• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güvercin yumurtası

Sylmbkts

Aktif Üye
Merhabalar, güvercin ofis balkonumda klimanın arkasına yumurta yapmış, bugün tesadüfen gördüm. Ne yapmam gerekiyor, klimalar çalışmaya başlayınca yumurtalara zarar verir mi acaba? Arkadaşımın klimasının arkasına yapmış, benimki olsa ben klimayı çalıştırmam zaten de, ne yapmam gerekiyor arkadaşlar?

Sylmbkts

Aktif Üye
Evet motor parçasının arkasına yapmış, çok telaşlandım asla bozmam zaten de klima zarar verir mi yumurtalara?

Sylmbkts

Aktif Üye
Güvercin yumurtası diye tahmin ediyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Genelde kumrular ve serçeler daha çok klima arkalarına yuva yaparlar. Ama yuvalara dokunmayın. Klimanın çalışması ile motor da çalışacağı için zarar görme durumu da var. Annemin de klima arkasına böyle yuva yapmıştı kuşlar. Yuvadaki yumurtaların cikmasini ve yavruların büyümesinden sonra annem klimaci birisini aradı yuvayı kontrol ettiler yumurta ve kuş olmadığı için klimanın arkasını temizlediler. Genelde doğadaki kuşlar başka hayvanlar zarar vermesin diye klima arkasındaki boşlukları kullaniyorlar

Sylmbkts

Aktif Üye
Yumurtadan yavruların çıkması ne kadar sürer sizce? Bence güvercin yumurtası çünkü balkona güvercin çok fazla geliyor. Yani şöyle benim klimam olsa çalıştırmam ama arkadaşın kliması bilmiyorum ne yapacağız. Ben bozmam zaten asla, bebekler çıktıktan sonra yapmam gereken bir şey var mı?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
20 günden önce çıkmaz bence kuluçka donemleri de aynı bir nevi papağanlar gibi. Zaten şuan güvercin üreme mevsimi, çıktıktan sonra da büyümelerini hesap etmek lazım şimdi yuvayı ordan alırsanız da zor yani anne baba bakmaz yer değişeceği için. Yazık olur yumurtalara

Sylmbkts

Aktif Üye
Anladım teşekkür ederim, yok yerlerini değiştirmem zaten