• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hamile Dişili Çiftimi Yeni Evlerine En Mutlu Nasıl Alıştırabilirim ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam gün ışığı o odadan erken gidiyor yani ortalama 3 den sonra kararıyor oda nasıl yapmalıyım sizce ? Erkegin hareketlerini uzakdan izledim genel de sese karşı tepki veriyor sanki disi kus ottugunde de tepki veriyor. Dişi suan bayağı bitkin oldugu icin yanina yaklastirmiyor sanirim o yuzden de erkek sinirleniyor ilk yumurtlamadan sonra duzelir mi sizce hocam erkeğin bu kadar agresif olma sebebi nedir yani ara ara optugunu goruyorum ama suan erkek gergin ve sinirli duruyor dun her sey cok iyiydi ama :(
Bence siz ne kadar alışkınlar sıkıntı olmadı diye düşünseniz de bunlar çok narin hayvanlar sokaktan motor geçse strese giriyorlar ve stres de onları çok aşırı etkiliyor. Ne olursa olsun yerleri değişti, üstelik dişi hamileyse (ki fotoda öyle görünüyordu) onun da stresi vardır, dediğiniz gibi erkeği yanına yaklastirmadigi için olabilir yani ben yine de stresli olduklarını düşünüyorum hocalarımız daha iyi bilirler tabii ki

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam gün ışığı o odadan erken gidiyor yani ortalama 3 den sonra kararıyor oda nasıl yapmalıyım sizce ? Erkegin hareketlerini uzakdan izledim genel de sese karşı tepki veriyor sanki disi kus ottugunde de tepki veriyor. Dişi suan bayağı bitkin oldugu icin yanina yaklastirmiyor sanirim o yuzden de erkek sinirleniyor ilk yumurtlamadan sonra duzelir mi sizce hocam erkeğin bu kadar agresif olma sebebi nedir yani ara ara optugunu goruyorum ama suan erkek gergin ve sinirli duruyor dun her sey cok iyiydi ama :(
O zaman ışık yakacaksiniz.. erkeğin o hareketi normal durum evcil kuşlarda olur kıskanır eşini sizin yapmanız gereken gerekli ihtiyaçları karşılama ve sabır

darwinsizgumball

Aktif Üye
Bence siz ne kadar alışkınlar sıkıntı olmadı diye düşünseniz de bunlar çok narin hayvanlar sokaktan motor geçse strese giriyorlar ve stres de onları çok aşırı etkiliyor. Ne olursa olsun yerleri değişti, üstelik dişi hamileyse (ki fotoda öyle görünüyordu) onun da stresi vardır, dediğiniz gibi erkeği yanına yaklastirmadigi için olabilir yani ben yine de stresli olduklarını düşünüyorum hocalarımız daha iyi bilirler tabii ki
Haklısınız stres yaptılar :cry: sizce ne yapabilirim tavsiyeniz var mıdır ? Disiye zarar vermesinden korkuyorum, bu kadar iyi anlisirken nasil bir guj de boyle oldu cok saskinim gercekden bazen guzel guzel otuyorlar bazen de cok fena kiziyor. Bu arada ufak bir kesit paylasacagım siz de bakip yorumlarssniz sevinirim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haklısınız stres yaptılar :cry: sizce ne yapabilirim tavsiyeniz var mıdır ? Disiye zarar vermesinden korkuyorum, bu kadar iyi anlisirken nasil bir guj de boyle oldu cok saskinim gercekden bazen guzel guzel otuyorlar bazen de cok fena kiziyor. Bu arada ufak bir kesit paylasacagım siz de bakip yorumlarssniz sevinirim.
Bence Şehmus abinin dediği gibi, sadece bakımlarını yapın onun haricinde kendi haline bırakın anı hareketten yüksek sesten kaçının bir süre sonra yavaş yavaş alışmaya baslayacaklardır

darwinsizgumball

Aktif Üye
O zaman ışık yakacaksiniz.. erkeğin o hareketi normal durum evcil kuşlarda olur kıskanır eşini sizin yapmanız gereken gerekli ihtiyaçları karşılama ve sabır
Sabahdan mı açayım ışıklarını ? Extra bir sey yapmamı önermez misiniz zarar vermez degil mi disiye gormedigim bir zaman da zarar verebileceginden korkuyorum aslinda gordugum kadariyla kendi kendine kiziyor yani disiye karsi cok nadiren sert davranıyor. Ufak bir video paylastim bakarsaniz sevinirim bazen bu videodakinden daha sinirli olabiliyor.

