• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güvercin yavrusunu nasıl iyileştirebilirim?

hoffuer

Yeni Üye
Annesi geldi büyüdükleri için o kadar kalmıyor sanırım artik. Hatta başka guvercin daha geldi galiba o da babalari.Yavrular çok enerjik yaralı olan bile. Yarın rif ampul alıp, eldiven ve şırınga yardımıyla bir kaç damla damlatacagim. Gittikçe tuyleniyorlar :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Annesi geldi büyüdükleri için o kadar kalmıyor sanırım artik. Hatta başka guvercin daha geldi galiba o da babalari.Yavrular çok enerjik yaralı olan bile. Yarın rif ampul alıp, eldiven ve şırınga yardımıyla bir kaç damla damlatacagim. Gittikçe tuyleniyorlar :)
Annelerinin gelmeleri çok iyi olmuş. Siz etrafa buğday mısır bolca koyun. Belki ozaman anne gitmek durumunda kalmaz.

hoffuer

Yeni Üye
Annelerinin gelmeleri çok iyi olmuş. Siz etrafa buğday mısır bolca koyun. Belki ozaman anne gitmek durumunda kalmaz.
Koyuyorum yemlerini ama çok koymuyorum, bayatlamasın diye. Bittikçe ekliyorum, suyunu da tazeliyorum.
Bir şey soracaktım, az önce yavrulardan ses gelince baktım, sanırım annesi besliyordu. Ancak birbirlerine aşırı saldırıyorlardı. Bu durum normal mi?

Yemek yetmiyor gibi, aç kaldıkları için birbirlerinin ağzındakini almaya çalışıyorlar. Diğer kuşun kafasını da muhtemelen diğer yavru yapmış. Kaç günlük hayvanlar aç kalmasa saldırmaz birbirine bu kadar şiddetli herhalde
Ayırmaya çalıştım eldivenle ama yan yana durunca tekrar başlıyorlar. Umarım yaralamazlar birbirlerini daha önce kuş bakmadım bilmiyorum normal mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bahsettiğiniz şeyler ihtimal dahilinde. Keşke sizde besleyebiliyor olsaydınız ama işte anaçların terketme ihtimalide var. Tek anne mi ilgileniyor baba besleme yapmıyor mu? Gözlemeleyebildiniz mi? Anne tek yetişemiyor olabilir.

hoffuer

Yeni Üye
Bahsettiğiniz şeyler ihtimal dahilinde. Keşke sizde besleyebiliyor olsaydınız ama işte anaçların terketme ihtimalide var. Tek anne mi ilgileniyor baba besleme yapmıyor mu? Gözlemeleyebildiniz mi? Anne tek yetişemiyor olabilir.
Yok sanmıyorum annesi tek besliyor. Annesi de eskisi kadar durmuyor bile. Arada gelip besleyip ya da bakıp gidiyor geri.
Yem koyduğum için başka kuşlar da gelmeye başladı.
Yavru güvercinler de yem yer mi acaba? İlacıni sürdükten sonra beslemeyi deneyebilirim.

Mert G.

Eski Forumcu
Yok sanmıyorum annesi tek besliyor. Annesi de eskisi kadar durmuyor bile. Arada gelip besleyip ya da bakıp gidiyor geri.
Yavru güvercinler de yem yer mi acaba? İlacıni sürdükten sonra beslemeyi deneyebilirim.
Daha küçükler yem yiyeceğini düşünmüyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kendileri yiyemez. Ama el besleme gaparım derseniz o şekilde ilerleyebilirsiniz. Oda zaman gerektiren bir iş. Siz bolca yem bırakın yapacak birşey yok. Beslerim dersenizde youtubede besleme yollarını gösteren videolar var. Bakın isterseniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Şırınganin ağzını mi demek istediniz kapatın derken?
Elimi henüz yavrulara sürmedim ama yem koyduğum için başka kuşlar da geliyor..
Galiba annesi yavruları terketti elimi de suremiyorum acaba geri gelir mi diye. Cikleyip duruyor yavrular.
Sağlıklı olan yavru yarali olanın yarasına saldırıp duruyor.
Anneleri geceden beri yok. Hiç kalkmazdi ustunden. Arada gidip hemen gelirdi 20 gündür. Ne oldu anlamadım. Öldü mü acaba, bilmiyorum..
Geri gelirse diye dokunmakta istemiyorum.
Aksama kadar gelmezse eldivenle beslemek istiyorum. Belki karınları aç ondan birbirlerine saldırıyorlar..
Eğer anneleri gelemzse siringayla besleyecegim değil mi?
Kuş yemi almıştım anneleri yiyordu ondan yerler mi acaba?
Su filan var ama küçükler icemezler ki şimdi..
Evet iğneyi takın yani kullandıktan sonra ☺ Siz kursak kontrolü yapın sık sık eğer boş ise beslersiniz, su da verirsiniz 🌸🌸

hoffuer

Yeni Üye
Evet iğneyi takın yani kullandıktan sonra ☺ Siz kursak kontrolü yapın sık sık eğer boş ise beslersiniz, su da verirsiniz 🌸🌸
Yaptim kalani iğnesini takip buzdolabına koydum ezzaci öyle demiş.
Youtubedan bakarak agzini açıp yem vermeyi denedim yemedi. Annem de kursagi dolu ondan yemiyor dedi. İlacını surmeden once annesi vardı yanında büyük ihtimalle yemek getirdi.
Ciklemeye başlayınca zorlamadim koydum yerine. Umarım iyileşir bakalım. :)
Diğer yavrunun keyfi yerinde uyuyordu hiç dokunmadım ona.
Teşekkürler herkese buyuduklerinde fotograflarini atarım buraya

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yaptim kalani iğnesini takip buzdolabına koydum ezzaci öyle demiş.
Youtubedan bakarak agzini açıp yem vermeyi denedim yemedi. Annem de kursagi dolu ondan yemiyor dedi. İlacını surmeden once annesi vardı yanında büyük ihtimalle yemek getirdi.
Ciklemeye başlayınca zorlamadim koydum yerine. Umarım iyileşir bakalım. :)
Diğer yavrunun keyfi yerinde uyuyordu hiç dokunmadım ona.
Teşekkürler herkese buyuduklerinde fotograflarini atarım buraya
İnşallah iyileşir güncellemelerinizi bekliyoruz 🙏🌸