• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Güvercin Sorunu

İbrahim K.

Aktif Üye
Öncelikle böyle bir konuyu burda açmak doğru mu bilmiyorum doğru değilse kusura bakmayın.
Evimin balkonunda kombi dolabının üzerine 1 yıl kadar önce güvercin yumurtladi yumurtasina falan hiç dokunmadım hatta yumurtaları ordan düşüp kırılmasın kendilerine yuva yapsın diye dışardan kuru otlar falan getirip balkona bıraktım düşündüğüm gibi de o otları taşıyıp yumurtayı da üstüne aldılar bu yumurtlama olayını 5 6 kez tekrar ettiler hiçbirinde dokunmadım rahatsız etmedim toplamda 15 16 tane sağlıklı büyüttüler şimdi bu yavruların hepsi birde ana babaları sık sık balkona geliyorlar neredeyse bütün günü balkonda geçiriyorlar mutlaka aramızda aynı sorunu yaşamış olanlar vardır güvercin dışkısı pislikleri diğer kanatlılar gibi de değil hem temizlemesi çok zor oluyor hem çok aşırı derece koku yapıyor temizlenmiş halde bile balkon kapısı acamaz oldum kokudan zaten 2 günde eski pis haline getiriyorlar balkonu kapatmadan güvercinlere zarar vermeden nasıl uzaklaştırabilirim balkondan tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi

Bahar Y.

Müdavim
Bizim burada kuşlar gelip pislemesin diye CD asılır balkona ama sürekli aynı kuşlar geliyorsa güvendiğinden geliyordur çözüm olur mu bilemem, deneyin isterseniz 😊

İbrahim K.

Aktif Üye
Bizim burada kuşlar gelip pislemesin diye CD asılır balkona ama sürekli aynı kuşlar geliyorsa güvendiğinden geliyordur çözüm olur mu bilemem, deneyin isterseniz 😊
Farklı yöntemler denedim ama cd denemedim onu da deneyelim havalar biraz ısınınca yumurtlamaya başlayacaklar yine o dönem gelmeden çözüm bulmam lazım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizim güvercinler 2 yavru büyütmüş, sonrasında bir kuluçka daha yapıp diğer 2 yavruyu terk etmişlerdi. Hala iki çocuk, anne ve baba gelip gidiyorlardı yuvayı dağıttık ettik ama bırakmadılar çamaşır asamaz oldum balkona 😅 sonra eşim orayı minik çaplı bir atölyeye çevirdi işimiz için ahşap kesmekte falan kullanıyor, mdf den raf falan yaptı kendisine içerinin düzeni tamamen değişmiş oldu. Bu sayede balkonu ne ev halkı kullanabiliyor ne kuşlar 🤭🤭 sadece eşime özel bir alan oldu 😂

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Eğer yuvaları varsa yuvada yavru vs yoksa yuvayı kaldırıp başka yere taşıyın bir kere alıştılar mı bir daha o yeri bırakmıyorlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer yuvaları varsa yuvada yavru vs yoksa yuvayı kaldırıp başka yere taşıyın bir kere alıştılar mı bir daha o yeri bırakmıyorlar
Ben yuvayı bozdum, hatta orda tabure vardı onun içine yuva yapmışlardı tabureleri falan da hepten aldım attım, yine de gelip gittiler aylarca 🤣

İbrahim K.

Aktif Üye
Yuvaları yok şuan son yavrular uçmaya basladiktan sonra kaldırdım yuvalarını ama ziyareti bırakmadılar aşiret olarak gelip gidiyorlar şimdi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizimkilerde geliyor, hatta ön balkona yuva yapan çift, arka balkona başka bir çift geliyor. Biz rahatsız olmadığımız için herhangi bir şey yapmıyoruz. Günlük su ve yem koyuyoruz yesinler diye. Bakış açısıyla alakalı biraz galiba. Pisletmeleri vs sorun olmuyor bizim için. 🤗

Baharın dediği gibi cdyi deneyebilirsiniz, birde kuş, kedi girmesin diye file yapılıyor balkonlara, onlarada bakabilirsiniz.

İbrahim K.

Aktif Üye
Bizimkilerde geliyor, hatta ön balkona yuva yapan çift, arka balkona başka bir çift geliyor. Biz rahatsız olmadığımız için herhangi bir şey yapmıyoruz. Günlük su ve yem koyuyoruz yesinler diye. Bakış açısıyla alakalı biraz galiba. Pisletmeleri vs sorun olmuyor bizim için. 🤗

Baharın dediği gibi cdyi deneyebilirsiniz, birde kuş, kedi girmesin diye file yapılıyor balkonlara, onlarada bakabilirsiniz.
Başlarda bende sorun etmiyordum sadece ikili eş varken onların dışında güvercin gelmesine kendileride izin vermiyordu ama şimdi buyuttukleri yavrular da geliyor balkonun kapısı mutfağa açılıyor hava sıcak olup balkon kapısını açık bıraksan mutfak güvercin tuyleriyle doluyor en büyük sorunları da balkonu dışardan getirdikleri ekmekle falan dolduruyorlar