• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Halsizlik, ilgisizlik, sürekli uyuma

TheCure

Aktif Üye
Geçirdiği krize arada olur öyle şeyler demesi ve bizim baş dönmesi ile kıyaslama yapması olmamış bana göre. Sağlıklı bir kuşun arada kriz geçirmesi normal değil yolunda gitmeyen şeyler var demektir. Ayrıca dört yaşa sıfır kilometre benzetmesi de hiç olmamış. Kuş daha genç en aktif en verimli zamanları. Hekim veteriner kliniğine gitmedim ama İzmir'de yaşadığım için kendisini çok duydum. Bazı arkadaşlar oradan memnun kalmadığını söylüyor. Bilmiyorum ama kuşun dışkısıda istenilen düzeyde değil. Keşke bize sorsaydınız veteriner kliniği için. Mesela t-vet veteriner kliniği var buca tarafında. Giden arkadaşlar çok memnunlar. Orayı tavsiye ederim size. Büyük ihtimalle kuşun durumunu Emrullah bey belirlerdi.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama ben zaten eskiden Bayraklı'daki Kuş Veterineri Burak beye gidiyordum, oradan da memnun kalmadığım için zaten sizlerden bu forumdan tavsiye alarak 1,5 sene önce Hekim'e gitmeye başladım. Şimdi buradan da pek memnun değilim.

Bir de sabah buraya yazdıktan sonra veterinere mesaj atıp dışkısını gönderdim ve bi bakar mısınız dedim o da bana şu anki gramajını sordu, hemen tarttım yine 31 çıktı yani aynı. O da bana "Probiyotikli suda içmek istemiyor olabilir belki haftada bir gun olarak verin , belki suyu az içtiğinden dolayi sindirim sistemindeki su geri emilimi daha fazla olduğunda dolayi oluyor olabilir simdilik haftada bir gun olarak verin probiyotigi. Zayiflama olmamış hala gramajı stabil bu da beslenmenin ve emiliminin guzel olduğunun göstergesi simdilik farklı bir sey yapmayalim" diye yazdı. Ben sabah takmıştım probiyotikli suyu, birazdan çıkarıp normal su takıcam bakalım ne olacak.

Bir de rica etsem bu yaşananları diğer bilgili kişiler de zahmet olmazsa bi yorumlasalar, onların da bu çocuğun yaşadıklarına ne diyeceklerini merak ediyorum. @Şehmus BAKIR @Demet bükay @EzgiA

Son dışkısını da şimdi ekleyeyim dedim dosya olarak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama ben zaten eskiden Bayraklı'daki Kuş Veterineri Burak beye gidiyordum, oradan da memnun kalmadığım için zaten sizlerden bu forumdan tavsiye alarak 1,5 sene önce Hekim'e gitmeye başladım. Şimdi buradan da pek memnun değilim.

Bir de sabah buraya yazdıktan sonra veterinere mesaj atıp dışkısını gönderdim ve bi bakar mısınız dedim o da bana şu anki gramajını sordu, hemen tarttım yine 31 çıktı yani aynı. O da bana "Probiyotikli suda içmek istemiyor olabilir belki haftada bir gun olarak verin , belki suyu az içtiğinden dolayi sindirim sistemindeki su geri emilimi daha fazla olduğunda dolayi oluyor olabilir simdilik haftada bir gun olarak verin probiyotigi. Zayiflama olmamış hala gramajı stabil bu da beslenmenin ve emiliminin guzel olduğunun göstergesi simdilik farklı bir sey yapmayalim" diye yazdı. Ben sabah takmıştım probiyotikli suyu, birazdan çıkarıp normal su takıcam bakalım ne olacak.

Bir de rica etsem bu yaşananları diğer bilgili kişiler de zahmet olmazsa bi yorumlasalar, onların da bu çocuğun yaşadıklarına ne diyeceklerini merak ediyorum. @Şehmus BAKIR @Demet bükay @EzgiA
31 gram yerli muhabbet kuşu için zayıf bir gramaj. 36-37-38 gramlarda olmalı. Biraz üstü de olabilir. Ben zamanında Bayraklı'da ki Burak Uçar a çok gittim. Onun tedavisindeki hatırladığım, nerden baksanız günde beş kez sattığı ilaçları yavruma ağızdan verdiğimdir ve yavrumun çok stres oluşudur. İlerleme de sağlayamadık. Geçmiş olsun

TheCure

Aktif Üye
31 gram yerli muhabbet kuşu için zayıf bir gramaj. 36-37-38 gramlarda olmalı. Biraz üstü de olabilir. Ben zamanında Bayraklı'da ki Burak Uçar a çok gittim. Onun tedavisindeki hatırladığım, nerden baksanız günde beş kez sattığı ilaçları yavruma ağızdan verdiğimdir ve yavrumun çok stres oluşudur. İlerleme de sağlayamadık. Geçmiş olsun
Aslında bebekliğinden beri minyon, veteriner de öyle dedi. Hep stabil 33-34 gram ağırlığında, çok iştahlı ve obur bir kuş değil, huyu böyle. Sadece bu süreçte 31 grama düştü ve şu an için artmıyor. Normal gramajı 33-34 yani, asla dediğiniz gramajlara en iyi hâlindeyken bile çıkmadı şimdiye kadar.

Bilemiyorum yani, kuşun doğası bu şekilde olduğu için bebekliğinden beri benim elimden bişey gelmedi ve şimdi hekim de baksanıza karaciğer yağlanması olmaması için çok yememeli diyor, ne yapmalı ben anlamadım ki böyle.

Bu arada Burak bey bana da 5 ilaç vermişti, artı 2 de 10 günlük mü ne ilaç enjeksiyon vermişti, yani toplamda 7 ayrı şeyi ağızdan veriyordum ve inanamazsınız ama hepsinin arasına 1 saat koy demişti. E benim bunları yapmak için en az 8 saat boyunca kuşun yanında olmam şart ki bunu günlük hayatta nasıl yapalım ki kuş dediğiniz gibi stres olmuştu, çok zorlanmıştım. Bir süre sürdürüp bıraktım, neyse ki düzelmişti kuş.

Son düzenleme:
Üst Alt