• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yeni hasta kuş

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Merhaba bugün üreticiden bı tane kanatları olmayan yaralı bir sultan papağan aldım iyileştirmek için kanatlarının dibi yara olmuş sürekli kurumuş yarası için ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bugün üreticiden bı tane kanatları olmayan yaralı bir sultan papağan aldım iyileştirmek için kanatlarının dibi yara olmuş sürekli kurumuş yarası için ne yapabilirim
Merhaba Rabbim razı olsun 🥰🤗🤲
Kurtulmuş oradan
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Yaralara günde 2 defa sürün🤗
Entrobac probiyotik bağışıklık verin yarındandan itibaren 3 gün üst üste bağışıklık sistemi güçlenmeli 🤲
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim varsa ağzına damlatın haftada 2 defa 2 damla👍
BtAmin forte de eksik etmeyin

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Rif ampul kuşlar icinmi alcam diyim peki eczaneye
Direkt rif ampül deyin 2 tane alın şırınga da alın yanınıza. Rif ampülü kıracaksınız kulak pamuğuna batırıp yaralı kısmına sürün. Şişenin içinden şırıngaya çekin ve orada saklayın ( dikkatli olun şırınganın içinden akacak şekilde koymayın akarsa çıkartması zor biraz). Günde 1 defa sürerseniz yeterli olur çok derin değilse yarası. Ve şuanki kuşlardan ayrı bir yere koyun kesinlikle bu kuşu 1 hafta karantinada olmalı.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Karşılarında duruyo aynı odadalar ama karşı karşıya yani bitişik değil öyle bişey olmaz degilmi bulaşıcı olduğunu sanmiyorum ama

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Elimize alıp bakamiyoruzki yeni geldiya korkuyo yarası nasıl derinmi kurumuş ama yarası,kanatları yok işte kanadının altınin tüyleri yok gibi gorunuyo gördüm bi ara

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Karşılarında duruyo aynı odadalar ama karşı karşıya yani bitişik değil öyle bişey olmaz degilmi bulaşıcı olduğunu sanmiyorum ama
Bilemiyorum. Bulaşıcı hastalıktan değil de 1 hafta yan yana bile gelmemeleri gerekiyor. Petshoplar genelde pislik kir içinde ev kuşunu da hasta etmesin diye dedim. Yarası olduğunu nasıl öğrendiniz üretici mi söyledi? Varsa mecbur zorla tutacaksınız sürmeniz lazım iyileşmesi için.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Yarası belli kanatllwri yok dipleri kurumus hep kabuk olmuş tüyler tiftik gibi

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Üretici mi yapmış bunu. Dediğim gibi rif sürün siz. Mecbur zorla süreceksiniz izin vermezse iyileşmesi acısını azaltması için.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Dediğine göre annesi babası yolmuş kanatlarini buda ilgilenmemis işte iyice kötü olmuş kuşun kanatları yazık kasiyor ama sürekli

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dediğine göre annesi babası yolmuş kanatlarini buda ilgilenmemis işte iyice kötü olmuş kuşun kanatları yazık kasiyor ama sürekli
Dış parazit damlası da uygulayın, anne baba kanat altını yılmaz, ense ve sırt yolar büyük ihtimalle

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yoksa akarlar falan yoktur dimi kusta bit falan hani obur kuşlarda var evde
Ben anne babanın bu kadar kanatacağını düşünmüyorum. Yaptırın veya yapın ense damlası ne olur ne olmaz. Rif ampülü de kesinlikle unutmayın canı yanıyordur hem de iyileşme sürecinde yorgundur. Çok yormayın size şuanlık alışması önemli değil iyileşmesi önemli. Sevginizi ilginizi kabul ederse sevin tabiki en azından o korkunç üretimhaneyi az da olsa unutur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamam teşekkür ederim alıcam
Dış parazit Damlası veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Merhaba kuşumun dışkısı ne durumda acaba bir sorun varmı ve kanat altı tüyleri hic yok tamamen çıplak kanatlarıida yok zaten yara yok aslında kanamis kurumuş hep kanat uçları bu ne hastaligi olabilir bulasmismidir benim kuşlarıma aynı odada yaşıyorlar

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba kuşumun dışkısı ne durumda acaba bir sorun varmı ve kanat altı tüyleri hic yok tamamen çıplak kanatlarıida yok zaten yara yok aslında kanamis kurumuş hep kanat uçları bu ne hastaligi olabilir bulasmismidir benim kuşlarıma aynı odada yaşıyorlar
Zeolit tozu da isteyin @Şehmus BAKIR abiden iç parazit için toz. Üstten görürsek daha iyi ama çok koyu geldi bana. Neler yiyor kendisi şuan?

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Sadece yem yiyor başka bişey yemiyor hep duruyo öylece uyuyo genelde

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sadece yem yiyor başka bişey yemiyor hep duruyo öylece uyuyo genelde
Yarası var belki ondan dolayı da dışkısı koyu olabilir. Siz rif ampülü unutmayın ve ense damlasını. Vitaminlerini zaten veriyorsunuzdur vitamin eksiği çok vardır yavrunun.

Üst Alt