• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga taşı yapımın da salyangoz ve deniz kabuğu kabukları.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. 😇 Evet, öyle temenni ediyorum. En kısa sürede yeni bir gagataşı yapıp deniyeceğim. Onun dışında meşe kömürünü de kendim yapacağım.
Bunu ben de denemek istiyorum inşallah meşe kömürünü ben de yapmayı deneyeceğim ☺

laye

Yeni Üye
Bunu ben de denemek istiyorum inşallah meşe kömürünü ben de yapmayı deneyeceğim ☺
Evet, çok basit aslında odun kömürü yapmak. Ben bir deneyim ve hayalim olduğu için 2 yıla yakın doğa da yaşadım. O vakitler tecrübe etmiştim odun kömürünü yapmayı. Az yapınca kolay ama biraz fazla ise çok meşakatli oluyor maalesef 😅

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet, çok basit aslında odun kömürü yapmak. Ben bir deneyim ve hayalim olduğu için 2 yıla yakın doğa da yaşadım. O vakitler tecrübe etmiştim odun kömürünü yapmayı. Az yapınca kolay ama biraz fazla ise çok meşakatli oluyor maalesef 😅
Aaa ne güzel ben acemi kamp yapıyorum acemiyim yani 🤣

laye

Yeni Üye
Aaa ne güzel ben acemi kamp yapıyorum acemiyim yani 🤣
Kamp yapmak da benim hep hayalimdi ama hayata çevirdim bir vakit 😅. Doğa gerçek bir şifa bu uğraşta olmanız çok güzel. Zaten bu kuşlara olan ilgiminim bir kısmı buradan geliyor. Onları yakından incelemek ve tanımak çok hoş. Mart veya nisan ayında da büyük bir kümese geçip doğal bir salma yapmayı deniyeceğim. Tabi eş kuşlar bozulur mu veya kötü mü olur kuşlar için bilmiyorum. Şuan araştıma içindeyim. Ve sanırım oradan ayrılmıyacak gibiyim. Bu büyük salma fikrim için bir öneriniz var mı? Ben ağaç ve çiçekler ekeceğim. Orta bir kısıma ise derin olmayan yüzmeleri için bir havuz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kalsiyum sülfat var yani zararlı değil, insan anatomisi ile çok farklı kuşlar mesela tavuklara kireç verilirdi köylerde. Alçının ıslanması herhangi bir tepkime yapmaz. Esas sebebi içindeki malzemeleri sabitlemek
Ayrıca grit kumu sindiren doğal alçı yani gaga taşını sindirir😊

laye

Yeni Üye
Evet, onu duymuştum ama unutmuşum iyi ki hatırladınız. Teşekkür ederim. 🙏 Yarın gaga taşı yapacağım ama bir daha ki sefere deniyeceğim. Eğer bulabilirsem yarın içine onuda ekliye bilirim. Petshop da hiç görmedim ama yarın bir kaç yere bakacağım.

laye

Yeni Üye
Aslında elimde var bıçak vs bilemek için kulanıyorum ama kalıp şeklinde tabi acaba onu parçalayıp toz haline getirsem? Yada bir taş parçasını sürterek tozunu alsam demir parçası olmasın diye taş ile yapacağım Sizce öyle olur mu?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kamp yapmak da benim hep hayalimdi ama hayata çevirdim bir vakit 😅. Doğa gerçek bir şifa bu uğraşta olmanız çok güzel. Zaten bu kuşlara olan ilgiminim bir kısmı buradan geliyor. Onları yakından incelemek ve tanımak çok hoş. Mart veya nisan ayında da büyük bir kümese geçip doğal bir salma yapmayı deniyeceğim. Tabi eş kuşlar bozulur mu veya kötü mü olur kuşlar için bilmiyorum. Şuan araştıma içindeyim. Ve sanırım oradan ayrılmıyacak gibiyim. Bu büyük salma fikrim için bir öneriniz var mı? Ben ağaç ve çiçekler ekeceğim. Orta bir kısıma ise derin olmayan yüzmeleri için bir havuz.
Ben hiç salma beslemedim ama güvercin besleyenlerden gördüğüm kadarıyla sizin fikriniz gibi yapıyorlar ☺ Genelde bitkiler içinde veya arazi üzerine ☺

laye

Yeni Üye
Ben hiç salma beslemedim ama güvercin besleyenlerden gördüğüm kadarıyla sizin fikriniz gibi yapıyorlar ☺ Genelde bitkiler içinde veya arazi üzerine ☺
Anladım yinede şükranlarımı sunuyorum. Bende karma bir şekilde beslemek istiyorum ama güvercinler ile beslemek sorun çıkara bilir. Zaten onların bölmesi ayrı ama bakalım inşallah güzel bir şey çıkacak ortaya.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Anladım yinede şükranlarımı sunuyorum. Bende karma bir şekilde beslemek istiyorum ama güvercinler ile beslemek sorun çıkara bilir. Zaten onların bölmesi ayrı ama bakalım inşallah güzel bir şey çıkacak ortaya.
Umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz ☺