• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gidişatla ilgili fikrinizi merak ediyorum

Samilbaki

Aktif Üye
Merhabalar, bir çift muhabbet kuşum var erkek 4 yaşında yerli yeşil 4 yıldır benimle, dişi kuşum 8 aylık oldu, sanıyorum İngiliz kırması irice bir arkadaş yaklaşık 1 aydır beraber kafesteler. erkek yem kusuyor kur yapıyor dişi yemi yiyor, erkek sürekli kur yapıyor dişi biraz sakin ve dişi kuşum tüyden çıkamadı henüz yetişkinlik tüyüne girdi göğsü ve sırtı değişti hatta sırtı kel gibi oldu diye konu açmıştım (sırtındaki beyaz kısa tüyler dökülmüştü yerlerine mavi daha uzun tüyler çıktı) dişinin kafasında ve sakallarında tüpçükler görünüyor hala tüyü değişiyor. kuşlarım genel olarak anlaşıyor gibi gözüküyorlar uyumak için kafesin tellerine çıkmaları dışında garip bir haraketleri yok. yaklaşık 5-6 gündür de dişi yuvalığa giriyor ve orda çok vakit geçiriyor içeride talaşları kemiriyor ve biraz tüy döküyor erkek yuvalığa dişi kadar girmiyor girerse içeride çok kısa kalıyor. dişi içerideyken bazen yuvalıgın ağzında duruyor bazen yuvalıktan uzak köşede bekliyor dişinin herhangi bir kızgınlık belirtisini fark edemedim. kalamar kemiğinden bir miktar eksilme gördüm normalde bu kadar eksilmezdi
mevcut durum böyle durumla ilgili fikirleriniz nedir sizce yakında yumurta alırmıyımEkli dosyayı görüntüle 4486Ekli dosyayı görüntüle 4487

Son düzenleme:

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Gidişat iyi ancak görsele bakılırsa dişinin biraz daha zamanı var maşaallah güzel çift inşaallah sabredin olacaktır mamalarini eksik etmeyin

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
sabrın sonu selamettik. Anlattıklarınıza göre her şey yolunda gibi. dişinin yuvada zaman geçirmesi kendini hazırlamaya başladığının göstergesi. Takibe devam, eşleşmelerini gördüğünüzde artık yumurta da geliyor demektir.
Sağlıklı günler.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
MaşaAllah yakinda gelebilir yumurtalar.

Üst Alt