• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Gaga problemi

Misafiruye123

Yeni Üye
IMG_2420.jpegMerhaba yeniden, dün sürekli dilini çıkarıyor diye bir başlık atmıştım artık yapmıyor ama şu anda gagasında bir yamukluk farkettim en uç kısmında çok ufak bir kısım daire içine aldığım yer.
Su içiyor yemek yiyor lâkin gagası net bir şekilde acıyor çekirdek yemeye çalıştığında baskı uygulamadan geri çekiyor, tırmanırken çok temkinli ve yavaş davranıyor.
Bunun sebebi nedir ve ne yapabilirim? Dışkısında, davranışlarında, su içmesinde, yemek yeme iştahında hiçbir sorun yok rutin şekilde devam ediyor.
Not: Ağzını tamamen kapatabiliyor boşluk kalma gibi bir şey söz konusu değil, fotoğrafta telefonu yaklaştırınca "ısırma" amaçlı harekete geçti ama normalde boşluk kalmıyor:)

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 104779Merhaba yeniden, dün sürekli dilini çıkarıyor diye bir başlık atmıştım artık yapmıyor ama şu anda gagasında bir yamukluk farkettim en uç kısmında çok ufak bir kısım daire içine aldığım yer.
Su içiyor yemek yiyor lâkin gagası net bir şekilde acıyor çekirdek yemeye çalıştığında baskı uygulamadan geri çekiyor, tırmanırken çok temkinli ve yavaş davranıyor.
Bunun sebebi nedir ve ne yapabilirim? Dışkısında, davranışlarında, su içmesinde, yemek yeme iştahında hiçbir sorun yok rutin şekilde devam ediyor.
Not: Ağzını tamamen kapatabiliyor boşluk kalma gibi bir şey söz konusu değil, fotoğrafta telefonu yaklaştırınca "ısırma" amaçlı harekete geçti ama normalde boşluk kalmıyor:)
Gaga biraz gereğinden fazla uzun törpülenmesi düzeltilmesi gerek bir yere çarpmış hasar da almış olabilir tatlı badem yağı ile bakımını yapalım bir de gaga taşı kalamar kemiği var mı doğal olarak törpülerler normalde

Misafiruye123

Yeni Üye
Gaga biraz gereğinden fazla uzun törpülenmesi düzeltilmesi gerek bir yere çarpmış hasar da almış olabilir tatlı badem yağı ile bakımını yapalım bir de gaga taşı kalamar kemiği var mı doğal olarak törpülerler normalde
Gaga taşı var evet, kalamar kemiği yok.
Genelde sağlık problemi olmadığı sürece gaganın ellenmemesi daha iyi deniliyor ama sanırım müdahale etmem gerekecek dediğiniz gibi.
Tatlı badem yağını ve kalamar kemiğini nereden temin edebilirim öneriniz var mıdır?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kesmek yerine törpüleyin. Bebek tırnak törpüsü alıp onu kullanın.
Tatlı badem yağını aktardan alabilirsiniz.
Kalamar kemiğini petshoplardan ya da mamaistten alabilirsiniz.

Misafiruye123

Yeni Üye
Kesmek yerine törpüleyin. Bebek tırnak törpüsü alıp onu kullanın.
Tatlı badem yağını aktardan alabilirsiniz.
Kalamar kemiğini petshoplardan ya da mamaistten alabilirsiniz.
Merhaba, ben kendim ellemeyi düşünmüyordum. Veteriner kliniğine götürecektim lakin törpüleme işlemi gayet basit görünüyor, herhangi bir zarar vermeden kendim yapabilir miyim?

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba, ben kendim ellemeyi düşünmüyordum. Veteriner kliniğine götürecektim lakin törpüleme işlemi gayet basit görünüyor, herhangi bir zarar vermeden kendim yapabilir miyim?
Evet yapabilirsiniz. Bir zararı yok, kullanınca görürsünüz zaten hem basit hem zararsız. Törpü başlığı zarar verecek şekilde değil.

Üst Alt