• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Hasta kumru

aducat

Aktif Üye
Merhaba sokakta bu çocuğu buldum. Ölmek üzere babam kanarya üreticisi baktı kursak mantarı dedi bir şey yapamayız artık dedi. Ben bırakmaya kıyamıyorum şırıngayla su damlattım ağzına ama ölmek üzere belli. Nasıl kurtarabiliriz bu çocuğu? İlk bulduğumda biraz yürüyordu ama uçamıyoru şimdi yatıyor gözleri kapalı.

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba sokakta bu çocuğu buldum. Ölmek üzere babam kanarya üreticisi baktı kursak mantarı dedi bir şey yapamayız artık dedi. Ben bırakmaya kıyamıyorum şırıngayla su damlattım ağzına ama ölmek üzere belli. Nasıl kurtarabiliriz bu çocuğu? İlk bulduğumda biraz yürüyordu ama uçamıyoru şimdi yatıyor gözleri kapalı.
@Demet bükay

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bırakmak olmaz su içirin , önüne buğday koyun . Elinizde yumurta sarısını suyla açıp yoğurt kıvamında yedirin şırınga ile ya da şekersiz elle besleme maması varsa evvel biraz besleyin .
İlaç tedavisi olarak nöbetçi Eczanelerden Flucan temin edip tedaviye başlayabilirsiniz. Beş şırınga içme suyunu bir bardağı alın içine mercimek büyüklüğü kadar toz ilaçtan ilave edin ve karıştırın. Şırınga ile 1.5 ml ilaç alıp 50 ml suya ilave edin ve şırınga ile içirin. İlerlemiş takviyeleri işe yaramayacaktır.
Flucan :etken maddesi flukonazol olan, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan güçlü bir antifungal ilaçtır. Ayrıca sıvı formu triflucan bulabilirseniz o da olur . @Demet bükay @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kursak mantarı olduğu nasıl anlaşıldı. Sokakta bu şekilde bulduysanız hayvan saldırısına da uğramış olabilir. Nöbetçi eczaneden önce bactrim şurup almayı deneyin. Ama reçeteli ilaçtır vermeyebilirler vermezlerse trıflucan da olur hangi ilacı alırsanız ağzına hemen bir damla damlatın. Kendi yiyecek durumda değil durumu kritik yumurtayı iyice haşlayın sarısının yarısını alın içine az miktar mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin iğnesiz şırıngaya çekip gaga kenarından az az verin.

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kursak mantarı olduğu nasıl anlaşıldı. Sokakta bu şekilde bulduysanız hayvan saldırısına da uğramış olabilir. Nöbetçi eczaneden önce bactrim şurup almayı deneyin. Ama reçeteli ilaçtır vermeyebilirler vermezlerse trıflucan da olur hangi ilacı alırsanız ağzına hemen bir damla damlatın. Kendi yiyecek durumda değil durumu kritik yumurtayı iyice haşlayın sarısının yarısını alın içine az miktar mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin iğnesiz şırıngaya çekip gaga kenarından az az verin.
Aslı Hanım şurup recetesiz zor, triflucan bulmak zor bu sebebten ben de hap versiyonu önerdim. İçerik etken maddesi hemen hemen aynı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aslı Hanım şurup recetesiz zor, triflucan bulmak zor bu sebebten ben de hap versiyonu önerdim. İçerik etken maddesi hemen hemen aynı
Etken maddesi aynıysa hap şurup farketmez. Ama çocuk kursak mantarı mı ondan emin olamadım. Durumu da iyi görünmüyor. Umarım toparlamaya çalışır.

aducat

Aktif Üye
Ağzından peynirleşmiş ekmek gibi şeyler çıkardık beyazdı ağız içi o yüzden kursak mantarı diye düşündük vücudunu kontrol ettim yarası falan yok göğüs kemiği epey belirgin kursağı da boş. Yiyecek verebileceğimi zannetmiyorum su bile içemedi ilacı hemen temin ederim.

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Etken maddesi aynıysa hap şurup farketmez. Ama çocuk kursak mantarı mı ondan emin olamadım. Durumu da iyi görünmüyor. Umarım toparlamaya çalışır.
Güvercinlerin kursak mantarı gaga içi sarı tabaka olur , ağızda koku , ishal olur . Gaga kenarındaki kabuğa aldanmadan . Ağız içi kontrol edilir

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ağzından peynirleşmiş ekmek gibi şeyler çıkardık beyazdı ağız içi o yüzden kursak mantarı diye düşündük vücudunu kontrol ettim yarası falan yok göğüs kemiği epey belirgin kursağı da boş. Yiyecek verebileceğimi zannetmiyorum su bile içemedi ilacı hemen temin ederim.
Buradaki güvercin bakan beyefendilerin tarifine uyuyor .

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz durumu o halde antifungal ilaç bir an önce temin ediniz.

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz durumu o halde antifungal ilaç bir an önce temin ediniz.
Aslı Hanım'ın dediği gibi kursak mantarında emin iseniz antifungal ilaç başlamak gerek.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Flucan ya da triflucan bulamıyorum flagyl verebilirim dediler bilginiz var mı
Vücutta enfeksiyon varsa iyi gelir flagyl. Ama mantar önleyici değildir. Siz yukarda dediğim şekilde mama yapıp biraz karnını doyurup sonra flagyl verirseniz daha iyi olur.

aducat

Aktif Üye
Triflucan şurup buldum nasıl vereceğim şimdi

aducat

Aktif Üye
Şimdi ilacı verdim ama baktım ağzına yutağına kadar beyaz mantar var mama falan veremem bu halde nasıl besleyeceğim? Bir de günde kaç kere vereyim ilacı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şimdi ilacı verdim ama baktım ağzına yutağına kadar beyaz mantar var mama falan veremem bu halde nasıl besleyeceğim? Bir de günde kaç kere vereyim ilacı?
Akşamda verin iki üç damla. Eğer yaşarsa yarın sabah ve akşam günde iki kez, on iki saat arayla iki üç damla verin.