• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlar için hangi marka yem kullanıyorsunuz?

• Versele Laga

Kullanılan: 19 37.3%
  • Garden Mix

Kullanılan: 8 15.7%
  • Gold Wings

Kullanılan: 8 15.7%
  • Enjoy

Kullanılan: 0 0.0%
  • Quik

Kullanılan: 3 5.9%
  • Hobi m006

Kullanılan: 1 2.0%
  • Vitakraft

• Jungle

Kullanılan: 2 3.9%
  • Nature Plan

Kullanılan: 1 2.0%
  • Pet's Family

• Açık yem

Kullanılan: 9 17.6%
  • Mamaist özel karışım

Kullanılan: 11 21.6%

• Kullanılan toplam oy
    51

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben de buraya bir yorum yazayım. Şimdi forumdaki arkadaşlara, ulaşabilecekleri, küçük paketlerdeki yemler olarak mecburen versele lagayı öneriyorum. Çünkü alternatifleri petshop malı ve kötü içerikli. En azındna versele laga bilinen, güvenilir bir marka. Aldığınızda kuşu zehirleme ihtimali yok. Ancak, stoklama olarak düzgün yerlerden alınmazsa, bayatlamış olma ihtimali var. İthal gelen bir mal çünkü ve sürümü az. Üretici olarak versele laga kullanmam mesela.

Yem karışımı, rasyon olayına gelirsek, tam program, destek takviyeler kullanılıyorsa darı+aspur karışımı kullanılmalı bence. Çünkü tohum çeşidi fazla olduğunda kuşların sindirim sisteminin bozulma ihtimali ve kuşlara kilo aldırma ihtimali var, karışım tohumların. Bu yüzden ben de üretimimde aspur+darıyı tercih ederim. Haftada 1 ya da 2 haftada 1 sağlık tohumu, haftada 1 kesin yulaf kullanırım.

Ayrıca, özellikle sultanlarda dikkatli olunmalı. Zira parakeetler için diye satılan bol çekirdekli, karışık petshop yemlerinin kuşlarda alerji kaynaklı kaşınma ve tüy yolma artı karaciğer hasarı vakalarını da çok gördüm.

Açık yemler çok tehlikelidir. Zirai ilaçlama yapılarak mahsül alınmışsa, hatta yan tarlada ilaçlama yapıldıysa bile kuşları zehirleme ihtimali var ki, bu şekilde patlayan (Allah korusun) çok üretimhane duydum. Ayrıca depolanma koşulları da önemli. Yem tazeyken paketlendiyde, paket içinde küf oluşturma ihtimali de var.

Bu yüzden belli markalar dışına çıkmam yemlerimde. Mutlaka bilenen yerlerden alırım tohumları. Kraft denilen karton çuvalda satılanları tercih ederim ve açıldığında ağzını kapatmam, hava alması için.

Doğacı

Eski Forumcu
Ben de buraya bir yorum yazayım. Şimdi forumdaki arkadaşlara, ulaşabilecekleri, küçük paketlerdeki yemler olarak mecburen versele lagayı öneriyorum. Çünkü alternatifleri petshop malı ve kötü içerikli. En azındna versele laga bilinen, güvenilir bir marka. Aldığınızda kuşu zehirleme ihtimali yok. Ancak, stoklama olarak düzgün yerlerden alınmazsa, bayatlamış olma ihtimali var. İthal gelen bir mal çünkü ve sürümü az. Üretici olarak versele laga kullanmam mesela.

Yem karışımı, rasyon olayına gelirsek, tam program, destek takviyeler kullanılıyorsa darı+aspur karışımı kullanılmalı bence. Çünkü tohum çeşidi fazla olduğunda kuşların sindirim sisteminin bozulma ihtimali ve kuşlara kilo aldırma ihtimali var, karışım tohumların. Bu yüzden ben de üretimimde aspur+darıyı tercih ederim. Haftada 1 ya da 2 haftada 1 sağlık tohumu, haftada 1 kesin yulaf kullanırım.

