• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güvercin yavrusunu nasıl iyileştirebilirim?

hoffuer

Yeni Üye
Merhaba, 20 gün önce bir kuş balkonumuza yuva yapip 2 tane yumurta bıraktı.
ilk doğduklarinda gayet sağlıklı gozukuyorlardi ama ne olduysa bir yavrunun kafasında büyük bir yara var. Ne yapabilirim enfeksiyon kapar mi?
Dokunsam annesi bırakir mi?

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Merhaba, 20 gün önce bir kuş balkonumuza yuva yapip 2 tane yumurta bıraktı.
ilk doğduklarinda gayet sağlıklı gozukuyorlardi ama ne olduysa bir yavrunun kafasında büyük bir yara var. Ne yapabilirim enfeksiyon kapar mi?
Dokunsam annesi bırakir mi?
Baya büyükmü yara? Çok derin deılse rifle pansuman yapılabilir. Yoksa kanatlı uzmanına gidişle iyi olur.

hoffuer

Yeni Üye
Baya büyükmü yara? Çok derin deılse rifle pansuman yapılabilir. Yoksa kanatlı uzmanına gidişle iyi olur.
Hocam öğrenciyim götürebileceğimi sanmiyorum.. İlaç filan araştirmiştim sürerim diye ama daha çok küçükler kremin kokusundan annesi birakirsa daha kötü olur en azından öteki yavru saglıklı gözküyor. Yara neden oldu anlamadım yumurtadan çıktıgında bir şey yoktu. Büyük ihtimalle başka kuş gelip saldırdı. Birbirleriyle de kavga ediyor yavrular arada..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi böyle açık olması da sıkıntı olmaz mı?

Özeller bakmıyor.
Açıkçası ben olsam alır müdahele ederdim kendim beslerdim büyütürdüm kardeşim ama bu arkadaş yapabilir mi var mı tecrübesi elinde malzeme var mı? Bunları gözönünde bulundurunca düşündüm ve eğer anne gelıp besliyorsa en azından ikisinin yaşama şansı var müdahele etmesi için erken ve yaranın üstü tüylenirse kapanır doğa onu tedavi eder inşallah

Mert G.

Eski Forumcu
Hocam öğrenciyim götürebileceğimi sanmiyorum.. İlaç filan araştirmiştim sürerim diye ama daha çok küçükler kremin kokusundan annesi birakirsa daha kötü olur en azından öteki yavru saglıklı gözküyor. Yara neden oldu anlamadım yumurtadan çıktıgında bir şey yoktu. Büyük ihtimalle başka kuş gelip saldırdı. Birbirleriyle de kavga ediyor yavrular arada..
Hocalarım görsün küçük olmasa belediye lerın Kanatlı uzmanları bakıyor arıyın diycemde bilemedim valla küçük diye

hoffuer

Yeni Üye
Açıkçası ben olsam alır müdahele ederdim kendim beslerdim büyütürdüm kardeşim ama bu arkadaş yapabilir mi var mı tecrübesi elinde malzeme var mı? Bunları gözönünde bulundurunca düşündüm ve eğer anne gelıp besliyorsa en azından ikisinin yaşama şansı var müdahele etmesi için erken ve yaranın üstü tüylenirse kapanır doğa onu tedavi eder inşallah
Elimde malzeme yok ama youtubeda bir video izlemiştim krem ve bir ilaç vardi, alip onu sürecektim. Sizce yapmalı mıyım?

hoffuer

Yeni Üye
baticon ve silverdin
burada görmüştüm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden rif ampul alın, şırıngaya çekin günde 2-3 kez yaraya damlatın sonra ağzını kapatın hava almasın 🙏

hoffuer

Yeni Üye
Eczaneden rif ampul alın, şırıngaya çekin günde 2-3 kez yaraya damlatın sonra ağzını kapatın hava almasın 🙏
Şırınganin ağzını mi demek istediniz kapatın derken?
Elimi henüz yavrulara sürmedim ama yem koyduğum için başka kuşlar da geliyor..
Galiba annesi yavruları terketti elimi de suremiyorum acaba geri gelir mi diye. Cikleyip duruyor yavrular.
Sağlıklı olan yavru yarali olanın yarasına saldırıp duruyor.
Anneleri geceden beri yok. Hiç kalkmazdi ustunden. Arada gidip hemen gelirdi 20 gündür. Ne oldu anlamadım. Öldü mü acaba, bilmiyorum..
Geri gelirse diye dokunmakta istemiyorum.
Aksama kadar gelmezse eldivenle beslemek istiyorum. Belki karınları aç ondan birbirlerine saldırıyorlar..
Eğer anneleri gelemzse siringayla besleyecegim değil mi?
Kuş yemi almıştım anneleri yiyordu ondan yerler mi acaba?
Su filan var ama küçükler icemezler ki şimdi..

cockatiel06

Yeni Üye
Rif ampul sodyum tuzu icerir saglam bakteri oldurur, ama ilk etapta batikon+polimisin kullqnin yavruya el degmeden eldivenle annesi kokunuzu almasin, eger yara acilmaya baslarsa rif veya veterinerden akivet-k kullanin. Bazi beseri laclar hayvanlara fayda etmez

Mert G.

Eski Forumcu
Rif ampul sodyum tuzu icerir saglam bakteri oldurur, ama ilk etapta batikon+polimisin kullqnin yavruya el degmeden eldivenle annesi kokunuzu almasin, eger yara acilmaya baslarsa rif veya veterinerden akivet-k kullanin. Bazi beseri laclar hayvanlara fayda etmez
Batıkon iyot vardır . Yerse zehırlıyebılir. Rif
Yesede sorun olmaz