Son düzenleme:

darwinsizgumball

Aktif Üye
Bu çok normal benim erkek te aynı şekilde dişinin onunla ilgilenmesini istiyor
Bence
Yumurta olduğu için dişi de biraz erkeğe karşı ilgisiz olabilir siz ciflesme sesi açın ☺ben bu şekilde çözüm buldum erkeğin dikkatini dağıtıyorum
😂Ve dişide de
Çiftleşme istediğinin arttığını gördüm
Evet haklisiniz anladigim kadariyla erkek suan cok kizgin disiden karsilik alamayinca da cok kiziyor degil mi ? Video herhangi bir sorun yaratmaz değil mi ? Bu arada siz de ise yarayan bir video oneriniz varsa linkini atarsaniz sevinirim tekrardan tesekkurler acil yardim gibi yetisiyorsunuz gercekden.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet haklisiniz anladigim kadariyla erkek suan cok kizgin disiden karsilik alamayinca da cok kiziyor degil mi ? Video herhangi bir sorun yaratmaz değil mi ? Bu arada siz de ise yarayan bir video oneriniz varsa linkini atarsaniz sevinirim tekrardan tesekkurler acil yardim gibi yetisiyorsunuz gercekden.
Link atmak sitede yasak, fakat YouTube a yazıp bulabilirsiniz 😇

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu çok normal benim erkek te aynı şekilde dişinin onunla ilgilenmesini istiyor
Bence
Yumurta olduğu için dişi de biraz erkeğe karşı ilgisiz olabilir siz ciflesme sesi açın ☺ben bu şekilde çözüm buldum erkeğin dikkatini dağıtıyorum
😂Ve dişide de
Çiftleşme istediğinin arttığını gördüm
Kız ben de açayım benim mavislere bu aralar dişi yine yuvaya girip oturmaya başladı iki gündür kafese ne zaman baksam oğlan yalnız başına kur ötüşü yapıyor dişi ortada yok 😂😂

darwinsizgumball

Aktif Üye
Hiç sorun yok bir kere benim dişi yi öyle sıkıştırdı ki erkek ayağından yakaladı bırakmadı dişi 🤣 erkek te o zamandan beri anca böyle senin kuş gibi bağırıyor
Link atmak yasak mı bilmiyorum ama özelden atayım
Çok video dinlettim
Ama size atacağım olan
Da ilk 10dk içinde ciftlesme oldu özellikle benim ketum dişi 😂erkek gibi kur yapmaya başladı 😬
Site de yeniyim bilmiyordum. Bu arada erkek yalniz basina mutlu olmayi hic bilmiyor yaa 😂 suan disiden karsilik aliyor sesi hemen kesildi cok tatli otuyor suan disi biraz uzaklasinca hemen cildirmaya basliyor. Suan cok rahatladim onceki muhabbet kuslarimdsn kalma travma sanirim hic anlasamiyorlardi asiri stres oluyordum. Bu arada sanirim @Şehmus BAKIR hocamızın drdigi gibi kiskanma durumu da var. Cunku disi ufacik bir otus yapsa erkek deliriyor.

darwinsizgumball

Aktif Üye
İşe yaradı mı denediniz mi
O bağırma olayı de geçici ☺bir hafta sürdü sonra kesildi
Evet hocam etkili oldu tesekkur ediyprum. Bugün erkek sanki daha agresif disiyle yan yanalar hatta yapisiklar ama erkek karsilik alamayinca ufak ufak vuruyor asla sert vurmuyor ama onlari boyle gormek biraz uzuyor. Disi de hala yumurtlamadi bu sorun olur mu ? Dün bi ara yavaş yavaş kafasini sokup kontrol etti yuvaligin icini ama erkegin darlamasindan giremedi. Tavsiyelerinizi bekliyorum yuvaligin hemwn dibine kraker falan koymayi dusundum ama zararli oldunu soylemisti @Feyza T. hocam.
Ek olarak acaba yuvaligin duzenin de mi sorun var yani malzemesini falan cok mu koydum acaba bu arada icin de talaş ve az biraz kekik otu var ya da ici çok karanlik falan mi ?

Son düzenleme:

darwinsizgumball

Aktif Üye
Yuvanın yönünü ilk getirdiğim gibi yaptım çünkü o halindeyken bir kere girmişti yuvaya sonra hemen çıkmıştı çiftleşme de o şekil de olduğu için tekrar öyle yaptım. Yuvaya ışık girmiyor yani rahatsız olacağını düşünmüyorum sizin tavsiyeleriniz nedir bu şekil de problem olur mu ? Bu arada o kızgın ortam bir gün de gitti bu sefer de tam tersi çok huzurlular sanki, erkek nadiren bağırıyor dişiyle tekrardan yakınlaştılar bu tutarsız duygu değişimleri bana kafayı yedirtecek ama olsun tekrardan mutlu olmaları beni de çok mutlu etti 😂 Bunlar dışın da dişinin dışkıları çok büyük çekmek istedim hala yumurtlamadı o durum beni korkutuyor umarım bir sorun olmaz. Elime alıp yuvalığa atasın var 🤣😂 sabrım taştı sevebilecekleri her şeyi yuvaya yakın koymaya çalışıyorum fakat dişi hala tedirgin bazen kafasını sokup bakıyor ama girmiyor

Ekli dosyalar