Ayrıca, özellikle sultanlarda dikkatli olunmalı. Zira parakeetler için diye satılan bol çekirdekli, karışık petshop yemlerinin kuşlarda alerji kaynaklı kaşınma ve tüy yolma artı karaciğer hasarı vakalarını da çok gördüm.

Açık yemler çok tehlikelidir. Zirai ilaçlama yapılarak mahsül alınmışsa, hatta yan tarlada ilaçlama yapıldıysa bile kuşları zehirleme ihtimali var ki, bu şekilde patlayan (Allah korusun) çok üretimhane duydum. Ayrıca depolanma koşulları da önemli. Yem tazeyken paketlendiyde, paket içinde küf oluşturma ihtimali de var.

Bu yüzden belli markalar dışına çıkmam yemlerimde. Mutlaka bilenen yerlerden alırım tohumları. Kraft denilen karton çuvalda satılanları tercih ederim ve açıldığında ağzını kapatmam, hava alması için.
Kıymetli bilgiler için teşekkür ederiz Duygu hocam.

Doğacı

Eski Forumcu
Rica ederim. Açıkçası şehmus bey gibi bilgili ve kuşa özel karışım yapabilen bir petshopu olduğu için forum çok şanslı bence.

Evet. Bilgili ve güvenilir bir satıcı.Eskiden yem için çarşıya çıkardım, şimdi Şehmus abi'den temin ediyorum ürünleri.Kuşların sağlığını da düşünen biri. Fiyat olarak da gerçekten birçok şeyi makul olarak satıyor.Paketleme 10 numara. Hediye de yolluyor.
Diğer birçok petsopcu gibi cebini düşünüp
milleti dolandırmaya çalışan biri değil.. Şanslıyız gerçekten.. Allah razı olsun
😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evet. Bilgili ve güvenilir bir satıcı.Eskiden yem için çarşıya çıkardım, şimdi Şehmus abi'den temin ediyorum ürünleri.Kuşların sağlığını da düşünen biri. Fiyat olarak da gerçekten birçok şeyi makul olarak satıyor.Paketleme 10 numara. Hediye de yolluyor.
Diğer birçok petsopcu gibi cebini düşünüp,
milleti dolandırmaya çalışan biri değil.. Şanslıyız gerçekten.. Allah razı olsun
😊
Zaten mamaist forumdaki arkadaşların ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş bir site. Gelecek ürünlerin uygun koşullarda bölüneceğini ve sağlam bir yer olduğunu biliyoru. Bu imkan değerlendirilmeli 👍

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Uzunn süredir Versele Laga kullanıyorum. Ayrıca Şehmus kardeşimin önerisiyle diyet yemimde var.

Ek olarak Versele Laga nın içeriğinde hiçbir zaman draje yada benzeri bir katkı olmadı içeriği, formülü patentli Belçika ürünüdür. Ürünlerinde de Türkçe açıklama yoktur. Aksi ürün sahte içeriği karıştırılmış yada değiştirilmiş üründür.
akyol kardeşler ozaman sahte ürün satıyor? benim aldığım versele laga prestige muhabbet kuşu yeminin içinde renkli drajeler vardı ve tabanında fare dışkısı gibi birşey vardı

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
akyol kardeşler ozaman sahte ürün satıyor? benim aldığım versele laga prestige muhabbet kuşu yeminin içinde renkli drajeler vardı ve tabanında fare dışkısı gibi birşey vardı
Üretici firma içeriğini, nasıl olduğunu belirtmiş bizde kullandığımız ürünü, nasıl olduğunu ve doğrusunu belirttik. Satıcı firma a, b, c, x hakkında yorum yapamam ilgili firmayı tanımıyorum alışverişim de olmadı. Bu bilgilere dayanarak kendiniz zaten bir fikre varırsınız.

Doğukan G.

Aktif Üye
Öyle gözüküyor. Bende versele laga yemi kullanıyorum az önce kontrol ettim ve renkli drajeler yoktu.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Aslında akyol kardeşler de nispeten güvenilir yerlerden. Çok alışveriş yaparım. Ama bölünmüş ürünlerde dikkatli olmak lazım yine de. Çok yulaf aldım mesela ordan. Bir sıkıntı yaşamadım