zamana vardı napmalıyız acile götürsek alırlar mı
Veteriner aşırı yağlı ve kilolu olduğunu hareketsiz olduğunu söyledi o yüzden bu hastalığa yakalanmış.kuş sürekli gozunu kaşıyor evde boyunluk tarzı birşey yapsak iyi olur mu sizceBumblefoot daha çok hareketsiz kalan yada yetersiz beslenen kuşlarda görülür yada bakımsız hijyen koşullarına dikkat edilmediğinde. Tabi genetik unsurlar da etken buna. Eğer teşhis öyleyse tabi. Siz dediğim ilaçları alın. Kullanın iyileşme olmazsa bumblefoot da antibiyotik kullanımı gerekir veteriner hekim gözetiminde. Onfol göz damlası daha çok alerjik durumlarda kullanılır. Yavrunuzun gözünde enfeksiyon var. Tobrased yada gentagut alın. Ankara'da mı ikamet ediyorsunuz öyleyse uğur pet veteriner kliniği öneriliyor yada Capitol veteriner
O göz enfeksiyonu kaynaklı, bumblefoot da dört aşaması vardır sizinki hangi aşamada kemik iltihabı var mı buna bakmak lazım. Eğer kemik iltihabı geliştiyse ağızdan antibiyotik de alması lazım, lezyon büyüdü ise cerrahi müdahale veya pomadlarla tedavi edilmesi lazım. Yani her halükarda kanatlı uzmanı tekrar görmeliVeteriner aşırı yağlı ve kilolu olduğunu hareketsiz olduğunu söyledi o yüzden bu hastalığa yakalanmış.kuş sürekli gozunu kaşıyor evde boyunluk tarzı birşey yapsak iyi olur mu sizce
Merhaba, pododermatitis iitihaplı doku zedelenmesi demektir, kuşunuzun tabanlarını göremedim, nasırlardan dolayı enfeksiyon oluşmuş olabilir, nasırlar deri bütünlüğünü bozar, bakteri deri altına girer ve yara yapar, enfeksiyon da yanında bonus olur, çok acı ve ağrı verirVeteriner aşırı yağlı ve kilolu olduğunu hareketsiz olduğunu söyledi o yüzden bu hastalığa yakalanmış.
Yavrunuz kaç gram ki. Hiç yağlı durmuyor. YouTube de boyunluk örnekleri var. Yapabilirsiniz. En azından krem ve damladan sonra biraz boyunluk kalsın ilacın etkisi geçene kadar sonra çıkarırsınız.Veteriner aşırı yağlı ve kilolu olduğunu hareketsiz olduğunu söyledi o yüzden bu hastalığa yakalanmış.kuş sürekli gozunu kaşıyor evde boyunluk tarzı birşey yapsak iyi olur mu sizce
Siz eski halini göreceksiniz şuan hastalıktan dolayı böyle yanlış hatırlamıyorsam 54 gram civarıydı pododermatit teshisi konulduğu günYavrunuz kaç gram ki. Hiç yağlı durmuyor. YouTube de boyunluk örnekleri var. Yapabilirsiniz. En azından krem ve damladan sonra biraz boyunluk kalsın ilacın etkisi geçene kadar sonra çıkarırsınız.
Anladım. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Ben şuanki görünüme göre yorum yaptım. Geçmiş olsunSiz eski halini göreceksiniz şuan hastalıktan dolayı böyle yanlış hatırlamıyorsam 54 gram civarıydı pododermatit teshisi konulduğu gün
Yanıtınız için teşekkürler ayak tabanları attığım videoda görünüyor. Söylediğiniz ilaçları temin edeceğiz tekrardan teşekkür ederizMerhaba, pododermatitis iitihaplı doku zedelenmesi demektir, kuşunuzun tabanlarını göremedim, nasırlardan dolayı enfeksiyon oluşmuş olabilir, nasırlar deri bütünlüğünü bozar, bakteri deri altına girer ve yara yapar, enfeksiyon da yanında bonus olur, çok acı ve ağrı verir
Kuşların tabanları kedi köpekler gibi değildir
Onlarda pati olduğu için kemik yapı üstte kalır, kuşlarda direk kemik ve kıkırdaklar dış deri vardır
Eğerki deforme oluşursa malesef uzun süreli tedavi gerekir
Eczaneden Karamerhem (ıhtıyol) alabilirsiniz, günde 1 defa yatmadan önce kullanın, masaj yapın tabanlar, antibakteriyeldir ve iyileştirme özelliği vardır, kuşlar için yanetkisi yok denecek kadar azdır
Yangıyı azaltır, ağrıyı alır tavsiye ederim
Gözü içinde tobrased veya gentagut uygun Aslı hocamın söylediği gibi
Geçmiş olsun
Yarın Ankara üniversitesi vet fak acile goturecek ablam kabul etmezlerse en kötü ihtimalle özel bir klinikte tedavisini görür. Teşekkürler.O göz enfeksiyonu kaynaklı, bumblefoot da dört aşaması vardır sizinki hangi aşamada kemik iltihabı var mı buna bakmak lazım. Eğer kemik iltihabı geliştiyse ağızdan antibiyotik de alması lazım, lezyon büyüdü ise cerrahi müdahale veya pomadlarla tedavi edilmesi lazım. Yani her halükarda kanatlı uzmanı tekrar görmeli![]()
Mutlaka hareket etsin, ve haftada iki gün sebze verin. Vitamin eksikliği de sebep olur bu rahatsızlığaYanıtınız için teşekkürler ayak tabanları attığım videoda görünüyor. Söylediğiniz ilaçları temin edeceğiz tekrardan teşekkür ederiz
Capitol hayvan hastanesini de öneririm eğer cerrahi tedavi olacaksa ki şu an pomadlarla tedavi edilir düzeyde gözüküyorYarın Ankara üniversitesi vet fak acile goturecek ablam kabul etmezlerse en kötü ihtimalle özel bir klinikte tedavisini görür. Teşekkürler.